Αν ο Πύρρος Δήμας ήταν αργόμισθος, ο Καρανίκας τι είναι;

Αν ο Πύρρος Δήμας ήταν αργόμισθος, ο Καρανίκας τι είναι; Facebook Twitter
«Τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας;» αναρωτιέται, λανθασμένα, η Αυγή.
15

Με εξώδικο απάντησε στην εφημερίδα Αυγή ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν μια εβδομάδα με τίτλο «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό!». Σε αυτό ο αρθρογράφος Δ. Χρήστου, αφού, σωστά κατά τη γνώμη μου, μνημονεύει τον απαξιωμένο προπονητή Χρήστο Ιακώβου, λέει: «Άλλωστε τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας; Διότι έτσι δεν αγωνίζεσαι για την τιμή της πατρίδος και τη δόξα του αθλητισμού, αλλά για την τιμή της παρτίδος σου, από τα παχυλά πριμ και τα άλλα ευεργετήματα των αργομισθιών.»

  

Προκαλεί έκπληξη η φράση «τι είδους άθλημα είναι αυτό;» επειδή δεν αγωνιζόταν ο Πύρρος Δήμας κάθε εβδομάδα σε γήπεδο. Επιπλέον φυσικά και ΔΕΝ αγωνιζόταν μια δυο φορές την τετραετία «από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα». Έπαιζε σχεδόν σε κάθε διοργάνωση που υπήρχε, αγώνες στην Ελλάδα, Μεσογειακούς, Ευρωπαϊκούς, τα πάντα. Απαντά ο ίδιος ο Δήμας: «[Η κρίση του αρθρογράφου] δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς είναι εξαιρετικά εύκολο να διαπιστώσει κανείς τις συμμετοχές μου από το 1992 έως το 2004 σε πληθώρα αθλητικών αγωνιστικών διοργανώσεων άρσης βαρών, όπως στους μεσογειακούς αγώνες καθώς και στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Στοιχειώδης αριθμητική αποδεικνύει ότι ασχολήθηκα τουλάχιστον 15 χρόνια σκληρής προπόνησης και στερήσεων με τον πρωταθλητισμό προκειμένου να καταστεί αυτό δυνατόν.»

  

Άρα από τη στιγμή που είναι λάθος το ότι αγωνιζόταν μόνο κάθε τέσσερα χρόνια, ο συλλογισμός που ακολουθεί («Διότι έτσι δεν αγωνίζεσαι για την τιμή της πατρίδος και τη δόξα του αθλητισμού, αλλά για την τιμή της παρτίδος σου, από τα παχυλά πριμ και τα άλλα ευεργετήματα των αργομισθιών») είναι επίσης άκυρος. 

Κι όταν ο Ολυμπιονίκης το τόνισε αυτό, αντί ο αρθρογράφος να καταλάβει πως ο συνειρμός του βασίστηκε σε λάθος (ή ψεύτικα) στοιχεία απάντησε, δείχνοντας τι ήταν αυτό που πραγματικά τον ενοχλεί στον Πύρρο Δήμα:

«[...] Ένας Ολυμπιονίκης που σέβεται την αγάπη και τις τιμές του λαού, προσέχει την υστεροφημία του, την οποία στην περίπτωση σας, πλήξατε σοβαρά, νοικιάζοντας το όνομά σας στο ΠΑΣΟΚ -στη χειρότερη περίοδό του- και επί δύο και κάτι χρόνια που μείνατε βουλευτής σχεδόν άφωνος! Και αν αγαπούσατε πολύ το άθλημα που σας ανέδειξε δεν θα προσπαθούσατε να υπερασπιστείτε τα κακώς κείμενα της εποχής Σγουρού, τότε που είχε μετατρέψει την ομοσπονδία σε κάτι σαν κλαδική του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ελεύθερη γνώμη μου και με αυτή προσπάθησα να φανώ χρήσιμος, αναδεικνύοντας το ζήτημα της εξαφάνισης του αθλήματος και όχι ασφαλώς να σας θίξω προσωπικά.»

Το κόμμα των Δημοσίων Υπαλλήλων, που θεωρεί την Αριστεία ρετσινιά, την καριέρα χολέρα και που έχει για Σύμβουλο (!) Πρωθυπουργού τον Καρανίκα, θεωρεί αργόμισθο τον σκληρά αγωνιζόμενο πρωταθλητή, που από παιδάκι από την Βόρεια Ήπειρο χωρίς στο ήλιο μοίρα έγινε ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ολυμπιακή ιστορία του ελληνικού αθλητισμού

Με την απάντησή του πάντως ο αρθρογράφος (πού και να είχε θελήσει να τον θίξει προσωπικά δηλαδή!) αποκαλύπτει πως ο λόγος της επίθεσης απ' την αρχή ήταν οι πολιτικές προτιμήσεις του Δήμα και όχι βέβαια η αθλητική του καριέρα, όπως υποστήριζε αρχικά. [Ο Δήμας πάντως εξήγησε πως για να κατέβει με κόμμα, παραιτήθηκε κι απ' τις Ένοπλες Δυνάμεις χάνοντας δια παντός τον παχυλό μισθό που παίρνουν οι Ολυμπιονίκες.] Αν φυσικά ο Πύρρος Δήμας είχε στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ τότε θα σεβόταν «την αγάπη και τις τιμές του λαού». Τότε δεν θα ήταν «αργόμισθος»...

Αν ο Πύρρος Δήμας ήταν αργόμισθος, ο Καρανίκας τι είναι; Facebook Twitter
Αν ο Πύρρος Δήμας ήταν αργόμισθος, ο Καρανίκας τι είναι; Facebook Twitter
Η ανάρτησή του στο Facebook τη μέρα που προστάτευσε ανθρώπους απ' τους Χρυσαυγίτες βουλευτές, μέσα στη Βουλή. Αν και «σχετικά άφωνος» σύμφωνα με την Αυγή (όχι περισσότερο απ' ό,τι ο αγαπημένος της Καραμανλής βέβαια), ασχέτως κομμάτων, έδειξε το ήθος του εκεί μέσα με πράξεις

Τέλος, προκαλεί μεγάλη εντύπωση η κατηγορία για τεμπελιά και αργομισθία από το κόμμα που τα έχει κάνει αυτά σημαία του: Το κόμμα των Δημοσίων Υπαλλήλων, που θεωρεί την Αριστεία ρετσινιά και την καριέρα χολέρα, το κόμμα που προσλαμβάνει συγγενείς και συντρόφους στελεχών τους σε θέσεις που θυμίζουν επικίνδυνα αργομισθίες, που έχει για Σύμβουλο (!) Πρωθυπουργού τον Καρανίκα, τώρα θεωρεί πως υπήρξε αργόμισθος ένας απ' τους πιο σκληρά αγωνιζόμενους πρωταθλητές, που από παιδάκι από την Βόρεια Ήπειρο χωρίς στο ήλιο μοίρα έγινε ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ολυμπιακή ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Έχουν περίεργη αντίληψη για την «αργομισθία» μερικοί... 

[+] 

5 απαντήσεις απ' τα social media

.

.

.

.

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ