Αρχείο

Αρχείο Facebook Twitter
0

«Ο αναρχικός της γειτονιάς»
Ένας θεσμός γεννιέται

Με μεγάλο κέφι έπιασε δουλειά ο νέος υπουργός Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως η μετονομασία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως σε υπουργείο Προστασίας ήταν επιβεβλημένη, επειδή υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί οι οποίοι πουλάνε προστασία σε νυχτερινά κέντρα και σε οίκους ανοχής. Ο προστάτης υπουργός έχει αποφασίσει τον περιορισμό του αριθμού των αστυνομικών που απασχολούνται για την προστασία πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών και αστέρων της τηλεόρασης, ώστε να έχουμε μερικές δολοφονίες και να υπάρξει κάποια ανανέωση στα δημόσια πρόσωπα - άλλος τρόπος για ανανέωση δεν υπάρχει. Μετά το σοκ που προκάλεσαν οι δηλώσεις αστυνομικών οι οποίοι αποκάλυψαν πως οι επώνυμοι -τους οποίους προστάτευαν- τους έστελναν για ψώνια, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να πάρει τους αστυνομικούς από την προστασία δημοσίων προσώπων και να τους μεταφέρει στις γειτονιές, ώστε να επανέλθει ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς. Ο αστυνομικός της γειτονιάς θα κυκλοφορεί στις γειτονιές και θα είναι αποκλειστικά στην υπηρεσία των πολιτών - κάθε πρωί ο αστυνομικός της γειτονιάς θα σας χτυπάει την πόρτα, θα του δίνετε τη λίστα με τα ψώνια κι αυτός θα πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και στη λαϊκή και θα σας φέρνει τα ψώνια στο σπίτι. Επειδή υπάρχουν πολίτες οι οποίοι δεν έχουν καλές σχέσεις με την αστυνομία και ενδέχεται να δυσανασχετήσουν με την παρουσία του μπάτσου που θα τους χτυπά κάθε πρωί την πόρτα, ο κ. Χρυσοχοΐδης -εκμεταλλευόμενος την αδερφική σχέση που έχει με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου- εξετάζει και τη δημιουργία ενός νέου θεσμού: τον θεσμό του αναρχικού της γειτονιάς. Ο αναρχικός της γειτονιάς θα δρα συμπληρωματικά με τον αστυνομικό της γειτονιάς και θα κάνει τα ψώνια των πολιτών που έχουν αντιεξουσιαστικές τάσεις και δεν γουστάρουν τους μπασκίνες. Παράλληλα, ο αστυνομικός της γειτονιάς θα κυνηγιέται καθημερινά με τον αναρχικό της γειτονιάς και με αυτό τον τρόπο θα ζωντανέψουν πάλι οι γειτονιές της Αθήνας και θα μοσχοβολήσουν ξανά αγιόκλημα, γιασεμί και μολότοφ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ακόμα την παύση απέλασης των παιδιών των μεταναστών που έχουν μεγαλώσει και ενηλικιωθεί στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η τάση φυγής των μεταναστών από τη χώρα εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης. Σύντομα, όλοι οι μετανάστες που θα προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα θα συλλαμβάνονται στα σύνορα και θα μεταφέρονται με πούλμαν στην Ομόνοια, για να υποφέρουν κι αυτοί μαζί μ' εμάς. Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε πως θα συνεχιστούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια. Όσοι συλλαμβάνονται να πίνουν καφέ στα Εξάρχεια θα εξορίζονται, για παραδειγματισμό, στο Κολωνάκι.

Μετακομίζει ο πρωθυπουργός
Οι τοίχοι του Μαξίμου του θυμίζουν το παρελθόν...

Αίσθηση έχει δημιουργήσει η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου και να ασκήσει τη διακυβέρνηση από έναν άλλο χώρο. Άνθρωποι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος αφήνουν να εννοηθεί πως η επιθυμία του πρωθυπουργού οφείλεται στο γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι λειτουργικό, αλλά η πραγματικότητα είναι πως ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει να βρίσκεται σε έναν χώρο όπου πριν βρισκόταν ο Κώστας Καραμανλής. Κάθε ένοικος αισθάνεται δυσφορία όταν γνωρίζει πως ο προηγούμενος ένοικος τα έχει τινάξει.

Θάνατος στους ηλικιωμένους
Το νέο μέτρο της κυβέρνησης για τον περιορισμό του προϋπολογισμού

Τραγική είναι η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως η διαρκώς αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα που απειλεί να κάνει την ελληνική οικονομία Κούγκι. Σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνικού πληθυσμού, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη πρότεινε να μείνουν έγκυες με το ζόρι όλες οι Ελληνίδες που έχουν περίοδο. Η πρόταση της κυρίας Κατσέλη απορρίφθηκε επειδή, ακόμα κι αν γκαστρωθούν σήμερα όλες οι Ελληνίδες, χρειάζονται εννιά μήνες για να σκάσουν μύτη τα μωρουδέλια και δυο τρεις δεκαετίες για να αρχίσουν να εργάζονται και να τονωθεί το ασφαλιστικό σύστημα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντιπρότεινε την άμεση θανάτωση όλων των ηλικιωμένων, ώστε να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας και να γίνει η Ελλάδα η πιο νεανική χώρα στην Ευρώπη. Η πρόταση του κ. Παπακωνσταντίνου ενθουσίασε τον Γιώργο Παπανδρέου και αποφασίστηκε η θανάτωση όλων των γερομπισμπίκηδων. Για να μη χάνεται χρόνος με ευθανασίες, οι ηλικιωμένοι θα συγκεντρωθούν σε στάδια και θα γαζώνονται με πολυβόλα - αμέσως μετά θα ακολουθούν βομβαρδισμοί από αεροπλάνα, ώστε να βεβαιωθούμε πως τα έχουν τινάξει όλοι και δεν υποφέρουν από τραύματα. Η εκτέλεση όλων των ηλικιωμένων θα λύσει το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας, ενώ παράλληλα θα ανακουφίσει και τα ραμολιμέντα που είναι αναγκασμένα να ζουν με συντάξεις πείνας που δεν φτάνουν ούτε για τις πάνες της ακράτειας.

Οι πολίτες νίκησαν!
Η ασάφεια στις δηλώσεις του πρωθυπουργού έσωσε τους Κινέζους

Κανονικά λειτουργεί πια το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των λιμενεργατών. Η κυρία Λούκα Κατσέλη διευκρίνισε πως -ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί σε ό,τι αφορά τη σύμβαση με την κινεζική εταιρεία Cosco- ισχύει το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «πρώτα ο πολίτης». Σύμφωνα με την κυρία Κατσέλη, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε «πρώτα ο πολίτης», δεν διευκρίνιζε ποιον πολίτη εννοούσε· μπορεί να εννοούσε τον Έλληνα πολίτη αλλά μπορεί να εννοούσε και τον Κινέζο πολίτη. Σε κάθε περίπτωση, ο πολίτης θα είναι νικητής.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ