Αρχείο

Αρχείο Facebook Twitter
0

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, είμαι πάρα πολύ κουρασμένος. Δεν την παλεύω με τίποτα. Ένας μήνας πριν τις εκλογές και δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου. Τελικά, ήταν λάθος μου να πάω σε εκλογές γιατί βγήκα από το πρόγραμμά μου. Άφησα το αραλίκι στον καναπέ, για να τρέχω στα κατσάβραχα με τον Αντώναρο. Γελάω πολύ με τους πολιτικούς μου αντιπάλους που λένε πως ο Καραμανλής πρέπει να πάει στο σπίτι του. Γιατί, τόσα χρόνια πού ήμουνα;

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σαν σήμερα έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι και σήμερα τα δίδυμα πήγαν για πρώτη φορά στο σχολείο. Το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος είχε τη φαεινή ιδέα να τα συνοδεύσω εγώ στο σχολείο, για να συγκινηθούν οι νοικοκυραίοι και να με ψηφίσουν. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι τη στιγμή που η κάμερα τού Mega με έπιασε την ώρα που βουτούσα το κουλούρι από την τσάντα του Αλέξανδρου. Του έδειξα ένα συννεφάκι στον ουρανό και την ώρα που κοιτούσε βρήκα την ευκαιρία να του αρπάξω το κουλούρι. Πεινούσα σαν λύκος - σε κάθε προεκλογική περίοδο μού κάνουν δίαιτα για να κουμπώνει το σακάκι. Το βράδυ, στα δελτία ειδήσεων, έλεγαν πως ένας άνθρωπος που αρπάζει το κουλούρι από το ίδιο του το παιδί δεν θα δείξει κανένα έλεος για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους. Η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης ήταν πως πήρα το κουλούρι από τον Αλέξανδρο για να το δώσω σε ένα κοριτσάκι που δεν είχε κολατσιό και βρομούσε το χνότο του από την πείνα. Οι δημοσιογράφοι βρήκαν το κοριτσάκι, αυτό με διέψευσε και οι τίτλοι στα δελτία έγραφαν «Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια».

12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε περιοδεία στα σχολεία της Αττικής και μοίρασε κουλούρια στα πιτσιρίκια. Βγήκα αμέσως στην τηλεόραση και απηύθυνα διάγγελμα, κατηγορώντας τον Παπανδρέου ότι έβαλε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών, επειδή τους έδινε τα κουλούρια χωρίς να φοράει γάντια. Ήθελα να πω πως πριν τους δώσει τα κουλούρια μπορεί να είχε ξύσει τ' αρχίδια του, αλλά φοβήθηκα μήπως χαλάσει το ευρωπαϊκό μου προφίλ, οπότε αρκέστηκα στο να κάνω τη σχετική χειρονομία. Κανείς δεν με πήρε στα σοβαρά γιατί πραγματικά ο μπαγάσας ο Γιώργος ήταν απόλυτα πειστικός ως κουλουρτζής. Αυτήν τη δουλειά θα έπρεπε να κάνει. Περνώντας από τη Ρηγίλλης, ο Γιώργος άφησε κι ένα κουλούρι για μένα. Το παρέλαβε ο Ζαγορίτης, αλλά δεν ξέρω πού το έκρυψε. Έχω κάνει τα γραφεία άνω κάτω, όμως δεν το έχω βρει ακόμα.

14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα το σακάκι κούμπωσε και όλοι μού έδωσαν συγχαρητήρια. Ο ΑΝΤ1 διέκοψε το πρόγραμμά του και έπαιξε έκτακτο δελτίο ειδήσεων με τίτλο «Έρεψε ο Καραμανλής». Κανείς δεν κατάλαβε πως φορούσα πιο φαρδύ σακάκι.

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, πυκνώνουν στις εφημερίδες τα άρθρα που με συγκρίνουν με τον θείο μου, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Όλοι με βρίσκουν λίγο απέναντί του. Κι όμως, είναι άδικοι - εγώ είμαι πολύ καλύτερος και τουλάχιστον είμαι κατανοητός. Ο θείος ήταν τυχερός που πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική κονίστρα σε μια εποχή που δεν υπήρχε τηλεόραση. Αν εμφανιζόταν στην εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, θα μιλούσε και θα έβαζαν υπότιτλους για να καταλαβαίνει ο κόσμος τι λέει. Αν εμφανιστεί σήμερα ένας μπουρτζόβλαχος από τις Σέρρες και θελήσει να γίνει πρωθυπουργός, θα καταλήξει στα ταλέντα της Αννίτας Πάνια μαζί με τον Κάτμαν και τη Γυναίκα Μαραντόνα. Το επικοινωνιακό επιτελείο αποφάσισε να μιμηθώ στις ομιλίες μου τη σερραίικη προφορά του θείου μου, για να συσπειρωθεί η βάση της παράταξης. Επειδή δεν τα καταφέρνω καλά στις μιμήσεις, θα με ντουμπλάρει ο Μητσικώστας. Εγώ θα ανοιγοκλείνω το στόμα και θα ακούγεται ο Μητσικώστας, που θα είναι κρυμμένος πίσω από την κουρτίνα. Ελπίζω να μην αρχίσει ξαφνικά να κάνει τον Αλέφαντο.

16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ είναι οκτώ μονάδες μπροστά. Ο Γιάννης Λούλης μού πρότεινε να προσποιηθώ πως έχω τον ιό της νέας γρίπης για να προκαλέσω τη συμπάθεια των ψηφοφόρων. Αύριο μπαίνω στο νοσοκομείο. Θα με πάνε στο «Λαϊκό», για να τονωθεί το λαϊκό μου προφίλ. Τουλάχιστον, δεν θα χρειάζεται να περιοδεύω.

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, είμαι διασωληνωμένος στην εντατική. Όλοι νομίζουν πως έχω πνευμονία και πως είμαι του θανατά. Οι γιατροί είναι δικοί μας και έβγαλαν ανακοίνωση, ζητώντας από τον λαό να προσευχηθεί για μένα. Κανονίσαμε να μπει μια κάμερα στην εντατική την ώρα που εγώ θα κάνω τον ετοιμοθάνατο και η Νατάσα με τα δίδυμα θα πλαντάζουν στο κλάμα δίπλα στο προσκεφάλι μου. Τα δίδυμα δεν έκλαιγαν με τίποτα. Για να μη χαλάσει το σχέδιο, ήταν πίσω τους ο Αντώναρος και τους τσιμπούσε τα μπούτια. Ουρλιάζανε από τον πόνο και με ξεκουφάνανε. Μόλις έφυγε η κάμερα, ήθελα να τα πλακώσω στις σφαλιάρες για να σταματήσουν, αλλά, εν τω μεταξύ, είχαν έρθει τα σουβλάκια και δεν είχα χέρι ελεύθερο.

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία είναι τριάντα μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ και το 75% των Ελλήνων με θεωρεί ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό. Αν πεθάνω, θα εκλεγώ παμψηφεί.

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως ο Γιώργος Παπανδρέου πάσχει από φυματίωση αλλά -αν και τον έβαψαν πολύ καλά- δεν τους πιστεύει κανείς.

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, στις τέσσερις τα ξημερώματα με έκοψε λόρδα. Σηκώθηκα από το κρεβάτι, βγήκα στον διάδρομο στις άκρες των δακτύλων μου κι άρχισα να ψάχνω στα δωμάτια των ασθενών, μπας και βρω κάτι να φάω. Δίπλα στο κρεβάτι μιας γριάς που ανέπνεε με μεγάλη δυσκολία βρήκα ένα ταψί μουσακά. Σκέφτηκα πως μάλλον δεν θα της χρειαστεί και το έφαγα όλο εκεί δίπλα της. Όταν το βράδυ είδα πως όλα τα δελτία ειδήσεων πρόβαλαν ένα βίντεο που με έδειχνε να χλαπακιάζω τον μουσακά, κατάλαβα πως κάτι δεν είχε πάει καλά. Τελικά, η γριά από την οποία πήρα τον μουσακά ήταν ο Κακαουνάκης που είχε μεταμφιεστεί σε γριά για να μπει στο νοσοκομείο και να κάνει ρεπορτάζ. Όσο εγώ έτρωγα, αυτός ο πρόστυχος με έγραφε με την κάμερα.

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, καταστροφή! Κανάλια, εφημερίδες και μπλογκ υποστηρίζουν πως η ασθένειά μου ήταν ένα χυδαίο επικοινωνιακό τρικ - εκτός, βέβαια, από τις εφημερίδες της παράταξης που κάνουν λόγο για «θαύμα» και για την «ανάσταση του Καραμανλή». Ο Γιάννης Λούλης ισχυρίζεται πως θα πρέπει να επιμείνουμε στο θαύμα και πως θα πρέπει να πάω γονατιστός στην Παναγιά της Τήνου για να την ευχαριστήσω που μου έσωσε τη ζωή. Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε αμέσως ανακοίνωση πως πρέπει να πάω τάμα στην Παναγία πέντε ταψιά μουσακά και όλοι γελάνε μαζί μου. Με κατέστρεψε αυτός ο Λούλης με τις ιδέες του. Μα είναι δυνατόν να εμπιστεύομαι κάποιον που τον λένε «Λούλη». Μμμ, ο Λούλης! Λούλη, να ένα μήλο!

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι πάλι πίσω στις μυστικές δημοσκοπήσεις. Αντικειμενικά, ενσαρκώνω το όνειρο του μέσου Έλληνα: ποδόσφαιρο, μάσα και τεμπελιά. Οι επικοινωνιολόγοι φταίνε που δεν μπορούν να προβάλουν σωστά τα προτερήματά μου.

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα μίλησα στην Καρδίτσα. Στη μέση της ομιλίας μου -εκεί που μιλούσα για «καθαρές κουβέντες»- έκανα μια απότομη χειρονομία, έφυγε το κουμπί από το σακάκι, πέτυχε τον γιο του προέδρου της τοπικής μας επιτροπής στο δόξα πατρί και κόντεψε να τον αφήσει στον τόπο. Πρέπει να παραγγείλω ακόμα πιο φαρδύ σακάκι.

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα μίλησα στην Καλαμάτα. Κάποια στιγμή έσκυψα να πιάσω μια σελίδα που είχε πέσει κάτω και μου ξηλώθηκε το παντελόνι από τον καβάλο μέχρι την κωλοχωρίστρα. Κάνω να χαλαρώσω τη ζώνη για να μη φαίνεται το σκίσιμο και μου πέφτει το παντελόνι στο πάτωμα. Ευτυχώς, το πόντιουμ είχε ξύλο και στο πλάι και κανείς δεν μπορούσε να δει πως μιλούσα με το σώβρακο. Συνέχισα ατάραχος την ομιλία μου και πρέπει να ήταν η καλύτερη ομιλία που έχω κάνει ποτέ. Ο αέρας που μου φυσούσε τα καλαμπαλίκια με απελευθέρωσε και απογείωσε τη ρητορική μου δεινότητα. Οι αρχαίοι Αθηναίοι είχαν σπουδαίους ρήτορες επειδή φορούσαν χιτώνες και έπαιρνε αέρα ο κώλος τους. Βέβαια, στο τέλος της ομιλίας με πλησίασαν μερικά παιδάκια για να μου προσφέρουν λουλούδια και, μόλις με είδαν με τα σώβρακα, έφυγαν τρέχοντας, αλλά το έκοψε ο σκηνοθέτης στο μοντάζ.

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα ήταν η σειρά της Αλεξανδρούπολης να με απολαύσει. Ήθελα να 'ξερα ποιος μαλάκας έχει κανονίσει να με στέλνει από την Καρδίτσα στην Καλαμάτα και από την Καλαμάτα στην Αλεξανδρούπολη. Δεν μπορούσαν να φροντίσουν, ώστε να μιλάω σε πόλεις που είναι κοντά η μια στην άλλη; Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα προσλάβω αυτόν που διοργανώνει τις συναυλίες του Ρέμου και του Χατζηγιάννη. Έχω παρατηρήσει πως κανονίζει να δίνουν συναυλίες κάθε μέρα σε γειτονικές πόλεις: Πάτρα, Πύργος, Καλαμάτα. Δεν τους στέλνει από το Διδυμότειχο στο Ηράκλειο.

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Μιλώντας στη συγκέντρωση στα Χανιά, ξύπνησε μέσα μου ο έρωτας. Μια μορφή μέσα στο πλήθος τράβηξε την προσοχή μου και μαγνήτισε το βλέμμα μου. Αισθάνθηκα ένα γλυκό σφίξιμο στο στομάχι, ένα μούδιασμα στα μέλη μου και η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει σαν ταμπούρλο. Έχασα τα λόγια μου και δεν ήξερα τι έλεγα, αλλά σε αυτές τις κομματικές συγκεντρώσεις δεν έχει σημασία τι λες. Και «να πάτε όλοι να γαμηθείτε» να τους πεις, οι οπαδοί του κόμματος θα σε χειροκροτήσουν και θα σε αποθεώσουν. Το βράδυ δεν έκλεισα μάτι. Δεν ήταν από την πείνα. Τα βέλη του έρωτα πέτυχαν την καρδιά μου και την ράγισαν.

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου σκέφτηκα μόνος μου να κάνω δίαιτα, για να απολαύσω τον έρωτα με όλο μου το σώμα και χωρίς να μεσολαβούν ανάμεσα σ' εμένα και το αντικείμενο του πόθου μου δεκάδες στρώσεις λίπους. Αλλά όχι, δεν χρειάζεται να κάνω δίαιτα. Το κορμί μου είναι μόνο η αφορμή.

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, το απόγευμα έπιασα τα χέρια της Νατάσας, την κοίταξα στα μάτια και της είπα πως είμαι ερωτευμένος. «Άργησες» μου είπε και το πρόσωπό της φωτίστηκε για μια στιγμή, αλλά γρήγορα σκοτείνιασε και πάλι, όταν της εξήγησα πως δεν εννοούσα ότι είμαι ερωτευμένος μαζί της. «Θα φύγω μετά τις εκλογές» μου είπε, «δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Δεν θα σου δημιουργήσω κανένα πρόβλημα». Ήταν πάντα Κυρία.

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, μέχρι σήμερα δεν με ενδιέφερε καθόλου η πολιτική. Δεκάρα δεν έδινα για τις εκλογές. Με το ζόρι με σύρανε στον πολιτικό στίβο. Τώρα, όμως, θέλω να νικήσω. Θέλω να νικήσω όχι από ματαιοδοξία, αλλά για να μπορέσω να ζήσω τον έρωτά μου. Αν ηττηθώ στις εκλογές, θα είμαι ένα επώνυμο αδειανό. Ποιος θα με θέλει δίπλα του; Κανείς! Αλλά, αν νικήσω, θα είμαι παντοδύναμος και γοητευτικός. Η εξουσία είναι το ισχυρότερο αφροδισιακό.

1 ΟΚTΩΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, πήρα την κατάσταση στα χέρια μου. Έκανα πέρα τους επικοινωνιολόγους και ετοίμασα ένα τηλεοπτικό σποτ που θα ανατρέψει το πολιτικό κλίμα και τον δυσμενή εκλογικό συσχετισμό δυνάμεων. Στο σποτ εμφανίζομαι μόνος μου και δηλώνω πως δεσμεύομαι -και δεσμεύομαι προσωπικά- ότι, αν ηττηθώ στις εκλογές, θα παραιτηθώ και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την Ντόρα Μπακογιάννη, τη θυγατέρα του επίτιμου προέδρου μας, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» το τόνισα, για να ακούγεται ακόμα πιο απειλητικό. Στη συνέχεια του σποτ ξεκαθαρίζω πως, αν ο Γιώργος Παπανδρέου κερδίσει τις εκλογές, θα έχουμε πάλι εκλογές την άνοιξη και η Ντόρα Μπακογιάννη θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, θρίαμβος! Βγήκα ξανά πρωθυπουργός με 65%! Ξεπέρασα και το ποσοστό του θείου μου στις εκλογές του 1974. Το κόλπο με την Ντόρα έπιασε. Προκειμένου να μη γίνει η Ντόρα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, με ψήφισε ακόμα κι ο Παπανδρέου. Τώρα που είμαι ισχυρός, μπορώ να ζήσω ελεύθερος τον έρωτά μου. Στα 53 μου είναι πολύ νωρίς για να πάρω διαζύγιο από τις χαρές του έρωτα. Ήρθε η ώρα του Καραμανλή!

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ