Αρχείο

Facebook Twitter
0

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ PITSIRIKOU ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ
Eντυπωσιάζειο Σάκης

Πανέτοιμηεμφανίζεται η ελληνική αποστολή γιατον ημιτελικό και τον τελικό τηςΓιουροβίζιον, που θα διεξαχθούν στοστάδιο Ολιμπίνσκι της Μόσχας. Ο ΣάκηςΡουβάς έχει κλέψει τις εντυπώσεις καιόλοι ψάχνουν να τις βρουν. Όλοι εδώ στηΜόσχα έχουν εντυπωσιαστεί με την απλότητατου Σάκη, ο οποίος παίζει συνέχειακαρπαζιές με τους δημοσιογράφους καιπλακώνεται -για πλάκα- στις σφαλιάρεςμε όποιον περνάει από μπροστά του. Είδαμε τα ίδια μου τα μάτια τον Σάκη ναπαίρνει από τα χέρια μιας γριούλας τιςσακούλες με τα ψώνια από τη λαϊκή καινα τις μεταφέρει στο σπίτι της - μάλιστα,της έβαλε τα φρούτα και τα λαχανικά στοψυγείο και της επισκεύασε το θερμοσίφωνα.Η ευγένεια του Έλληνα σταρ μαθεύτηκεαμέσως εδώ στη Μόσχα και δεν είναι λίγοιαυτοί που, μόλις τον βλέπουν, αφήνουνσκόπιμα να τους πέσει κάτι, για να σκύψειαμέσως ο Σάκης και να το σηκώσει. Αυτόέχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται οΣάκης από τα γόνατά του - παράλληλαεπανήλθε το πρόβλημα μηνίσκου πουαντιμετωπίζει ο Σάκης από ένα παλιότεροτραυματισμό του στο νυχτερινό κέντροπου εμφανιζόταν· ο Σάκης είχε πατήσειένα γαρύφαλλο και στη συνέχεια έκανεένα τριπλό άξελ και ένα διπλό τόλουππριν προσγειωθεί πάνω στη ΜαριάνναΛάτση, που καθόταν ανύποπτη στο πρώτοτραπέζι και μασούλαγε φιστίκια.

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΤΡΑΞΙΟΝ
Πολυτελέςφέρετρο επί σκηνής

Τα περισσότερααπό τα τεχνικά προβλήματα που υπήρχαντις πρώτες μέρες λύθηκαν, αφού οιδιοργανωτές κατάφεραν να τροφοδοτήσουνμε ρεύμα τη σκηνή, ώστε να λειτουργήσειο κυλιόμενος διάδρομος - αν καταφέρουννα τροφοδοτήσουν με ρεύμα και τιςτουαλέτες του σταδίου, θα είναι πολύμεγάλη επιτυχία γιατί όλοι πάνε και τακάνουν στα τυφλά, με αποτέλεσμα τακαπάκια να είναι χάλια και οι χέστρεςτίγκα στην κουράδα, αφού κανείς δενβλέπει πού είναι το καζανάκι. Κατά τηδιάρκεια της πρώτης πρόβας, ο κυλιόμενοςδιάδρομος δεν λειτούργησε και ο Σάκηςαναγκάστηκε να περπατήσει με τα πόδιατρία μέτρα προς τα δεξιά και τρία μέτραπρος τα αριστερά, με συνέπεια να γίνειράκος από την κούραση. Εξαιρετικό είναιτο σκηνοθετικό εύρημα του Φωκά Ευαγγελινούμε τον Σάκη και τους χορευτές να φοράνεπέδιλα του σκι και να γέρνουν το σώματους μπροστά, σαν να κατεβαίνουν με φόρααπό τα Ιμαλάια. Δυστυχώς, κάποιο πρόβλημαδεν επέτρεψε στους διοργανωτές να ρίξουνμερικές χιονοστιβάδες πάνω στουςχορευτές, ενώ και η πολική αρκούδα είχεμουλαρώσει και δεν έβγαινε με τίποταστη σκηνή. Ευτυχώς, το κοπάδι των λύκων-που εμφανίζεται στο δεύτερο ρεφρέν τουτραγουδιού- βγήκε κανονικά στην ώρα τουκαι έκλεψε την παράσταση, κατασπαράζονταςτρία αραβικά άλογα και πέντε νεογέννηταπόνι. Η ατραξιόν της ελληνικής συμμετοχήςείναι αυτό το παραλληλόγραμμο κουτίπου βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής.Στην πραγματικότητα, αυτό το κουτί είναιένα φέρετρο και έχει πάνω λαμπάκια γιανα σπάει κάπως η «φερετρίλα». Το πολυτελέςφέρετρο είναι από μαόνι αλλά, δυστυχώς,δεν έχει χερούλια και οι δυο άντρεςχορευτές δυσκολεύονται να το μετακινήσουν,με αποτέλεσμα να καθυστερούν και ναυπάρχει ο κίνδυνος να φάνε κάνα κλοτσίδι-κατά λάθος- από τον Σάκη. Στο φινάλε τουτραγουδιού, ο Σάκης ανεβαίνει πάνω στοφέρετρο, το πάνω μέρος της κάσας ανοίγει-σηκώνοντας τον Σάκη ψηλά- και μέσα στηνκάσα υπάρχει μια ελληνική σημαία.Συνήθως, η σημαία είναι πάνω στο φέρετροκαι ο άνθρωπος είναι ξάπλα μέσα - πρώτηφορά συμβαίνει το αντίθετο. Η ύπαρξητης ελληνικής σημαίας μέσα στο φέρετροέχει κάνει Τούρκους τους Έλληνεςπατριώτες, αλλά ο Φωκάς Ευαγγελινόςδικαιολόγησε την επιλογή του, λέγονταςπως, με τη σημαία πάνω στο φέρετρο καιτον Σάκη πάνω στο καπάκι, θέλει ναμεταδώσει στο κοινό της Γιουροβίζιοντο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Ανόλα πάνε καλά και ο Σάκης καταφέρει ναπεράσει στον τελικό, ο Φωκάς μαςεπιφυλάσσει μια ακόμα έκπληξη: το κάτωμέρος της σκηνής θα ανοίξει και μπροστάαπό τον Σάκη θα υπάρχει μια πισίνα. ΟΣάκης θα πηδήσει από το καπάκι της κάσαςκαι, αφού κάνει μια φιγούρα με βαθμόδυσκολίας τρεις κι εξήντα, θα εξαφανιστείμέσα στο νερό. Οι τηλεθεατές θα μείνουνάφωνοι αλλά εκεί που θα γίνει ο χαμόςείναι όταν ο Σάκης βγει από το νερό μετο σταυρό στο χέρι.

ΑΦΩΝΟΣ Ο ΣΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ
Αναζητούνταιεπειγόντως μούμιες

Στις ελεύθερεςώρες τους, ο Σάκης και οι χορευτέςεπισκέπτονται τα αξιοθέατα της Μόσχας.Η ελληνική αποστολή επισκέφτηκε τομαυσωλείο του Λένιν και ο Σάκηςεντυπωσιάστηκε από τη μούμια του ηγέτητης Ρωσικής Επανάστασης - πρότεινεμάλιστα στον Φωκά Ευαγγελινό να τηχρησιμοποιήσουν στη χορογραφία τουτραγουδιού μας· η ιδέα του Σάκη ήταν νακρεμάσουν τη μούμια του Λένιν απόσχοινιά, σαν μαριονέτα, και να την κουνάνεστο ρυθμό του τραγουδιού, ώστε να φαίνεταιπως ο Λένιν χορεύει. Ο Φωκάς ενθουσιάστηκεμε την ιδέα του Σάκη αλλά, δυστυχώς, οιΡώσοι δεν δέχτηκαν να μας νοικιάσουντη μούμια του Λένιν, αν και η διοίκησητης ΕΡΤ προσφέρθηκε να καταβάλει έναμεγάλο χρηματικό ποσό. Οι Ρώσοιπροσφέρθηκαν να μας νοικιάσουν κάποιαάλλη μούμια και τα μέλη της ελληνικήςαποστολής έψαξαν στις αποθήκες -μπαςκαι βρουν καμιά καλή μούμια από κάναπρώην ανώτατο στέλεχος της ΣοβιετικήςΈνωσης-, αλλά δεν βρήκαν καμιά γνωστήφάτσα, ενώ και οι περισσότερες μούμιεςήταν σε άθλια κατάσταση.

ΠΑΡ' ΟΛΙΓΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Παρθένος ακόμηο Σάκης

Μεγάλο πρόβλημαδημιουργήθηκε στην ελληνική αποστολήμετά από μια συνέντευξη του Σάκη σε Ρώσοδημοσιογράφο. Στην ερώτηση τουδημοσιογράφου αν έχει κάνει έρωτα μεΡωσίδα, Ουκρανή ή Μογγόλα, ο Σάκηςαπάντησε αρνητικά. Οι Ρώσοι εξέλαβαντην απάντηση ως προσβολή και παραλίγονα δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο,οπότε ο Σάκης αναγκάστηκε να προχωρήσεισε συμπληρωματική δήλωση, για να ηρεμήσουντα πνεύματα. Ο Σάκης δήλωσε πως δεν έχεικάνει ποτέ έρωτα στη ζωή του και πωςέγινε πατέρας με τεχνητή γονιμοποίησηεπειδή έχει αποφασίσει να παραμείνειπαρθένος μέχρι να παντρευτεί μεθρησκευτικό γάμο.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αντώνης Κλάψης: «Μια ελληνοτουρκική σύρραξη θα στοιχίσει σημαντικά στην Άγκυρα»

Διεθνή / Αντώνης Κλάψης: «Μια ελληνοτουρκική σύρραξη θα στοιχίσει σημαντικά στην Άγκυρα»

Γιατί ο Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση και τι προμηνύει το εκλογικό αποτέλεσμα στα κατεχόμενα; Μιλά στη LiFO ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Αντώνης Κλάψης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ