Το Meet Market έχει μετατραπεί σε αγαπημένη αθηναϊκή συνήθεια, με περίπου τρεις χιλιάδες επισκέπτες κάθε φορά. Εκεί πηγαίνουμε για να δούμε ό,τι καινούργιο παίζει στη σύγχρονη και μοντέρνα αγορά της πόλης. Οι χειροτέχνες, σχεδιαστές, συλλέκτες και ανεξάρτητες ομάδες δημιουργών που εκθέτουν και πωλούν στo Meet Market, που διοργανώνεται μια φορά τον μήνα, δεν είναι ίδιοι κάθε φόρα. Γι' αυτό και κάθε διοργάνωση κρύβει τις δικές της εκπλήξεις. Στο διήμερο μάρκετ-πάρτι που θα στηθεί στο Κτίριο Δ6 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αυτό το Σαββατοκύριακο (23 και 24 Οκτωβρίου) από 15:00 έως 00.00, θα μπορούμε να αγοράσουμε σε πολύ καλές τιμές ρούχα (vintage και ρετρό), κοσμήματα, αξεσουάρ, οργανικά προϊόντα για το σώμα, βιβλία, φωτογραφίες και αφίσες γραφιστικής, αντικείμενα τέχνης, δίσκους, ενώ όσοι το επισκεφτούν θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια και να διασκεδάσουν συναντώντας φίλους και γνωστούς κι απολαμβάνοντας μουσική και φαγητό. Συνολικά θα υπάρχουν 65 συμμετοχές και πολλές από αυτές είναι εντελώς φρέσκιες.

La. trap

Το la.trap είναι ένας χώρος στο Μετς (Τριβωνιανού 56) που λειτουργεί ως δημιουργικό εργαστήριο των Evrydiki & Psarokokalo. Θα βρείτε ρούχα, κοσμήματα και αντικείμενα τέχνης με έμφαση στον ιδιαίτερο και μοναδικό σχεδιασμό, μακριά από τις μαζικές γραμμές παραγωγής. Παράλληλα, στον χώρο φιλοξενούνται εικαστικές εκθέσεις καθώς και δημιουργικά σεμινάρια. Αυτό το Σαββατοκύριακο το la.trap θα βρίσκεται και στο Meet Market.
trapme.blogspot.com

48Χ17

Το ποδηλατικό πρότζεκτ 48x17 προσφέρει full custom ποδήλατα, δηλαδή χειροποίητες κατασκευές με επιλογή χρωμάτων, περιφερειακών, κολλήσεων και, εξίσου σημαντικό, τιμών. Επίσης, παρουσιάζει μια σειρά συνεργασιών με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι δημιουργούν t-shirts εμπνευσμένα από την αθηναϊκή ποδηλατική κουλτούρα. 48X17.com

Inkhead

Ο Αριστείδης Λημναίος έχει δημιουργήσει τo Inkhead (Ασκληπιού 68-70, Εξάρχεια), μια σειρά από designs σε οργανικά t-shirts. Οι εκτυπώσεις γίνονται με μεταξοτυπία, τεχνική που αποδίδει πιστά τις αρχικές ζωγραφιές και τα σχέδια. Τα θέματα των σχεδίων αντλούν έμπνευση από την κίνηση στην Αθήνα μέχρι και από την κρίση πανικού. inkhead.gr

Lomography

H Lomography ήρθε στην Ελλάδα μέσω της Εταιρείας Σκιαδόπουλος και το Greek Lomographic Society μετράει πολλούς φίλους. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες, καθηγητές και σπουδαστές, νέους και μεγάλους, άσχετους και σχετικούς, υποψιασμένους και ανυποψίαστους.
lomographicsociety.gr

Funky Chick s

Η Ελισάβετ Mαυρογέννη και η Εύη Σκαρβελάκη γνωρίστηκαν σε προηγούμενο Μeet Market, όπου και οι δυο προσπαθούσαν να προωθήσουν τη δουλειά τους. Με το όνομα «Funky chicks» φτιάχνουν πρωτότυπα και μοναδικά κοσμήματα και αξεσουάρ. Μπορείτε να τους ζητήσετε να φτιάξουν κατά παραγγελία το δικό σας, μοναδικό αντικείμενο τέχνης.

Artee fact

To Arteefact είναι ένα νέο label που δημιουργήθηκε από μια ομάδα 7 ατόμων, τα οποία πλαισιώνουν ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής, από τα αρχικά στάδια του σχεδιασμού έως τη θερμομεταφορά και την αποστολή των παραγγελιών. Τα σχέδια κόβονται σε βινύλιο και μεταφέρονται πάνω σε υψηλής ποιότητας t-shirt με πρέσα θερμομεταφοράς.
arteefact.com

No Milk Today

Η Εύα χρησιμοποιεί πολυμερικό πηλό, ένα ελαφρύ υλικό με την υφή πλαστελίνης, και τελευταία έχει αφοσιωθεί στα τρίγωνα, τα πιο ευέλικτα γεωμετρικά σχήματα. Τα συνδυάζει σε διάφορα μεγέθη και χρώματα και δημιουργεί ένα είδος μωσαϊκού.
etsy.com/shop/nomilktoday

Cocobloco Hammocks

Η επιτακτική ανάγκη για σιέστα δημιούργησε στον Χαράλαμπο Κρεοκούτη και τον Πάνο Μαύρο, απόφοιτους της Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π., την επιθυμία να φτιάξουν αιώρες. Χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουν, είχαν φτιάξει αιώρες από μακό, δαντέλα και μετάξι κι έτσι αποφάσισαν να συμμετέχουν στο Meet Market.
cocoblocohammocks.blogspot.com

Σαν γλυκό του κουταλιού

Πεταμένες καρέκλες, ξύλινα κουπιά, γυαλιά από σπασμένα μπουκάλια, καπάκια μπίρας, παλιά πλακάκια μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και πολύτιμο υλικό για την Ίριδα Στεφανίδου. Δημιουργεί φωτιστικά, κοσμήματα, τσάντες, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, καθένα με το δικό του, μοναδικό ύφος.
wix.com/rouraki/saglukotoukoutaliou

Αλέκος Κυριανάκης

Όταν ένας κολλητός φίλος του Αλέκου Κυριανάκη (δημόσιος υπάλληλος το πρωί και ξυλουργός το βράδυ) άνοιξε δικό του εστιατόριο, βρέθηκαν στα χέρια του ένα σωρό ξυλοκιβώτια κρασιού και panels με πυρογραφίες. Αντί να τα πετάξει, σκέφτηκε να τα μεταμορφώσει σε μικροέπιπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως βιβλιοθήκες.