Αρχείο

Αρχείο Facebook Twitter
Γιάννα Αγγελοπούλου
0

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Η εκδότριαΓιάννα Αγγελοπούλου κάνει την αρχή

Προβληματισμόέχει προκαλέσει στους υπόλοιπους εκδότεςη απόφαση της Γιάννας Αγγελοπούλου νααρχίσει να μοιράζει χρήματα μέσω του«Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής». Η κυρίαΑγγελοπούλου πιστεύει πως η αναδιανομήτου πλούτου πρέπει να γίνει μέσω τωνεφημερίδων και δήλωσε μάλιστα μεαποφασιστικότητα: «Ο καθένας να αναλάβειτις ευθύνες του απέναντι στο λαό. Εγώλεφτά έχω, λεφτά προσφέρω». Στις προθέσειςτης εκδότριας του «Ελεύθερου Τύπου»είναι να απολύσει όλους τους δημοσιογράφουςτης εφημερίδας και να μοιράσει τουςμισθούς τους στους αναγνώστες. Σύμφωναμε την κυρία Αγγελοπούλου, αφού κανείςδεν διαβάζει την εφημερίδα -και όλοιτην αγοράζουν για τις προσφορές-, δενχρειάζεται να πληρώνει δημοσιογράφους.Σκέφτεται μάλιστα σοβαρά να εκδίδειτην εφημερίδα της σε σχήμα και μέγεθοςλαχείου, για να μην κάνει περιττά έξοδαστο τυπογραφείο. Σε ερώτηση δημοσιογράφουγια το ποιο θα είναι το μέλλον τωνδημοσιογράφων του «Ελεύθερου Τύπου»,η κυρία Αγγελοπούλου απάντησε πως οιδημοσιογράφοι θα πρέπει να αγοράζουντην εφημερίδα και ίσως κάποια στιγμήσταθούν τυχεροί και κερδίσουν 10 χιλιάδεςευρώ. Το δρόμο που χάραξε η κυρίαΑγγελοπούλου αποφάσισε να ακολουθήσεικαι ο Νίκος Χατζηνικολάου στη «RealNews»,αλλά διευκρίνισε πως, για την ώρα, ηοικονομική του επιφάνεια δεν τουεπιτρέπει να μοιράσει όσα χρήματαμοιράζει ο «Ελεύθερος Τύπος». Παράλληλα,ο κ. Χατζηνικολάου διαμαρτύρεται γιααθέμιτο ανταγωνισμό και ζητά από τηνΕΣΗΕΑ να επέμβει και να βάλει ένα όριοστα χρήματα που θα έχουν δικαίωμα ναμοιράζουν οι εφημερίδες, ώστε να μηναπαξιωθεί το δημοσιογραφικό λειτούργημακαι να κερδηθεί η μάχη της ενημέρωσης.Η ΕΣΗΕΑ, από την πλευρά της, εξετάζεισοβαρά το ενδεχόμενο να αποσύρει τηφράση «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή τηςδικαιοσύνης» από την αίθουσα συνελεύσεώντης και να την αντικαταστήσει με τηφράση «Το χρήμα είναι η ψυχή των πάντων».Η απόφαση των εφημερίδων να μοιράζουνχρήματα έχει προκαλέσει αναστάτωσηστους ιδιοκτήτες πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟκαι στους λαχειοπώλες που ζητούν απότην κυβέρνηση να τους επιτρέψει ναπουλούν και εφημερίδες. Μεγάλη μερίδατου δημοσιογραφικού κόσμου εκφράζειτον προβληματισμό της για τις προσφορέςχρημάτων μέσω των εφημερίδων, ενώπαράλληλα εκφράζονται ανησυχίες πωςσύντομα οι εφημερίδες θα μοιράζουνόπλα, ναρκωτικά και γυναίκες. Δέκαεπιφανείς εκδότες ζητούν να απαγορευτούνοι προσφορές χρημάτων, ώστε να επιστρέψουμεστις αγνές μέρες της έντυπης δημοσιογραφίας,όταν οι εφημερίδες προσέφεραν CD,DVD,σπίτια, εξοχικά και αυτοκίνητα.

ΠΑΓΩΣΕ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ
Στους δρόμουςοι ελληνικά μοντέλα

Η οικονομικήκρίση δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστητην ελληνική μόδα. Έτσι, η ΕβδομάδαΕλληνικής Μόδας -που διεξήχθη στηνΤεχνόπολη στο Γκάζι- διήρκεσε μόνο τρειςμέρες. Αν η οικονομική κρίση συνεχιστεί,η Εβδομάδα Ελληνικής Μόδας την επόμενηχρονιά θα διαρκέσει μια ώρα και θαμετονομαστεί σε «Ώρα Ελληνικής Μόδας»- υπάρχει μάλιστα η σκέψη να διοργανωθείπαράλληλα με την Ώρα της Γης, ώστε νακάνουν οικονομία στο ρεύμα. Η ΕβδομάδαΕλληνικής Μόδας σημαδεύτηκε από τηναπεργία των εγχώριων μοντέλων, αλλά οιξένες καλλονές κάλυψαν άψογα το κενότων Ελληνίδων συναδέλφων τους, αφούάλλωστε οι περισσότερες δημιουργίεςτων Ελλήνων σχεδιαστών είναι ξεπατικωτούρεςαπό τις συλλογές των ξένων δημιουργώνμόδας. Τα μοντέλα που απεργούσαν είχανμαζευτεί έξω από το χώρο της εκδήλωσηςκαι φώναζαν συνθήματα όπως «Δεν πληρώνειςτα μοντέλα - Τσέλιο κάνε πασαρέλα» και«Δεν γίνεται να τρώμε εμείς μαρούλιακαι σαλάτες - κι οι μόδιστροι μια ζωήμπριζόλες μαρινάτες». Στη συνέχεια ταμοντέλα αποδοκίμασαν τις δυο απεργοσπάστριεςσυναδέλφους τους και διαλύθηκαν ήσυχα,αφού πρώτα τραγούδησαν το «Πάγωσε ητσιμινιέρα».

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Βοήθησε ηπαράδοση που έχουμε στο σκοταδισμό

Πρωτοφανήςήταν η συμμετοχή των Ελλήνων στηνεκστρατεία για την Ώρα της Γης. Τοπερασμένο Σάββατο οι Έλληνες κατέβασαντους διακόπτες για μια ώρα και ύστεραβγήκαν έξω για να διασκεδάσουν, αφήνονταςανοιχτά όλα τα φώτα του σπιτιού, ταραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις για νανομίζουν οι κλέφτες πως κάποιος είναιστο σπίτι. Βέβαια, δεν ήταν λίγοι αυτοίπου, αντί για τα φώτα, άφησαν αναμμένατα κεριά στο σαλόνι, αλλά αυτό είχε ωςαποτέλεσμα να προκληθούν δεκάδεςπυρκαγιές σε όλη τη χώρα, να γίνει ηνύχτα μέρα και η Πυροσβεστική να μηνπρολαβαίνει τις πύρινες λαίλαπες πουπετάγονταν από παντού. Η προθυμία τωνΕλλήνων να κατεβάσουν τους διακόπτες-και να κουτουλάνε μέσα στα σκοτάδιαγια μια ώρα- προκάλεσε αίσθηση στηνπαγκόσμια κοινότητα που δεν γνωρίζειπως ο λαός μας έχει μεγάλη παράδοση στοσκοταδισμό, ενώ παράλληλα δεν βλέπειτην τύφλα του. Η μαζική συμμετοχή τωνΕλλήνων στη συμβολική κίνηση κατά τηςκλιματικής αλλαγής οφείλεται εν μέρεικαι στην οικονομική κρίση, αφού πολλοίσυμπατριώτες μας έχουν αντιληφθεί πωςσύντομα δεν θα έχουν την δυνατότητα ναπληρώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ καιέχουν ήδη ξεκινήσει τις προπονήσειςγια να κινούνται μέσα στο σπίτι τουςστα σκοτεινά, ενώ παράλληλα δεν αποκλείουνκαι το ενδεχόμενο να μετακομίσουν σεσπηλιές, να ντύνονται με προβιές και νακοπανιούνται με τα ρόπαλα. Οι οικολογικέςευαισθησίες είναι μια πρώτης τάξεωςδικαιολογία για όλους όσοι θα μείνουνάνεργοι, μιας και θα μπορούν να υποστηρίζουνσε όσους τους επισκέπτονται πως ζουνχωρίς φως, νερό και τηλέφωνο, όχι επειδήβρωμάει το χνώτο τους από την πείνα αλλάσε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κλιματικέςαλλαγές. Η πιο μαγική στιγμή του περασμένουΣαββάτου ήταν όταν έσβησαν τα φώτα τηςΑκρόπολης και χιλιάδες άνθρωποιενθουσιάστηκαν και άρχισαν ναζητωκραυγάζουν επειδή δεν μπορούσαννα δουν τον Παρθενώνα. Κάποιοι εξαγριώθηκανεπειδή δεν έσβησε και το φεγγάρι, ενώδεν ήταν λίγοι αυτοί που ήθελαν να κάνουνμήνυση στη Σελήνη επειδή δεν θέλει τοκαλό της Γης. Στην Πνύκα ο ΜάριοςΦραγκούλης μάγεψε το κοινό με τιςεξαίσιες μελωδίες του - η επιλογή τουΜάριου Φραγκούλη δεν ήταν τυχαία, αφούδιαθέτει φωνή καμπάνα και σε περίπτωσηπου γινόταν μπλακ-άουτ θα τον άκουγεόλος ο πλανήτης. Η βραδιά έκλεισε με έναομαδικό ερωτικό όργιο στο λόφο τουΦιλοπάππου, όπως προστάζει το έθιμο.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αντώνης Κλάψης: «Μια ελληνοτουρκική σύρραξη θα στοιχίσει σημαντικά στην Άγκυρα»

Διεθνή / Αντώνης Κλάψης: «Μια ελληνοτουρκική σύρραξη θα στοιχίσει σημαντικά στην Άγκυρα»

Γιατί ο Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση και τι προμηνύει το εκλογικό αποτέλεσμα στα κατεχόμενα; Μιλά στη LiFO ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Αντώνης Κλάψης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ