«Νάντια αν δε φτάνουν στη μαμά για τα μπρόκολα θα τσοντάρω εγώ»
«Νάντια αν δε φτάνουν στη μαμά για τα μπρόκολα θα τσοντάρω εγώ»

 

Τεράστια η ηθική νίκη της Νάντια Βαλαβάνη αφού το Πρώτο Θέμα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για να αποφύγει τη μήνυση μια και τελικά η μητέρα της δεν είχε σηκώσει από τηντράπεζα €200.000 αλλά €100.000, ένα ευτελές ποσό δηλαδή που ο μέσος Έλληνας εκταμιεύει καθημερινά και μάλιστα όχι δύο μέρες πριν την επιβολή των capital controls, αλλά δέκα ολόκληρες μέρες, δηλαδή μια αιωνιότητα.

 

Ο Τάκης από Κολωνό που κάνει τράκα από τον παππού του για να πιεί τον φρέντο του με τις 3 ζαχαρίνες στην πλατεία, πανηγύρισε στο τουίτερ την μεγάλη αυτή ηθική δικαίωση για την αγωνίστρια της αριστεράς με έξαλλο τρόπο ανεβάζοντας τον πήχη για τον χρήσιμο ηλίθιο σε δυσθεώρητα ύψη. Το γεγονός ότι εκείνη την εποχή αν ήθελες να κάνεις ανάληψη πάνω από δυο χιλιάρικα έπρεπε να ενημερώσεις γραπτώς, να περιμένεις μια βδομάδα, να ανάψεις μια λαμπάδα στον Άγιο Φανούριο και να βάλεις βύσμα από Γενικό Γραμματέα υπουργείοy και πάνω, δεν απασχόλησε τον Τάκη που ένοιωσε βαθιά δικαιωμένος.

 

Εργαζόμενοι έτοιμοι για συνέντευξη
Εργαζόμενοι έτοιμοι για συνέντευξη

 

Οι μεγάλες νίκες της κυβέρνησης και στα εργασιακά θέματα φαίνεται ότι ολοκληρώνονται αφού άρχισαν τις διαρροές για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα από τον Σεπτέμβριο, απελευθέρωση των απολύσεων και την καθιέρωση του λοκ άουτ, του δικαιώματος δηλαδή της επιχείρησης να κλείνει όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία, μέτρα καταφανώς τόσο αριστερά και φιλοεργατικά που έχουν κάνει τους διεθνείς καπιταλιστές να χάσουν τον ύπνο τους αφού φοβούνται μην ξεκινήσει από την Ελλάδα η ανατροπή του παγκόσμιου καπιταλισμού.

 

Με τα νέα αυτά μέτρα, θα δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους να δουλεύουν δωρεάν σε περίπτωση που το επιθυμούν και δεν θέλουν να επιβαρύνουν την επιχείρηση στην οποία εργάζονται ενώ θα καταργηθεί και η αποζημίωση απόλυσης αφού ως γνωστόν για να σε απολύσουν, κάποια μαλακία θα έχεις κάνει. Κάποιοι γραφικοί μιλάνε για εργασιακό μεσαίωνα πράγμα υπερβολικό αφού όλοι γνωρίζουμε ότι στο μεσαίωνα υπήρχαν δουλοπάροικοι μέτρο που για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

 

«Το απόλυτο ιδανικό μας είναι το χοντρό δούλεμα γιατί έχουμε καταλάβει ότι είστε βλαμμένοι και μας αρέσουν οι καρέκλες του υπουργικού συμβουλίου»
«Το απόλυτο ιδανικό μας είναι το χοντρό δούλεμα γιατί έχουμε καταλάβει ότι είστε βλαμμένοι και μας αρέσουν οι καρέκλες του υπουργικού συμβουλίου»

 

Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που μας επιβάλλονται, οι μεταρρυθμίσεις μας βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε διαταγές από έξω» δήλωσε σε αυστριακή εφημερίδα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε περίπτωση που είχατε καμιά αμφιβολία για το για πόσο λαμόγια μιλάμε. Τα ιδανικά του υπουργού είναι η περικοπή του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους που σε συνδυασμό με τους νέους φόρους και την αύξηση του ΦΠΑ θα τους οδηγήσει σε απώλεια βάρους διότι ως γνωστόν η παχυσαρκία στους άνω των 70 θερίζει.

 

Το πώς φτάσαμε στο να μας λένε κατάμουτρα ότι αυτή η λαίλαπα που ούρλιαζαν ότι είναι αποτέλεσμα εκβιασμών και πραξικοπημάτων είναι ξαφνικά «τα ιδανικά τους» μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος θα μπορέσει να εξηγήσει αν μελετώντας αυτή την περίοδο της ιστορίας μας δεν τα παρατήσει και πάει τρέχοντας να γίνει βοηθός μπιστολάκι.