6 αξεσουάρ που αξίζει να επενδύσετε για το smartphone σας

6 αξεσουάρ που αξίζει να επενδύσετε για το smartphone σας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Τα smartphones έχουν εδραιωθεί εδώ και χρόνια ως οι σημαντικότερες συσκευές για τον σύγχρονο άνθρωπο. Η ετήσια έρευνα της GlobalWebIndex «μαρτυρά» από το 2016, ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν αντίπαλο συγκριτικά με όλες τις άλλες σύγχρονες τεχνολογικές συσκευές. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι μιλάμε για τη σημαντικότερη συσκευή τεχνολογίας που διαθέτετε -και συνάμα μία αρκετά σημαντική επένδυση- υπάρχουν ορισμένα αξεσουάρ, με τη βοήθεια των οποίων η εμπειρία με το κινητό σας μπορεί να αναβαθμιστεί.


Στην κατηγορία των αξεσουάρ smartphones, θα βρείτε πολλές διαφορετικές προτάσεις. Όλες τους έχουν να προσφέρουν κι από κάτι στη συσκευή σας, ωστόσο, κάποιες από αυτές μπορούν να σας ωφελήσουν παραπάνω, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές ξεχωριστές επιλογές:


Θήκη
Η περιπλάνησή μας στον κόσμο των αξεσουάρ δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσει από οπουδήποτε αλλού πέραν των θηκών. Ναι, τα σύγχρονα smartphones διαθέτουν Gorilla Glass, πιστοποίηση IP68 και κορυφαία ποιότητα κατασκευής, όμως η θήκη τα προστατεύει 100%, επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής τους -όσο λιγότερο εκτίθενται σε νερό, σκόνη και καθημερινές φθορές, τόσο το καλύτερο.


Σε ό,τι αφορά τις θήκες, αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε το είδος που σας βολεύει περισσότερο. Οι δημοφιλέστερες είναι αυτές που «κουμπώνουν» στο πίσω μέρος της συσκευής. Λεπτές και μίνιμαλ, προστατεύουν την πλάτη αλλά και τις γωνίες του smartphone. Μπορείτε φυσικά να προτιμήσετε μία θήκη-πορτοφόλι, από αυτές που περικλείουν και την οθόνη της συσκευής. Παρέχουν έξτρα προστασία ενώ στο εσωτερικό τους έχουν οπές για πλαστικές κάρτες -και σύντομα ταυτότητες.

6 αξεσουάρ που αξίζει να επενδύσετε για το smartphone σας Facebook Twitter

Αν προορίζετε το κινητό σας για σκληρή χρήση σε αντίξοες συνθήκες, τότε θα σας προτείναμε μια θωρακισμένη θήκη. Οι λεγόμενες «rugged» φέρουν στρατιωτικών προδιαγραφών πιστοποίηση MIL-STD 810G. Είναι μεν βαριές και ογκώδεις, όμως εγγυώνται ότι η συσκευή σου δεν θα πάθει κάτι σε πτώσεις, εμβάπτιση σε νερό ή έκθεση στα στοιχεία της φύσης.


Μεμβράνη/γυαλί προστασίας
Ακόμα κι αν διστάζετε να πλαισιώσετε το smartphone σας με θήκη, δεν υπάρχει δικαιολογία για το τζάμι προστασίας της οθόνης. Η σπασμένη οθόνη άλλωστε είναι μία από τις συχνότερες φθορές που υφίσταται μία συσκευή, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει σημαντικά την εμπειρία χρήσης και κοστίζει και ένα σεβαστό ποσό προκειμένου να επιδιορθωθεί. Γιατί λοιπόν να μην την προστατέψετε από γρατζουνιές, σπασίματα αλλά και δαχτυλιές με ένα λεπτό τζάμι που έπειτα από λίγα λεπτά θα ξεχάσετε ότι υπάρχει;

6 αξεσουάρ που αξίζει να επενδύσετε για το smartphone σας Facebook Twitter

Αρχικά, υπάρχουν δύο ειδών λύσεις: το τζάμι και η πλαστική μεμβράνη προστασίας. Το πρώτο αποτελεί την καλύτερη και πιο αξιόπιστη επιλογή. Προσέξτε μόνο η ποιότητα να είναι άριστη, ειδάλλως θα έχετε θέματα στην απόκριση. Αναφορικά με τις πλαστικές μεμβράνες, χωρίζονται στις TPU και τις PET. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε τις δεύτερες, καθώς είναι τελευταίας τεχνολογίας, έχουν λεπτότερο προφίλ και προσφέρουν εύκολη τοποθέτηση.


Powerbank

Ακόμα κι όταν το smartphone σας σας ειδοποιήσει ότι η μπαταρία του βρίσκεται «στο κόκκινο» και δεν έχετε πρόσβαση σε φορτιστή, με ένα powerbank το πρόβλημα λύνεται εν τη γενέσει του. Τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πλέον συμπαγή και καλοσχεδιασμένα, σε αντίθεση με τα ογκώδη designs του παρελθόντος. Χωρούν άνετα στην τσάντα ή ακόμα καλύτερα στην τσέπη σας και εγγυώνται πως θα γεμίσουν τη μπαταρία του κινητού σα,  μια και δυο φορές.

6 αξεσουάρ που αξίζει να επενδύσετε για το smartphone σας Facebook Twitter

Τι προσέχετε σε ένα powerbank; Αρχικά το μέγεθος, το σχέδιο και το χρώμα. Όσο πιο μεγάλη είναι η χωρητικότητά του, τόσο πιο ογκώδες θα είναι αυτό, γι' αυτό βρείτε μια λύση που να σας καλύπτει και στα δύο. Αν έχει μάλιστα περισσότερες από μία θύρες USB, τότε ακόμα καλύτερα, διότι θα μπορείτε να φορτίσετε και δεύτερη συσκευή παράλληλα. Πριν φύγετε από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι πρώτον, το powerbank είναι γεμάτο και δεύτερον, ότι έχετε πάρει μαζί σας το κατάλληλο καλώδιο.


Καλώδια
Πριν την αγορά καλωδίου, υπάρχουν δύο πάρα πολύ βασικοί παράγοντες που χρειάζεται να εξετάσετε: την ποιότητα κατασκευής και την ταχύτητα φόρτισης. Ο φορτιστής από μόνος του δεν μπορεί να κάνει και πολλά, όταν το καλώδιο που τον συνδέει με το smartphone είναι ανεπαρκές.


Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο που επιλέξατε ταιριάζει στον φορτιστή σας. Κάποιοι διαθέτουν θύρα USB-A, κάποιοι άλλοι USB-C, γι' αυτό ελέγξτε πριν την αγορά σας. Όσον αφορά στο μήκος του καλωδίου, όσο πιο μακρύ είναι αυτό, τόσο περισσότερο θα επηρεάσει τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων από και προς τη συσκευή (όταν μεταφέρετε αρχεία). Αποφύγετε τις υπερβολές και προτιμήστε κάτι που απλώς να σας καλύπτει (1-1,5 μέτρο είναι εντάξει).


Ένα φθηνό καλώδιο ενδεχομένως να κάνει τη δουλειά του, όμως θα φθαρεί γρήγορα. Ρίξτε μια ματιά στα πλεκτά, αφού είναι αρκετά πιο ανθεκτικά ,ενώ μπλέκονται και πιο δύσκολα. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ποιότητα/ταχύτητα, ο γενικός κανόνας λέει πως καλώδια τρίτης εταιρείας που φέρουν πιστοποίηση USB-IF πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. Όσον αφορά στο πρωτόκολλο, τα USB 3.0 και USB 3.1 θα πρέπει να είναι το μίνιμουμ. Το USB 3.2 είναι μια χαρά ενώ το Thunderbolt 3 είναι high-end, αλλά ακριβό.


Ασύρματα ακουστικά
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επενδύσετε σε ένα σετ earbuds. Αρχικά είναι μικρά και διακριτικά. Μαζί με τη θήκη μεταφοράς τους πιάνουν τόσο χώρο όσο ένα πακέτο τσίχλες, χωρούν παντού και μεταφέρονται πανεύκολα. Κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και χρώματα προκειμένου να ταιριάζουν με το smartphone αλλά και το στυλ σας. Το δε design τους είναι τέτοιο, που προσφέρουν σταθερή εφαρμογή στο αυτί και κορυφαία ποιότητα ήχου.


Ίσως να αναρωτιέστε για την αυτονομία τους. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η θήκη που αναφέρουμε πιο πάνω, χρησιμεύει και ως φορτιστής, γεμίζοντάς τα έως και τρεις-τέσσερις φορές και εκτοξεύοντας τις αντοχές τους στο 24ωρο (ανάλογα με το μοντέλο). Με τις επιλογές σας σε δυνατότητες, σχεδιασμό, χαρακτηριστικά και τιμή να είναι πολλές, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα βρείτε το σετ που σας καλύπτει.


Ασύρματος φορτιστής
Αυτό δεν αφορά όλα τα μοντέλα αλλά για αυτά που υποστηρίζουν λειτουργία ασύρματης φόρτισης. Γεμίστε τους χώρους που κινείστε με ασύρματους φορτιστές και θα δείτε την καθημερινότητά σας να βελτιώνεται προς το καλύτερο - αυτό που θα κάνετε θα είναι να αφήνετε απλά τη συσκευή σας επάνω σε όποιον φορτιστή βρίσκεται κοντά σας κι εκείνη θα παραμένει γεμάτη. Τόσο απλά.

6 αξεσουάρ που αξίζει να επενδύσετε για το smartphone σας Facebook Twitter

Στην αγορά θα βρείτε κατά κύριο λόγο δύο είδη ασύρματων φορτιστών: τις βάσεις και τις επιφάνειες. Οι πρώτες είναι καλύτερες για τον χώρο εργασίας, την κουζίνα και γενικώς μέρη όπου θα θέλετε να έχετε εικόνα της συσκευής σας (για ειδοποιήσεις, μηνύματα κλπ). Οι δεύτερες συστήνονται για τις ώρες που απλά θέλετε να αφήνετε το κινητό επάνω τους όπως π.χ. το κομοδίνο. Αν σας ενδιαφέρει η ταχύτητα φόρτισης, τότε θα σας προτείναμε να επιλέξετε λύση ασύρματου φορτιστή από την κατασκευάστρια εταιρεία του smartphone σας. Αν είστε διατεθειμένοι να κάνετε παραχωρήσεις στην ταχύτητα, τότε οποιαδήποτε Qi πρόταση τρίτης εταιρείας, κάνει.


Ό,τι χρειάζεται το smartphone σας
Πλέον, έχετε πλήρη εικόνα των αξεσουάρ με τα οποία καλό θα ήταν να πλαισιώσετε το smartphone σας. Το καθένα με τον τρόπο του θα βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία χρήσης που είναι σε θέση να σας προσφέρει αυτό, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσει να το κάνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πριν προβείτε στις αγορές σας ξεκαθαρίστε τις προτεραιότητές σας και κάντε την έρευνά σας προκειμένου να εντοπίσετε τα προϊόντα που σας καλύπτουν στο ακέραιο.

Αγορά
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράγματα που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι»: Γιατί το TikTok μας οδηγεί σε τόσες πολλές αγορές;

Αγορά / Πώς το TikTok σε κάνει να ψωνίζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι

Γιατί οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok είναι τόσο καλοί ώστε να μας «πουλάνε» πράγματα; Σε τι διαφέρουν από τους αστραφτερούς influencers του Instagram; Ποιους εμπιστευόμαστε πιο εύκολα και πώς η εικονική μας σχέση μαζί τους επηρεάζει τις αγορές μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ