Το International Baccalaureate επενδύει στη μοναδικότητα και «ανοίγει» τις πόρτες για πετυχημένες σπουδές στο εξωτερικό

Το International Baccalaureate επενδύει στη μοναδικότητα και «ανοίγει» τις πόρτες για πετυχημένες σπουδές στο εξωτερικό

Το IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου προσφέρουν τρεις πλήρεις υποτροφίες σε μαθητές που ολοκληρώνουν φέτος την Γ' Γυμνασίου.

ADVERTORIAL

Ο σεβασμός στη μοναδικότητα κάθε παιδιού, είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία που διαμορφώνουν μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

 

Η μοναδικότητα αυτή μπορεί να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί, όταν ένα παιδί έχει αρκετά ερεθίσματα, σωστή καθοδήγηση και την απαραίτητη βοήθεια για να μπορέσει να πετύχει κάθε του όνειρο. Φυσικά, το κάθε παιδί έχει τη δική του προσωπικότητα, τους δικούς του ρυθμούς, τις δικές του προτιμήσεις και ενδιαφέροντα - γι' αυτό και χρειάζεται την υποστήριξη ενός συστήματος που μπορεί να εξασφαλίσει πως η κάθε μαθήτρια και μαθητής θα διακριθεί και θα επιτύχει σε ό,τι κι αν επιλέξει να κάνει.

 

Πολλοί νέοι μαθητές επιλέγουν το εξωτερικό για να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους και να εξελίξουν την ακαδημαϊκή τους καριέρα, σε ένα περιβάλλον που θα δέχονται νέα ερεθίσματα και θα γνωρίζουν νέες κουλτούρες. Επιπλέον, θα μπορέσουν να ενταχθούν σε ένα σύστημα το οποίο είναι αρκετά εξελιγμένο ώστε να αγκαλιάσει τη μοναδικότητά τους και να προσφέρει ευκαιρίες να διαπρέψουν στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει.

 

Ωστόσο, οι σπουδές στο εξωτερικό απαιτούν την κατάλληλη προετοιμασία, ανεξάρτητα από τον τομέα εξειδίκευσης. Το πρόγραμμα του «Διεθνούς Απολυτηρίου» (International Baccalaureate) ή αλλιώς γνωστό ως IB, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να «ανοίξει» τις πόρτες σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να προετοιμαστούν και να εξασφαλίσουν τις σπουδές τους σε μερικά από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου, μέσα από ένα σύστημα το οποίο είναι πανομοιότυπο με το σύστημα εκπαίδευσης που ακολουθούν τα περισσότερα πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Στο IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η επιτυχία αυτή βρίσκεται στο DNA του σχολείου - το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών του αγγίζει το 100%, ενώ πάνω από το 75% των παιδιών επιτυγχάνουν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής.

 

Μέσα από το IB, οι μαθητές καλλιεργούν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων ενώ λαμβάνουν την κατάλληλη προετοιμασία για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, από το πώς να μελετά σωστά, μέχρι και την υποβολή της αίτησής του στο πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης στο IB, ένας μαθητής έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε έξι κλάδους μαθημάτων σύμφωνα με τον τομέα  τον οποίο έχει επιλέξει να ακολουθήσει στις ακαδημαϊκές του σπουδές - από τέχνες μέχρι ιατρική - σε συνδυασμό με συνεχή καθοδήγηση και βοήθεια από τους άριστα εκπαιδευμένους καθηγητές του. Η γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά και το πρόγραμμα υπαγορεύεται από International Baccalaureate Organisation (ΙΒΟ) της Γενεύης. 

 

Το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας των μαθητών του IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην κουλτούρα του σχολείου. Ένα βασικό στοιχείο της κουλτούρας αυτής είναι η σημασία της αριστείας - στο να εξελιχθεί ένας μαθητής και να διαπρέψει σε ο,τι κι αν έχει επιλέξει. Τη σημασία της αριστείας, μοιράζεται και το Ίδρυμα Στέλιου Χατζηιωάννου, με το οποίο τα Εκπαιδευτήρια Δούκα συνεργάζονται από το 2015.

 

Φέτος, για μία ακόμη, λοιπόν, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Stelios Philanthropic Foundation του αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων, Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, απονέμουν τρεις πλήρεις Υποτροφίες Υψηλής Ακαδημαϊκής Επίδοσης για μαθητές που επιθυμούν να εξασφαλίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους μαθητές που προέρχονται από άλλα σχολεία, ολοκληρώνουν τη Γ' Γυμνασίου και επιθυμούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα International Baccalaureate στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και πρόκειται να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους στο προπαρασκευαστικό τμήμα PRE-IB της Α' Λυκείου.

 

Οι μαθητές, λοιπόν, που ολοκληρώνουν φέτος τη Γ' Γυμνασίου και επιθυμούν να ακολουθήσουν το Πρόγραμμα του International Baccalaureate, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τώρα την αίτησή τους για τις τρεις υποτροφίες που προσφέρει το Ίδρυμα του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα 1984 (Stelios Philanthropic Foundation – www.stelios.org) για το σχολικό έτος 2020-21, μέχρι τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 25 Μαΐου και οι εξετάσεις των υποτροφιών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Για τη χορήγηση των υποτροφιών "Stelios Haji-Ioannou" λαμβάνονται υπόψη ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

 

Το International Baccalaureate επενδύει στη μοναδικότητα και «ανοίγει» τις πόρτες για πετυχημένες σπουδές στο εξωτερικό

 

Διευκρινήσεις:

 

-Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα πρέπει να έχουν σαφή προσανατολισμό για φοίτηση στο πρόγραμμα ΙΒ

-2 υποτροφίες θα δοθούν σε μαθητές που ολοκληρώνουν τη Γ' Γυμνασίου σε άλλο σχολείο
-1 υποτροφία θα δοθεί σε παιδί αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που ολοκληρώνει τη Γ' Γυμνασίου και φοιτά σε άλλο σχολείο
-Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τελικό βαθμό Β' Γυμνασίου 19 και πάνω
-Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τρέχουσα βαθμολογία τετραμήνου Γ' Γυμνασίου 19 και πάνω
-Προτεραιότητα θα δοθεί σε αιτήσεις υποψηφίων με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα
-Οι υποτροφίες έχουν ισχύ μέχρι το τέλος της φοίτησης του υποτρόφου από το πρόγραμμα ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και υπόκεινται στο γενικό εσωτερικό κανονισμό των υποτροφιών των Εκπαιδευτήρια Δούκα

 

Για να υποβάλετε τη δήλωσή σας πατήστε εδώ.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων www.doukas.gr/scholarships και στο τηλέφωνο: 210 61 86 131.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ