Ξεκίνησε το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE για φοιτητές που μπήκαν φέτος στο πανεπιστήμιο

Ξεκίνησε το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE για φοιτητές που μπήκαν φέτος στο πανεπιστήμιο

Ένα πρόγραμμα το οποίο επενδύει στο μέλλον των νέων που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Έως τις 22 Οκτωβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής, online.

ADVERTORIAL

Διανύουμε μία πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο - οι συνθήκες μας έχουν αναγκάσει να προσαρμοστούμε, να αναθεωρήσουμε και να κάνουμε αλλαγές. Πολλές φορές, ωστόσο, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε μπορούν να λειτουργήσουν ως εναύσματα για να υιοθετήσουμε μία διαφορετική στάση προς τη ζωή, διαφορετική σκέψη και νοοτροπία.

 

Πολλές φορές, τα εμπόδια αυτά γίνονται οι αφορμές για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και την κοινωνία στην οποία ζούμε - και η εκπαίδευση αποτελεί βασικό εργαλείο στο να μπορεί κάθε νέος και νέα να φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον για εκείνον/η και για όλους.

 

Τα τελευταία 18 χρόνια, το πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE έχει υπάρξει σύμμαχος των φοιτητών με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να επενδύσουν στο μέλλον τους. Μάλιστα το 40% των υποτρόφων έχουν πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές, διαπρέποντας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού στον τομέα της έρευνας ή ως υποψήφιοι ακαδημαϊκοί. Αντίστοιχα άλλοι υπότροφοι είναι σήμερα καταξιωμένοι επαγγελματίες.

 

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει βοηθήσει 700 φοιτητές και έχει διαθέσει συνολικά 6 εκ. ευρώ στην εκπαίδευσή τους. Από αυτά τα παιδιά, το 40% προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ κάποιοι μάλιστα κατάφεραν να διαπρέψουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού στον τομέα της έρευνας ή ως υποψήφιοι ακαδημαϊκοί. Αντίστοιχα, άλλοι υπότροφοι είναι σήμερα καταξιωμένοι επαγγελματίες.

 

Ξεκίνησε το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE για φοιτητές που μπήκαν φέτος στο πανεπιστήμιο

 

Το φετινό, δύσκολο 2020, η COSMOTE συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των νέων φοιτητών.

 

Το νέο πρόγραμμα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21, που μόλις ξεκίνησε, περιλαμβάνει 30 υποτροφίες. Συγκεκριμένα, 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη τουδιακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

 

Ξεκίνησε το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE για φοιτητές που μπήκαν φέτος στο πανεπιστήμιο


Μάλιστα, από φέτος το ποσό υποτροφίας για τις σχολές πενταετούς διάρκειας αυξάνεται. Έτσι, για σχολές τετραετούς φοίτησης, η υποτροφία ανέρχεται σε 15.000€, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό φτάνει τα 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV.
 

Με όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, η COSMOTE αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αλλά και τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, ώστε όλοι να έχουν ισότιμα πρόσβαση στις δυνατότητες της τεχνολογίας.

 

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2020 έχει ξεκινήσει και οι πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων σε όλη την Ελλάδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, έως και τις 22 Οκτωβρίου 2020 στο www.cosmote-scholarships.gr.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ