Το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο για τους λάτρεις του καλού καφέ

Το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο για τους λάτρεις του καλού καφέ Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας των δώρων. Μάλιστα, φέτος τα δώρα έχουν μεγαλύτερη συναισθηματική αξία από ποτέ. Είναι ο ιδανικός τρόπος να προσφέρουμε ένα χαμόγελο στους αγαπημένους και να κλείσουμε όμορφα μια δύσκολη χρονιά για όλους. Όμως, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε ατελείωτες ώρες για να βρούμε το δώρο που θα τους εντυπωσιάσει. Τα καλύτερα δώρα είναι τα χρήσιμα δώρα. Εκείνα που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας και να την κάνουν λίγο πιο όμορφη και ευχάριστη.

Αν ανάμεσα στους αγαπημένους σας υπάρχει εκείνος που δηλώνει ορκισμένος λάτρης του καλού εκλεκτού καφέ, σας βρήκαμε τέσσερις ιδέες για δώρο που προσφέρουν όχι μόνο τεράστια χαρά, αλλά μια εμπειρία γεμάτη μεθυστικά αρώματα και εξαιρετικές γεύσεις.

Η ελληνική εταιρεία καφέ Kudu Coffee Roasters ετοίμασε μερικά πακέτα δώρου για πιστούς coffee lovers για να σας βοηθήσει να προσφέρετε το πιο ιδιαίτερο δώρο φέτος τα Χριστούγεννα. Η Kudu αναζητά και εισάγει από τις καλύτερες φάρμες στον κόσμο εκλεκτούς κόκκους specialty καφέ, τους οποίος στη συνέχεια καβουρδίζει, δίνοντας στον καθένα το ιδανικό roast profile που του ταιριάζει. Ένας coffee lover είναι αδύνατο να μην εκτιμήσει ένα τέτοιο δώρο.

Winter capsules bag-pack

Το συγκεκριμένο πακέτο είναι ιδανικό για όσους λατρεύουν τον εσπρέσο και χρησιμοποιούν μηχανή με κάψουλες. Περιέχει 8 πακέτα (συνολικά 80 κάψουλες) με single origin ποικιλίες που έρχονται από φάρμες της Κένυας, της Αιθιοπίας, της Κολομβίας και της Βραζιλίας. Το πακέτο περιλαμβάνει ακόμα, δύο φλιτζάνια espresso της εταιρείας Kudu Coffee και μια χρήσιμη Black Tote Bag.

Το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο για τους λάτρεις του καλού καφέ Facebook Twitter

Θα το βρείτε εδώ.

The Fun-ctional Combo

Τι πιο ωραίο από το να ανοίγει κάποιος το δώρο του και μέσα να βρίσκει όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα διαφορετικά πράγματα. Με το Fun-ctional combo θα προσφέρεις δύο αρωματικούς καφέδες από την Κόστα Ρίκα και την Κολομβία, μία πολύ χρήσιμη Tote Bag και ένα θερμός που θα κρατάει τον καφέ στην ιδανική θερμοκρασία για ώρα από την εταιρεία MiiR, η οποία διαθέτει ένα μέρος των εσόδων για τη χρηματοδότηση έργων που εστιάζουν σε καθαρό νερό, σε ένα υγιές περιβάλλον και σε μια ισχυρότερη κοινωνία (Τα MiiR είναι διαθέσιμα σε δύο διαφορετικά χρώματα και μεγέθη).

Το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο για τους λάτρεις του καλού καφέ Facebook Twitter

Θα το βρείτε εδώ.

Clever filter combo

Χειμώνας χωρίς μια ζεστή κούπα καφέ φίλτρου δεν γίνεται. Με αυτό το πακέτο θα προσφέρετε τον πιο γευστικό και γεμάτο αρώματα καφέ φίλτρου που σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με ό,τι έχει γευτεί κάποιος μέχρι τώρα. Περιέχει το Clever Coffee Dripper, χάρτινα φίλτρα και δυο συσκευασίες καφέ φίλτρου από την Κόστα Ρίκα και την Αιθιοπία. Από την πρώτη κιόλας χρήση του clever dripper σίγουρα θα αναθεωρήσετε ό,τι ξέρατε για τον καφέ φίλτρου. Αναδεικνύει τέλεια τα αρώματα και τις επιγεύσεις του κάθε καφέ. Γιατί μια εκλεκτή πρώτη ύλη θέλει και τον ανάλογο εξοπλισμό.

 

Το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο για τους λάτρεις του καλού καφέ Facebook Twitter

Θα το βρείτε εδώ.

Cold Coffee Lovers

Σε αυτό το πακέτο, μαζί με δύο καφέδες της Kudu Coffee Roasters από την Αιθιοπία και την Κολομβία, θα βρείτε και ένα πρωτοποριακό προϊόν που πήγε σε άλλο επίπεδο την παρασκευή Cold Brew. Για παρασκευή Cold Brew, που δεν χρειάζεται καθόλου ψυγείο, το Asobu είναι η πιο βολική επιλογή στην αγορά. Αποτελείται από 2 αποσπώμενα μέρη, την καράφα παρασκευής και την κούπα take on the go που είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε το ρόφημα να διατηρεί τη θερμοκρασία του για ώρες. Είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψετε. (Το Asobu είναι διαθέσιμο σε 3 διαφορετικά χρώματα).

Το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο για τους λάτρεις του καλού καφέ Facebook Twitter

Θα το βρείτε εδώ.

Φέτος τα Χριστούγεννα προσφέρετε στους αγαπημένους σας aficionados του καλού καφέ -αλλά και σε εσάς- ένα δώρο ξεχωριστό που θα εκτιμήσουν. Γεμίστε την ημέρα τους και το σπίτι τους με όμορφα αρώματα και γεύσεις.

Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ