Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
 

Όταν σκοτώνουν τις γενναίες γυναίκες: Ποια ήταν η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία που δολοφονήθηκε στη Μάλτα

Η γενναία δημοσιογράφος που ηγήθηκε των αποκαλύψεων για τα Panama Papers μέσα από τη δουλειά, τις απόψεις και τα μάτια του μεγαλύτερου γιου της

Όσο είναι τραγικό, τόσο και γελοίο: ο άνθρωπος τον οποίο κατήγγελες ανοιχτά, γενναία, χωρίς περιστροφές, με αποδείξεις και ντοκουμέντα για τη διαφθορά και τους σάπιους θεσμούς της χώρας σου να παραγγέλλει εξονυχιστικές έρευνες για τον θάνατο σου. Αν η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία μπορούσε να γράψει γι' αυτό, σίγουρα το δηλητηριώδες χιούμορ της, σε συνδυασμό με κάποιο εμπρηστικό έγγραφο θα έκανε τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζοζέφ Μουσκάτ, να χάσει για ακόμη ένα βράδυ τον ύπνο του. Όμως, η Γκαλιζία δεν υπάρχει πια, το διάσημο blog της, παντοδύναμο και ενοχλητικό, όσο όλες οι εφημερίδες της πατρίδας της περνάει πλέον στην ιστορία και η ίδια -ακόμη μια γενναία με υψηλό αίσθημα ευθύνης- περνά στη σιωπή. 

 

Η Γκαλιζία δολοφονήθηκε χθες, όταν το Peugeot 108 που οδηγούσε εξερράγη μετά την τελευταία της ανάρτηση στο προσωπικό της ιστολόγιο. Το κείμενο αναρτήθηκε στις 2.35 τα ξημερώματα και στις 15.00 το μεσημέρι της Δευτέρας το στόμα της ενοχλητικής για την κυβέρνηση blogger είχε κλείσει για πάντα. Ο κόσμος την αγαπούσε για το θάρρος της, ξεκινούσε τη μέρα του με την ανάγνωση των όσων κατέγραφε σε καθημερινή βάση, σε γλώσσα απλή, ντοκουμενταρισμένη, ατρόμητη. Πίσω στην πατρίδα της ακόμη δεν ξέρουν αν η έμπειρη χρονογράφος πλήρωσε τις αποκαλύψεις της ή το γεγονός ότι αυτές είχαν βγει πλέον εκτός συνόρων, κάνοντας ένα περιοδικό σαν το Politico να τη χαρακτηρίζει «τρομοκράτη» των διεφθαρμένων πολιτικών της χώρας της. «Η κυρία έχει αρχίδια», έγραφε με καμάρι πριν από λίγους μήνες ο συντάκτης του άρθρου που χαρτογραφούσε τη λίστα των 28 πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων στα media και την πολιτική. 

 

 Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία
Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

 

Είτε καταπιανόταν με τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας της Μάλτας, είτε με το σκάνδαλο των διαβατηρίων, το blog της Γκαλίζια σε μία καλή μέρα -από άποψη επισκεψιμότητας- είχε γύρω στους 400.000 μοναδικούς επισκέπτες. Ο πληθυσμός της Μάλτας είναι 420.000 ψυχές, αν κάτι έχει να πει αυτό...

 

Κι αυτή η λαϊκή διατύπωση στην περίπτωση της 53χρονης Καρουάνα αποτύπωνε την απόλυτη αλήθεια: πέρσι τον Ιούνιο οι αποκαλύψεις της για τον Μουσκάτ και τους συνεργάτες του, για τη δράση τους μέσω υπεράκτιων εταιρειών και για την πώληση μαλτέζικων διαβατηρίων, καθώς και για τις δοσοληψίες με την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν είχαν προκαλέσει πάταγο. Η Γκαλιζία, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει, χωρίς κάποιος να πέσει στην αγκαλιά της, χωρίς να τρώει σε κάποια ταβέρνα και μια ομάδα πολιτών να μην περάσει να της εκφράσει τον θαυμασμό και τα συγχάρητήρια του. Η οικογένεια της είχε αρχίσει να ανησυχεί, την παρακαλούσαν -μετά και την έκταση των αποκαλύψεων με τα Panama Papers-  να ζητήσει προστασία, μία διακριτική σωματοφυλακή. Εκείνη, όπως γράφεται σήμερα, γελούσε. Έπαιρνε στα σοβαρά τη δουλειά, αλλά όχι τον εαυτό της. Περισσότερο ανησυχούσε για τα τρία παιδιά που αφήνει πίσω της και για τα οποία δεν επιθυμούσε ένα μέλλον στη Μάλτα του σήμερα. «Πάνω από το πτώμα μου θα μείνουν κολλημένα τα παιδιά μου σ' αυτά εδώ τα βράχια», έγραφε τη μέρα που ενημερώθηκε ότι βρισκόταν στη λίστα των 28 πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων του Politico. 

«Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις εικόνα αυτή τη γυναίκα είναι να την σκεφτείς σαν ένα WikiLeaks από μόνη της, σαν μία Σταυροφόρο εναντίον της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στη Μάλτα, ένα νησί που είναι διάσημο κυρίως γι' αυτά τα δύο κουσούρια του», έγραφε πριν από λίγους μήνες το Politico, αναφέροντας παράλληλα και την υπόθεση του πρώην ευρωπαϊκού επιτρόπου John Dalli, τον οποίο είχε βοηθήσει να αποκαλύψει ένα τεράστιο σκάνδαλο με τα καρτέλ καπνών. «Είναι μια δύναμη της φύσης, μια γυναίκα που από μόνη της κατάφερε να φέρει την κυβέρνηση της χώρας της στο χείλος του γκρεμού», έλεγαν οι άλλοι για εκείνη. Η Γκαλιζία πάλι είχε ένα διαφορετικό μότο, πολύ πριν ακόμη εμπλακεί με την ιστορία των Panama Papers: 'τίποτα και κανείς δεν είναι τόσο μεγάλος ή τόσο μικρός στην πολιτική που να μην πρέπει να κριθεί ανελέητα». Η μεγαλύτερη πίκρα της, όπως η ίδια έγραφε πολύ συχνά, και μάλιστα σε γλώσσα που κάποιους ξάφνιαζε ή σόκαρε ήταν αυτό που συνήθως σκεφτόμαστε όλοι για τους πολιτικούς. Ότι μία δράκα ανθρώπων, χωρίς ιδιαίτερα ταλέντα και χωρίς την παραμικρή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο γέμιζε τις τσέπες της με σκανδαλώδη χρηματικά ποσά. 

 

Το ανατιναγμένο αυτοκίνητο της  Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία
Το ανατιναγμένο αυτοκίνητο της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

 

Είτε καταπιανόταν με τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας της Μάλτας, είτε με το σκάνδαλο των διαβατηρίων, το blog της Γκαλίζια σε μία καλή μέρα -από άποψη επισκεψιμότητας- είχε γύρω στους 400.000 μοναδικούς επισκέπτες. Ο πληθυσμός της Μάλτας είναι 420.000 ψυχές, αν κάτι έχει να πει αυτό... Φυσικά, υπήρχε και η αντίθετη άποψη: ότι όσο ενοχλητική ήταν η Γκαλιζία για το πολιτικό σύστημα, τόσο ενοχλητική είχε υπάρξει και για απλούς πολίτες. Αρκετοί ήταν αντίθετοι με τον τόνο, το ύφος γραφής και κάποτε την υπεροψία της. Μία αίσθηση ότι πολύ συχνά το παρατραβούσε, ότι έπαιζε με τα όρια και τις αποστάσεις. 

 

Ωστόσο, ακριβώς μια μέρα μετά τη δολοφονία της, την πιο ουσιαστική σύνοψη της γενναίας δουλειάς της, την έκανε ο μεγαλύτερος γιος της, επίσης δημοσιογράφος, Μάθιου Γκαλιζία. «Η μητέρα μου δολοφονήθηκε, επειδή πατούσε με θάρρος ανάμεσα στην οριακή γραμμή του νόμου και αυτών που κατάφωρα τον παραβιάζουν, αυτό δηλαδή που κάνουν όλοι οι δυνατοί δημοσιογράφοι. Βρέθηκε στο στόχαστρο, γιατί εδώ ήταν η μοναδική που έκανε κάτι τέτοιο. Αυτό συμβαίνει όταν οι θεσμοί και το κράτος είναι ανεπαρκείς. Ο τελευταίος που αντιστέκεται είναι ο πρώτος που πεθαίνει και συνήθως είναι δημοσιογράφος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πώς έπρεπε να τρέξω γύρω από την ίδια την κόλαση που δημιουργήσατε στο αυτοκίνητο της, να παλεύω να ανοίξω δρόμο μέσα στη φωτιά για να βρω την πόρτα, να ουρλιάζω στους δύο αστυνομικούς που προσπαθούσαν να σβήσουν αυτή την κόλαση με έναν και μοναδικό πυροσβεστήρα, να προσπαθώ να απαντήσω ότι ο άνθρωπος που καίγεται είναι η μητέρα μου. Και είναι νεκρή εξαιτίας της ανικανότητας, της ανεπάρκειας και της δολιότητας σας», έγραψε σήμερα ο γιος της. 

 

Το blog της Γκαλίζια παραμένει ενεργό. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών -και χωρίς κανείς για την ώρα να περιμένει τίποτα σπουδαίο από αυτές- η ανανέωση της θεματολογίας του αναμένεται να συνεχιστεί από τον γιο της.

 

Mε στοιχεία από Politico, Guardian, MaltaTimes

Η Χριστίνα Γαλανοπούλου εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1998. Στη LIFO ξεκίνησε να γράφει το 2012 με το ψευδώνυμο Έλενα – Χριστιάννα Καρνέρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάλτα: Νεκρή blogger που κατηγορούσε την κυβέρνηση για διαφθορά - Έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητό της

ΔιεθνήΜάλτα: Νεκρή blogger που κατηγορούσε την κυβέρνηση για διαφθορά - Έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητό της

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας κατήγγειλε τη «βάρβαρη» δολοφονία
16.10.2017
Δολοφονήθηκε γνωστή δημοσιογράφος στην Ινδία - Άγνωστοι την πυροβόλησαν έξω από το σπίτι της

ΔιεθνήΔολοφονήθηκε γνωστή δημοσιογράφος στην Ινδία - Άγνωστοι την πυροβόλησαν έξω από το σπίτι της

Ήταν διευθύντρια εφημερίδας και γνωστή για την επικριτική στάση της απέναντι στην άκρα δεξιά και τους εθνικιστές ινδουιστές
6.9.2017
H κυβέρνηση της Μάλτας και o πρωθυπουργός είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία της δημοσιογράφου λέει ο γιος της

ΔιεθνήH κυβέρνηση της Μάλτας και o πρωθυπουργός είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία της δημοσιογράφου λέει ο γιος της

Αμοιβή σε όποιον διαθέτει πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στους δολοφόνους προσφέρει ο Τζούλιαν Ασάνζ
17.10.2017
Οι αρχές βρήκαν το κεφάλι της δολοφονημένης δημοσιογράφου Κιμ Βαλ - Νέα τροπή στο θρίλερ με το υποβρύχιο

ΔιεθνήΟι αρχές βρήκαν το κεφάλι της δολοφονημένης δημοσιογράφου Κιμ Βαλ - Νέα τροπή στο θρίλερ με το υποβρύχιο

Ο Δανός εφευρέτης αρνείται ότι τη δολοφόνησε αλλά τα νέα μακάβρια ευρήματα οδηγούν την υπόθεση σε νέα εξέλιξη
7.10.2017
Δανία: Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της δημοσιογράφου σε υποβρύχιο - Είχε δεχτεί 15 μαχαιριές

ΔιεθνήΔανία: Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της δημοσιογράφου σε υποβρύχιο - Είχε δεχτεί 15 μαχαιριές

Ο Δανός εφευρέτης αρνείται ότι τη δολοφόνησε αλλά στον υπολογιστή του βρέθηκε υλικό με βασανισμούς γυναικών
3.10.2017
Νεκρή βρέθηκε η ρεπόρτερ που είχε ξεσκεπάσει το κύκλωμα παιδόφιλων του BBC

ΔιεθνήΝεκρή βρέθηκε η ρεπόρτερ που είχε ξεσκεπάσει το κύκλωμα παιδόφιλων του BBC

Η Liz MacKean, βρετανίδα δημοσιογράφος, ήταν η γυναίκα που έφερε στο φως την αποτρόπαια δράση του παρουσιαστή του BBC, Jimmy Savile
22.8.2017

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκα και ταυρομάχος: η κορυφαία της πιο βάναυσης ισπανικής παράδοσης

Γυναίκες Γυναίκα και ταυρομάχος: η κορυφαία της πιο βάναυσης ισπανικής παράδοσης

Η Lea Vicens είναι η μοναδική γυναίκα που ανήκει στην ελίτ των ταυρομάχων και μιλά για τις δυσκολίες του αμφιλεγόμενου επαγγέλματός της
2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ
Προσωπική ιστορία: «Άντρες άχρηστοι δεν υπάρχουν, μόνο γυναίκες άχρηστες!»

Γυναίκες Προσωπική ιστορία: «Άντρες άχρηστοι δεν υπάρχουν, μόνο γυναίκες άχρηστες!»

O Μητρικός σεξισμός
16.2.2019
«Λένε ότι δεν είμαι γυναίκα, επειδή δεν μπορώ να κάνω παιδί»

Γυναίκες «Λένε ότι δεν είμαι γυναίκα, επειδή δεν μπορώ να κάνω παιδί»

Η ιστορία της Medias, μια ντροπιαστική μαρτυρία για τη θέση των γυναικών σε μια κοινωνία που τις βλέπει σαν παιδομηχανές...
14.2.2019
Η αληθινή ιστορία της Λορένα Μπόμπιτ που έκοψε το όργανο του άντρα της και το πέταξε σ’ ένα χωράφι

Γυναίκες Η αληθινή ιστορία της Λορένα Μπόμπιτ που έκοψε το όργανο του άντρα της και το πέταξε σ’ ένα χωράφι

26 χρόνια μετά από το περιστατικό που έγινε παγκόσμιο ανέκδοτο, ένα ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει την κακοποίηση που είχε δεχτεί από τον σύζυγό της μέχρι που σάλταρε.
14.2.2019
Susan Meiselas: Η φωτογράφος που ασχολήθηκε με την τεκμηρίωση της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Γυναίκες Susan Meiselas: Η φωτογράφος που ασχολήθηκε με την τεκμηρίωση της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Αμερικανίδα φωτογράφος κατέγραψε μεταξύ άλλων την εξέγερση στη Νικαράγουα και τους μαζικούς τάφους στο Ιράκ επί Σαντάμ Χουσεΐν
6.2.2019
Η Δόκτωρ Ρουθ στα 90: «Λέει ο άλλος ότι έχει 300 φίλους στο ίντερνετ – Μα τι ανοησίες!»

Γυναίκες Η Δόκτωρ Ρουθ στα 90: «Λέει ο άλλος ότι έχει 300 φίλους στο ίντερνετ – Μα τι ανοησίες!»

Η πιο διάσημη σεξουαλική θεραπεύτρια του κόσμου μιλά για το ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή της που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Sundance, για τις μνήμες της από το Ολοκαύτωμα και για τις σύγχρονες σχέσεις
1.2.2019
Κάθε γυναίκα δικαιούται να πει «όχι» οποτεδήποτε

Γυναίκες Κάθε γυναίκα δικαιούται να πει «όχι» οποτεδήποτε

Μια συζήτηση για τη βία κατά των γυναικών, τον σεξισμό, την πατριαρχία και τις έμφυλες σχέσεις με την κοινωνιολόγο, ερευνήτρια και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα, Mαρία Λιάπη, με αφορμή τις πρόσφατες γυναικοκτονίες.
14.1.2019
Μια πρόποση για την Ραχάφ που δραπετεύοντας από τη Σαουδική Αραβία, αλλάζει (λίγο) τον κόσμο

Γυναίκες Μια πρόποση για την Ραχάφ που δραπετεύοντας από τη Σαουδική Αραβία, αλλάζει (λίγο) τον κόσμο

Η 18χρονη που ρίσκαρε τη ζωή της για να μπορεί να πίνει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, είναι μια ηρωίδα του καιρού και του γυναικείου κινήματος.
12.1.2019
Μόνικα: «Με κλείδωσαν στο δωμάτιο, με βίασαν και άρχισαν να φέρνουν πελάτες»

Γυναίκες Μόνικα: «Με κλείδωσαν στο δωμάτιο, με βίασαν και άρχισαν να φέρνουν πελάτες»

Ένα θύμα σεξουαλικού trafficking στη Θεσσαλονίκη αφηγείται τις τραγικές στιγμές που έζησε στα χέρια των διακινητών της
4.1.2019
H εκατομμυριούχος πίσω από τον κολοσσό προϊόντων ομορφιάς Huda Beauty

Γυναίκες H εκατομμυριούχος πίσω από τον κολοσσό προϊόντων ομορφιάς Huda Beauty

Αυτό που συνέβη όταν μια γυναίκα ξεκίνησε να φτιάχνει προϊόντα ομορφιάς χωρίς να ξεχνά τις γυναίκες με σκούρους τόνους επιδερμίδας
18.12.2018
Η μέρα που η μητέρα μου πούλησε την παρθενιά μου: μια συγκλονιστική μαρτυρία

Γυναίκες Η μέρα που η μητέρα μου πούλησε την παρθενιά μου: μια συγκλονιστική μαρτυρία

Γυναίκες μιλούν για τον τρόπο που οι οικογένειες και οι σύντροφοι τους τις ώθησαν στην πορνεία, επειδή αλλιώς δεν θα επιβίωνε η οικογένεια...
15.12.2018
Κατασκοπεύοντας τις ωοθήκες γυναικών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Γυναίκες Κατασκοπεύοντας τις ωοθήκες γυναικών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Πρόγραμμα στείρωσης με ευγενές περιτύλιγμα: τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις μεθόδους οικογενειακού προγραμματισμού των φτωχών πολιτειών
14.12.2018
Οι λόγοι που αγαπάμε αυτές τις δύο ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών

Γυναίκες Οι λόγοι που αγαπάμε αυτές τις δύο ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών

Η Ζωή Κόκαλου (Φεμινιστική Πρωτοβουλία) και η Ειρήνη Δαφέρμου (Καμία Ανοχή) στέκονται απέναντι στον μισογυνισμό, την πατριαρχία, την έμφυλη βία, τον σεξισμό αλλά και κάθε κίνημα ή σύστημα που τα αναπαράγει
12.12.2018
Από party animal της αριστοκρατίας, νεο-συντηρητική θεούσα: Η περίπτωση της Πριγκίπισσας Γκλόρια

Γυναίκες Από party animal της αριστοκρατίας, νεο-συντηρητική θεούσα: Η περίπτωση της Πριγκίπισσας Γκλόρια

Η πάμπλουτη γαλαζοαίματη προσφέρει τα παλάτια της για τις ζυμώσεις ρωμαιοκαθολικών κύκλων που αντιδρούν στον σημερινό Πάπα, αλλά και στον ακροδεξιό Στίβεν Μπάνον και τους λαϊκιστές συνοδοιπόρους του
9.12.2018
Ποια είναι η αληθινή «βασίλισσα των καρτέλ» που κρύβεται πίσω από την πρωταγωνίστρια του «Narcos:Mexico»

Γυναίκες Ποια είναι η αληθινή «βασίλισσα των καρτέλ» που κρύβεται πίσω από την πρωταγωνίστρια του «Narcos:Mexico»

Ο χαρακτήρας που υποδύεται η Τερέζα Ρουίζ στη σειρά είναι μυθοπλαστικός, βασίζεται όμως απολύτως στην διαβόητη Σάντρα Αβίλα Μπελτράν, την αποκαλούμενη «Βασίλισσα της Καραϊβικής»
6.12.2018
3 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
οταν η δημοσιογραφια δεν ειναι δημοσιες σχεσεις ,κοινωνικα σχολια και κοκτειλ παρτυ,
καληνυχτα και καλη τυχη
Lumidy Lumidy 18.10.2017 | 08:53
Είναι αποκαρδιωτικό το πόσα άρθρα σχετικά με μυστηριώδης εξαφανίσεις/θανάτους και εκτελέσεις γενναίων γυναικών υπάρχουν κάτω απ' αυτό το άρθρο ως σχετικό περιεχόμενο. Και πόσες και πόσοι ακόμα δολοφονήθηκαν από τους φοβισμένους βολεμενους.
avatar Stefimart12 19.10.2017 | 23:42
Τυχαίνει να ζω στη Μάλτα κ να έχω μια διαφορετική γνώμη για τη δημοσιογράφο καθώς έχει τύχει να διαβάσω κάποια άρθρα της τα οποία σε κανένα βαθμό δε θύμιζαν κάτι από επαγγελματισμό. Παράλληλα έχει τύχει να μιλήσει επίσης με κατοίκους του νησιού που είχαν διαφορετική γνώμη για εκείνη. Δεν ήταν αγαπητή γενικώς ούτε ο κόσμος έτρεχε στην αγκαλιά της. Το αντίθετο. Είχε αρκετούς εχθρούς. Πολιτικούς γιατί τους εξέθετε. Απλούς πολίτες για τον τρόπο που έγραφε κτλ. Κ δεν είναι σίγουρο ότι η δολοφονία της προέρχεται από το πολιτικό πεδίο οπότε χωρίς δεδομένα καλύτερο είναι να γίνει μια έρευνα παρά σχόλια για να "έχουμε κάτι να πούμε". Όποιον κ να ρωτήσετε στο νησί αυτή τη στιγμή θα σας πει πως είναι δύσκολο να βρεθεί ο ένοχος κ αυτό γιατί είχε πολλούς εχθρούς γενικώς. Η φίμωση του ελεύθερου λόγου μπορεί να προέλθει είτε από εκφοβισμό είτε από πλύση εγκεφάλου.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, προφανώς κ η δολοφονία ενός ανθρώπου, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, δεν δικαιολογείται. Το σχόλιο αφορά στην ωραιοποίηση καταστάσεων μέσω του άρθρου που σε κανέναν βαθμό δεν αγγίζει την πραγματικότητα κ όχι το γεγονός. Κ αν στο τέλος αυτό γίνεται για να χτυπηθεί η κυβέρνηση, ποιος μας λέει ότι αυτό δεν είναι στοχευμένη ενεργεια της αντιπολίτευσης; Υπενθυμίζω ότι απλά μένω στη Μάλτα. Δεν έχω συμφέροντα. Το ότι δεν καίγεται το σπίτι μου όμως δε σημαίνει ότι δεν έχω ενδιαφέρον αν το σπίτι του γείτονα έχει πιάσει φωτιά. Κ με το σπίτι του γείτονα εννοώ το μυαλό. Διαβάστε κ κάνετε έρευνα προτού καταλήξετε σε συμπέρασμα. Κ αν δεν έχετε χρόνο μην καταλήξετε σε συμπέρασμα. Αλλά διατηρήστε τη διαύγεια του μυαλού σας.
Προηγούμενα 1 Επόμενα