Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Όσο ασύμβατες κι αν φαίνονταν οι δύο έννοιες του συνθήματος «Η φαντασία στην Εξουσία» που παραφράζει ο τίτλος, άλλο τόσο ασύμβατη είναι και η συνύπαρξη των λέξεων τεχνολογία και παραλία στην ίδια πρόταση. Αν παρ' όλα αυτά ανήκετε στους (μετα-)μοντέρνους ουτοπικούς που είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω κολλήματος επιμένετε να τις συνδυάσετε στις διακοπές, ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός που υπόσχεται να κάνει τη ζωή σας κατά τι ευκολότερη, στην ευλογημένη αυτή περίοδο!

ΚΟΛΥΜΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ

Χρειάζεστε λοιπόν να επικοινωνείτε με το «έτερον ήμισυ»; Σαφώς δεν εννοούμε τον ή την σύντροφό σας, αλλά τον ή τη συνεργάτη / εταιρεία / δυνάστη / χρηματιστή κ.λπ. Πρέπει να έχετε πρόσβαση στα e-mail σας, να βλέπετε την κίνηση του χρηματιστηρίου, αλλά και να στέλνετε ανταπόκριση με φωτογραφίες και βίντεο από την εκάστοτε παραλία. Ένα κινητό είναι αρκετό. Αν αυτό κάποτε φάνταζε επιστημονική φαντασία, είναι πλέον τόσο mainstream όσο η Αννίτα Πάνια. Και προσιτό επίσης. Ζητήστε ένα 3G κινητό με camera και wap (το κινητό internet) ή html browser, και καθαρίσατε!

Αν διαθέσετε λίγα παραπάνω χρήματα, και χρόνο για εξοικείωση, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα κινητό ή PDA (τηλέφωνο και υπολογιστής τσέπης σε ένα) με media player, υποστήριξη τεχνολογίας HSDPA, HTML Browser και ασύρματη σύνδεση (Wi-fi) που, εκτός των άλλων, θα σας απαλλάξει ΚΑΙ από το να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο.

ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΤΟ i-POD ΒΡΥΧΑΤΑΙ

Αν είσαι τύπος μονήρης και αρκείσαι μόνο στο να έχεις ένα soundtrack για το δωμάτιο ή τη σκηνή και για την παραλία, τότε ένα mp3 player, ένα ζευγάρι ακουστικά, πολλές (μα πολλές) μπαταρίες, λίγο κρασί και λίγη θάλασσα είναι υπερ-αρκετά. (Το αγόρι ή το κορίτσι σου, ευχόμαστε ολόψυχα να το βρεις εκεί που θα πας).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ

Αν οι φωτογραφίες που τραβάει το κινητό σου δεν σε ικανοποιούν, χρειάζεσαι και μία μικρή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Όλες οι μεγάλες μάρκες έχουν τουλάχιστον ένα μοντέλο, του οποίου οι διαστάσεις δεν ξεπερνούν σε μέγεθος αυτό του πακέτου των τσιγάρων και διαθέτουν αισθητήρες έως και 8 megapixel. Ανάλυση η οποία σας επιτρέπει να εκτυπώσετε τα καλοκαιρινά σας ανδραγαθήματα σε μέγεθος αφίσας νυχτερινού κέντρου της παραλιακής.

LAPTOP, ON THE TOP!

Κακά τα ψέματα. Ας λάμψει η αλήθεια! Εάν πραγματικά έχεις την ανάγκη ή τη λόξα να περπατήσεις χέρι-χέρι με την τεχνολογία στις διακοπές, τότε η απόλυτη λύση και μια άριστη επένδυση για όλο το χρόνο, είναι το laptop. Με μια μόνο έξτρα βαλίτσα, θα έχεις μαζί σου ένα πλήρες ηχοσύστημα, ένα κινητό θερινό σινεμά για να βλέπεις ταινίες κάτω από τα αστέρια, έναν επεξεργαστή κειμένου για να καταγράφεις τις σκέψεις σου και, βέβαια, άπλετο αποθηκευτικό χώρο για να φέρεις εις πέρας όλα τα παραπάνω. Και, φυσικά, internet. Ακόμα και αν αυτή η απίστευτη παραλία που θα κατασκηνώσεις αδέσποτος στην Ηρακλειά δεν διαθέτει wi-fi hotspots. Διάβασε παρακάτω και θα δεις.

ΣΕΡΦΑΡΕΤΕ;

Βρίσκεσαι μεσοπέλαγα με το σκάφος ή είσαι free-camper αλλά ταυτόχρονα θέλεις και να ενημερώνεις το blog σου, να τσεκάρεις τι λένε οι άλλοι για εσένα, να παρακολουθείς τα αθλητικά, τον καιρό, τη θερμοκρασία θαλάσσης, να ανεβάζεις σε πραγματικό χρόνο βίντεο από τις διακοπές σου στο YouTube και άλλα ιντερνετικά τερτίπια. Όμως το νησάκι της άγονης γραμμής που διάλεξες ή η απομονωμένη παραλία που άραξες - η οποία έχει ξεφύγει ακόμα και από τους δορυφόρους Google Earth- δεν έχει σημείο πρόσβασης για ασύρματο internet. Το Laptop που κουβάλησες και επιδείκνυες με καμάρι, αποδεικνύεται άχρηστο. Όχι πια! Γιατί και οι τρεις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, έχουν φροντίσει για εσένα, με την καταβολή ενός (σχετικά τσουχτερού) αντιτίμου. Αντιγράφουμε από τις ανακοινώσεις του καθενός. (Περισσότερες πληροφορίες στις επίσημες ιστοσελίδες ή στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών).

Vodafone Mobile Connect 3G broadband
H Vodafone Mobile Connect 3G Broadband είναι ιδανική για εσάς που κάνετε χρήση laptop και επιθυμείτε μια εύκολη και γρήγορη λύση ασύρματης σύνδεσης στο Internet και το email σας σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Υπηρεσία COSMOTE Wireless Connect Card
H COSMOTE σάς προσφέρει τη Wireless Connect Card Broadband, με ταχύτητα έως και 1,8 Mbps.

WIND Data Card
Internet και e-mail παντού τώρα με απεριόριστο δωρεάν όγκο δεδομένων και ταχύτητες έως και 1,8 Mbps με τις 2 νέες κάρτες PCMCIA και PCI Express και το νέο USB Modem!

Καλές Διακοπές! (όχι ρεύματος, τις άλλες!)