Αρχείο

Αρχείο Facebook Twitter
Χρήστος Μαρκογιαννάκης
0

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΒΕΝΤΕΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Κατηγορούντον Μαρκογιαννάκη ότι επιβάλλει κρητικάέθιμα

Έντονοπροβληματισμό προκάλεσε στην κοινήγνώμη η ομολογία του αναπληρωτή υπουργούΕσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη πωςη Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί νααντιμετωπίσει την εγκληματικότητα,ιδιαίτερα όταν αυτή εκδηλώνεται στακέντρα των πόλεων. Μετά από αυτήν τηδυσάρεστη διαπίστωση, η κυβέρνησησκέφτεται σοβαρά να νομιμοποιήσει τηνεγκληματικότητα στα κέντρα των πόλεωνώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώεξετάζει και το ενδεχόμενο να απαγορευτείσε όλους η κυκλοφορία στα κέντρα τωνπόλεων. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ.Μαρκογιαννάκη υποστηρίζουν πως επιθυμίατου είναι να μεταφέρει τα κρητικά έθιμασε όλη τη χώρα. Ο κ. Μαρκογιαννάκηςδιαφωνεί με την προσπάθεια αφοπλισμούτων Κρητικών και είναι υπέρ του ναεφοδιαστούν όλοι οι Έλληνες με Καλάσνικοφ,ούζι, μπαζούκας και χειροβομβίδες. Αυτόθα έχει ως συνέπεια να πέφτουν βροχή οιμπαλοθιές στους γάμους και στα βαφτίσιααπό τους μεθυσμένους και οι αδέσποτεςσφαίρες να πετυχαίνουν διάφορουςάσχετους στο δόξα πατρί. Οι συγγενείςτων νεκρών θα ζητούν να πάρουν εκδίκησηκι έτσι το όμορφο έθιμο της βεντέτας θαεξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλαόλοι οι Έλληνες θα πενθούν κάποιοναδικοχαμένο και θα φοράνε μαύρα ρούχα,όπως οι Κρητικοί.

ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ
Το κάνει χρόνιατώρα με τους πολιτικούς που μας κατακλέβουν

Κατά τη διάρκειατης πρόσφατης επίθεσης στο Κολωνάκι,οι νεαροί πέταξαν φυλλάδια με τα οποίαζητούσαν την αποφυλάκιση ενός άλλουνεαρού που βρίσκεται στη φυλακήκατηγορούμενος για ληστεία σε τράπεζα.Μεταξύ άλλων, ο άγνωστος συγγραφέας τουκειμένου που υπήρχε στα φυλλάδια έθετεκαι το εξής ερώτημα: «Θα λήστευες αόρατοςμια τράπεζα;». Προφανώς, όλοι θα λήστευαναόρατοι μια τράπεζα αλλά -εκτός του ότιδεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος να γινόμαστεαόρατοι- υπάρχουν και κάποιες ακόμααντικειμενικές δυσκολίες. Αν πλησιάσειςαόρατος τον ταμία της τράπεζας και τουζητήσεις να σου δώσει τα χρήματα, αυτόςδεν θα βλέπει κανέναν μπροστά του καιτο πιθανότερο είναι να νομίσει πως τουέχει στρίψει και ακούει φωνές, οπότε θατο βάλει στα πόδια και θα πάρει τα βουνάσαν την Αστέρω. Ακόμα κι αν υποθέσουμεπως σου δίνει τα χρήματα, εσύ θα είσαιαόρατος, αλλά ο σάκος με τα χρήματα θαείναι ορατός από όλους και θα καρφώνεσαιπολύ άσχημα την ώρα που θα προσπαθείςνα διαφύγεις. Το γεγονός πως οι νεαροίεξεδήλωσαν τη συμπαράστασή τους σε έναφυλακισμένο ληστή τράπεζας εξόργισεπολλούς δημοσιογράφους και πολιτικούςπου υποστήριξαν πως είναι η πρώτη φοράπου βλέπουμε να γίνονται εκδηλώσειςσυμπαράστασης σε ληστές. Αυτό δεν είναιακριβές, αφού δεν είναι η πρώτη φορά πουγίνονται στη χώρα μας εκδηλώσειςσυμπαράστασης σε ληστές. Αντιθέτως, τονα υποστηρίζουμε τους ληστές είναι πολύσυχνό φαινόμενο στη χώρα μας: κάθετέσσερα χρόνια στις προεκλογικέςσυγκεντρώσεις των δυο μεγάλων κομμάτωνμαζεύονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτεςκαι φωνάζουν συνθήματα υπέρ πολιτικώνπου έχουν καταληστέψει τη χώρα.

ΝΕΟ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Δολοφονίεςαντιεξουσιαστών ζητούν τα καταστήματα

Ιδιαίτερηαίσθηση προκάλεσε στο αθηναϊκό κοινόη επίθεση ομάδας νεαρών σε καταστήματακαι τράπεζες του Κολωνακίου. Οι νεαροίέγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τουςκαταστηματάρχες της περιοχής, που τουςέραιναν με γαρδένιες και πετροδολάριαεπειδή τους πέρασαν για εκκεντρικούςδιάσημους πελάτες που φορούσαν κουκούλεςγιατί ήθελαν να κάνουν τα ψώνια τουςινκόγκνιτο. Σύμφωνα με γνωστό κοσμικότης περιοχής, η επίθεση των νεαρώνζωντάνεψε κάπως το Κολωνάκι που μαραζώνειτα τελευταία χρόνια, αφού δεν μπόρεσενα αντέξει τον ανταγωνισμό με τα μεγάλαεμπορικά κέντρα αλλά και να ξεπεράσειτη φυγή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλουστην Εκάλη. Παράλληλα, η επιδρομή τωννεαρών έγινε η αφορμή να έρθουν πιοκοντά η Ντέλα Ταλιροφονιά και η ΕβελίναΓαργαντούα, που αγκαλιάστηκαν έντρομεςτην ώρα που ένας νεαρός έσπαγε τα πολυτελήαυτοκίνητά τους με μια βαριοπούλα· οιδυο γυναίκες διατηρούν καταστήματα μεεπώνυμα ρούχα στο Κολωνάκι, αλλά είχαννα μιλήσουν μεταξύ τους από το 1979, ότανμαλλιοτραβήχτηκαν στις τουαλέτες τηςντίσκο 14 για τα μάτια του διάσημου γόητης εποχής Δευκαλίωνα Πσωλαρά. Έναςκύριος που διατηρεί κοσμηματοπωλείοστην περιοχή καταφέρθηκε εναντίον τωναστυνομικών που παρατηρούσαν απαθείςτους νεαρούς να καταστρέφουν τηνπεριουσία του και τόνισε πως θα έπρεπεοι αστυνομικοί να σκοτώσουν έναντουλάχιστον νεαρό στη Σκουφά ή στηΣόλωνος, ώστε να γίνει το Κολωνάκι τόποςαντίστασης και μνήμης. Την άποψη αυτοίσυμμερίζονται πολλοί καταστηματάρχεςτης περιοχής που πιστεύουν πως, αν ηδολοφονία του 16χρονου μαθητή δεν είχεγίνει στα Εξάρχεια αλλά στο Κολωνάκι,σήμερα το Κολωνάκι θα κατακλυζότανκαθημερινά από χιλιάδες επαναστατημένουςνέους που θα έδιναν μια γερή οικονομικήανάσα στα καταστήματα της πλατείας καιτων πέριξ δρόμων. Μάλιστα, οι καταστηματάρχεςσκοπεύουν να υποβάλουν μήνυση σε βάροςτης Ελληνικής Αστυνομίας για προνομιακήμεταχείριση των Εξαρχείων σε βάρος τουΚολωνακίου, και, παράλληλα, να ζητήσουντην ισομερή κατανομή των δολοφονιώννεαρών από αστυνομικούς ανάμεσα στιςδυο συνοικίες, ώστε να μοιραστεί δίκαιαη εμπορική κίνηση. Ένας αστυνομικόςκατήγγειλε ότι ένας ιδιοκτήτης καφετέριαςτου πρότεινε πεντακόσιες χιλιάδες ευρώγια να σκοτώσει με το υπηρεσιακό τουόπλο έναν αντι-εξουσιαστή μπροστά στηνπόρτα του μαγαζιού του· ο ιδιοκτήτηςτης καφετέριας είπε στον αστυνομικόπως μια δολοφονία μπροστά στο μαγαζίτου θα προσέλκυε χιλιάδες νέους που θακατανάλωναν τεράστιες ποσότητεςκαπουτσίνο και φρεντοτσίνο - σύμφωναμε τον αστυνομικό, ο καταστηματάρχηςσκεφτόταν να μεταφέρει το πτώμα τουνεαρού αντι-εξουσιαστή μέσα στο μαγαζίτου, για να μην του το πάρει ο ιδιοκτήτηςτης διπλανής καφετέριας. Χιλιάδεςαπελπισμένοι καταστηματάρχες απόδιάφορες συνοικίες της Αθήνας ζητούννα γίνουν δολοφονίες αντι-εξουσιαστώνκαι στις δικές τους γειτονιές, ώστε νααυγατίσουν οι δουλειές τους και νααποφύγουν το λουκέτο.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ