Ο πολυχώρος Faust δημιουργεί ένα νέο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης για τον Πολιτισμό, στην καρδιά της Αθήνας
Μέσα από μια σειρά σεμιναρίων που θα παρουσιαστούν σε διαφορετικούς κύκλους, το Faust Culture καλεί αναγνωρισμένους επαγγελματίες της τέχνης, του πολιτισμού αλλά και των ανθρωπιστικών επιστημών να παρουσιάσουν και να αναλύσουν τα εργαλεία της δουλειάς τους και τις τεχνικές της δημιουργίας τους.

Ο πολυχώρος Faust δημιουργεί ένα νέο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης για τον Πολιτισμό, στην καρδιά της Αθήνας

Ένας νέος χώρος δράσεων για την έρευνα, την εκπαίδευση και τη συνομιλία γύρω από την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσωπική ανάπτυξη.



Η TEXNH EINAI ENAΣ ζωντανός οργανισμός που αναζητά συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης. Ο καλλιτεχνικός πολυχώρος Faust, που διανύει φέτος τον δέκατο χρόνο συνεχούς παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας, δημιουργεί το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Faust Culture, προσφέροντας στην Τέχνη έναν χώρο δράσεων που περιλαμβάνει την έρευνα, την εκπαίδευση και τη συνομιλία γύρω από την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσωπική ανάπτυξη.


Μέσα από μια σειρά σεμιναρίων που θα παρουσιαστούν σε διαφορετικούς κύκλους, το Faust Culture καλεί αναγνωρισμένους επαγγελματίες της τέχνης, του πολιτισμού αλλά και των ανθρωπιστικών επιστημών να παρουσιάσουν και να αναλύσουν τα εργαλεία της δουλειάς τους και τις τεχνικές της δημιουργίας τους. Εργαστήρια, παρουσιάσεις και ομαδικές δράσεις θα εστιάσουν τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό επίπεδο, που αφορά όχι μόνο την καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και τον πολιτισμό ως πράξη και τελικά την προσωπική ανάπτυξη και αυτοπραγμάτωση.


Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Faust Culture στεγάζεται σε δύο ορόφους και προσφέρει ειδικά διαμορφωμένους χώρους και άρτια εξοπλισμένους με την κατάλληλη υποδομή, παρέχοντας τη δυνατότητα για ουσιαστική επιμόρφωση όλων των συμμετεχόντων, ενώ δημιουργεί μια νέα πολιτισμική εστία στην καρδιά της Αθήνας.


Οι κύκλοι σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο είναι οι εξής: «Θεωρία κειμένων, γραφής και δραματουργίας», «Σκηνοθεσία, υποκριτική, κίνηση, φωτογραφία και φωτισμοί», «Αυτογνωσία, επικοινωνία και προσωπική ανάπτυξη», «Μουσική, ρυθμός, performance και σώμα».


Με μια ιστορία που γράφεται μέσα από 1.500 θεατρικές παραστάσεις, 1.200 μουσικές συναυλίες αλλά και πλήθος μικρών και μεγάλων σεμιναρίων και εκθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Faust, το Faust Culture αποτελεί έναν τόπο συνάντησης, μια σχολή δημιουργίας, έναν τρόπο εξέλιξης, και συνεχίζει δυναμικά να χαράσσει την ίδια πορεία μέσα από διαφορετικούς τρόπους έκφρασης: Θέατρο, Συγγραφή, Μουσική, Κινηματογράφος, Κίνηση, Οργάνωση, Διαχείριση, Επικοινωνία, Αυτογνωσία, Άσκηση, Εξέλιξη. Γιατί, τελικά, ο δρόμος προς την ανάπτυξη μιας ολόκληρης κοινωνίας περνάει μέσα από τον πολιτισμό.

 

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με κάθε σεμινάριο, το πρόγραμμα, τα δίδακτρα και τους τρόπους πληρωμής επισκεφθείτε το
www.faustculture.gr.

Καλαμιώτου 11, Αθήνα, 210 3234095, www.faustculture.gr

Facebook: faustculture, Instagram: faust_culture[email protected]

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ