Επιτραπέζια Remoundo: Τα παιδικά παιχνίδια που καλύπτουν όλα τα γούστα των παιδιών

Επιτραπέζια Remoundo: Τα παιδικά παιχνίδια που καλύπτουν όλα τα γούστα των παιδιών

Ο Χρήστος Ρεμούνδος, επικεφαλής της ελληνικής εταιρείας που μετρά περισσότερα από 70 χρόνια ιστορίας στην αγορά του παιχνιδιού, επιλέγει τα καλύτερα δώρα για την περίοδο των γιορτών.

ADVERTORIAL

Τα επιτραπέζια παιχνίδια υπήρχαν πριν υπάρξει καν ο γραπτός λόγος. Τα πρώτα ζάρια για την ακρίβεια, το πιο βασικό συστατικό για τα περισσότερα επιτραπέζια του σήμερα, βρέθηκαν σε έναν προϊστορικό τάφο στο Başur Höyük της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Τα 49 κομμάτια που ανασύρθηκαν το 2013 χρονολογούνται στα 5.000 χρόνια πριν.

 

Έκτοτε η ανθρωπότητα δεν έχει σταματήσει να παίζει, με την τελευταία ειδικά δεκαετία να έχει επονομαστεί ως η Αναγέννηση των Επιτραπέζιων ή, σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο του Guardian, η «Χρυσή Εποχή για τα Επιτραπέζια Παιχνίδια».

 

Μετά από 70 και πλέον χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά και όχι μόνο, ο δικός μας μετρ του είδους είναι αναμφίβολα η Remoundo. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1948 όταν ο Χαράλαμπος Ρεμούνδος μετακόμισε στη μεταπολεμική Αθήνα από την Άνδρο, έχοντας διαπιστώσει κάτι όχι και τόσο αυτονόητο. Ότι τα παιδιά, ασχέτως Κατοχής ή άλλων δυσχερών συνθηκών, θα βρίσκουν πάντα τρόπους να παίζουν. Μετά από την είσοδό του σε μια αγορά παιχνιδιού που πρόσφερε κυρίως μπάλες, κούκλες και κουρδιστά, εκείνος επένδυσε σε ξύλινα πιόνια και ζάρια και με αυτά έφτιαξε στη συνέχεια το πρώτο επιτραπέζιο της Remoundo - το Ludo.

 

Επιτραπέζια Remoundo: Τα παιδικά παιχνίδια που καλύπτουν όλα τα γούστα των παιδιών

 

Τα τελευταία 30 χρόνια τη σκυτάλη έχει πάρει ο γιος του, Χρήστος, που έχει δει τις δημιουργίες της εταιρείας να πωλούνται ως συλλεκτικές σε eBay και παγκόσμια e-shops, αλλά και να φιλοξενούνται σε μουσεία, περήφανος για ένα όραμα που έχει μείνει ζωντανό για το μεγαλύτερο μέρος ενός αιώνα. Είναι, επίσης, ξεκάθαρος σχετικά με τον συχνό χαρακτηρισμό των παιδιών ως δύσκολοι πελάτες. «Τα παιδιά δεν είναι ούτε δύσκολοι, ούτε παράξενοι πελάτες», μας εξήγησε σε συνέντευξή μας μαζί του. «Είναι διαρκώς εξελισσόμενοι πελάτες και αυτό μας υποχρεώνει να μην επαναπαυόμαστε και να είμαστε μονίμως σε εγρήγορση για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας».

 

Τον συναντήσαμε με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, με σκοπό να ζητήσουμε συμβουλές για πετυχημένα ψώνια για τους μικρούς (και τους μεγαλύτερους) φίλους της ζωής μας. Είναι ο κατάλληλος σύμβουλος όχι μόνο λόγω της επαγγελματικής του εμπειρίας, αλλά και γιατί έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή του δοκιμάζοντας τα παιχνίδια της Remoundo. «Στη δεκαετία του 1960 κυκλοφόρησε το Dactari, ένα παιχνίδι όπου έσωζες άγρια ζώα από τους λαθροκυνηγούς», θυμήθηκε όταν του ζητήσαμε να μας αποκαλύψει το αγαπημένο του ως παιδί. «Αυτό μου άρεσε περισσότερο γιατί, εκτός από ευαισθησία που έδειχνε για τα ζώα της ζούγκλας, ήταν και πολύ πλούσιο σε περιεχόμενο με τα ζώα και τους κυνηγούς. Τα δικά μου παιδιά, τώρα, παίζουνε με τον Μουτζούρη πιο πολύ από όλα τα παιχνίδια γιατί τους αρέσει πάρα πολύ να μουτζουρώνονται. Αγαπημένο τους παιχνίδι είναι και το Face 2 Face που είναι ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας και ταχύτητας. Μας κερδίζουν σχεδόν πάντα σ' αυτό!».

 

Επιτραπέζια Remoundo: Τα παιδικά παιχνίδια που καλύπτουν όλα τα γούστα των παιδιών

 

Αυτή τη στιγμή η Remoundo ζει σε ρυθμούς Χριστουγέννων και αυτό, όπως μας εξηγεί, σημαίνει αυξημένη ζήτηση. «Τα επιτραπέζια παιχνίδια δείχνουν μια έντονη εποχική συμπεριφορά όσον αφορά το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Αυτό συμβαίνει ειδικά την εποχή των εορτών οπότε και συνηθίζουμε να ανταλλάσσουμε δώρα, αφού υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για να βρεθούμε οι οικογένειες και οι παρέες. Θα σου δώσω μια εικόνα: Δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, όλη οικογένεια βρίσκεται μαζί και παίζει ένα επιτραπέζιο. Πόση χαρά και θαλπωρή μπορεί να δώσει αυτή η σκηνή και πόσο κοντά έρχονται όλα τα μέλη μικρά και μεγάλα; Αυτές τις στιγμές δεν τις ξεχνά ποτέ κανένας από την οικογένεια».

 

Στην ομαδική αυτή ψυχαγωγία που φέρνει κοντά διαφορετικές γενιές, ο πρωταγωνιστής της Remoundo είναι πάντα η συνάντηση κλασικού και σύγχρονου. Αυτό έχει σίγουρα επιτευχθεί με τις πολυαγαπημένες διασκευές παραδοσιακών παιχνιδιών που έφερε η εταιρεία στο σήμερα. «Τα παιδιά είναι οι πιο ενημερωμένοι καταναλωτές. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να τους προτείνουμε παρωχημένα προϊόντα», τονίζει ξανά. «Το μεγάλο μας στοίχημα είναι παιχνίδια με τα οποία παίζαμε τα παλιά χρόνια και τώρα χάνονται, να αναβιώσουν με έναν καινούργιο και μοντέρνο τρόπο. Εκδώσαμε και κυκλοφορήσαμε στην αγορά παραδοσιακά παιχνίδια όπως είναι η Μακριά Γαϊδούρα, ο Μουτζούρης, η Τυφλόμυγα, το Πέτρα Ψαλίδι Μολύβι Χαρτί, το Πρόσωπο Ζώο Πράγμα, και είδαμε με μεγάλη μας χαρά ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα μας ενθαρρύνει και μας κατευθύνει στο να επεκτείνουμε τη συγκεκριμένη σειρά. Γιατί το καλό παιχνίδι δεν έχει ημερομηνία λήξης».

 

Επιτραπέζια Remoundo: Τα παιδικά παιχνίδια που καλύπτουν όλα τα γούστα των παιδιών
Ο Χρήστος Ρεμούνδος

 

Σκεφτήκαμε πως ίσως θα τον δυσκολεύαμε αν του ζητούσαμε να προτείνει διαφορετικά παιχνίδια για κάθε τύπο παιδιού. Αυτά είναι τα δικά του παιδιά άλλωστε. Τις μέρες όμως που ετοιμαζόμαστε να ξεχυθούμε στο χάος των καταστημάτων, δεν γινόταν να μην εκμεταλλευτούμε τον ειδικό. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

 

Για το παιδί που αγαπά την τεχνολογία:

«Τα 70 Απλά Πειράματα είναι ένα σετ από διάφορα σύνεργα και αναλυτικές οδηγίες για να μάθει ένα παιδί με εύκολο τρόπο τους βασικούς κανόνες της Φυσικής, αλλά και της Χημείας».

 

Για το παιδί που λατρεύει την ομαδικότητα:

«Η Μακριά Γαϊδούρα είναι παιχνίδι για τα παιδιά που θέλουν να συνεργάζονται με τους συμπαίκτες τους για να κερδίσει η ομάδα τους».

 

Για το παιδί που αναπτύσσει περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες:

«Το Σώσε τον Πλανήτη που μας μαθαίνει ότι στην πραγματικότητα η φύση δεν πετάει τίποτα και πως όλα τα απόβλητα είναι ανακυκλώσιμα, αλλά και το Νερό Μια Απίθανη Περιπέτεια που δείχνει όλη την πορεία του νερού και τρόπους να μην το σπαταλάμε».

 

Για το παιδί που αγαπά τη στρατηγική:

«Δεν υπάρχει επιτραπέζιο που να μην εμπεριέχει κάποιου είδους στρατηγικής, όμως θα διαλέξω τον Στρατηγό. Ένα από τα παλαιότερα παιχνίδια στρατηγικής που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και είναι από τα πλέον κλασικά. Το παράγουμε από το 1965 και είναι μέσα στις πρώτες επιλογές των καταναλωτών μας».

 

Για το παιδί που ψάχνει το χιούμορ στα παιχνίδια του:

«Από τα πιο αστεία μας παιχνίδια είναι σίγουρα η Τυφλόμυγα. Ένας παίκτης κλείνει τα μάτια του με την κορδέλα και προσπαθεί να καταλάβει ποιος είναι ο συμπαίκτης του μέσα από ήχους ή ψηλάφισμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεσπάσει σε γέλια η παρέα!».

 

Για το παιδί που ενδιαφέρεται για τα παιχνίδια γνώσεων:

«Θα επιλέξω το Τι Τάξη Πας; με ερωτήσεις γνώσεων από την ύλη του Δημοτικού Σχολείου. Όταν το παίζει όλη η οικογένεια συνήθως κερδίζουν τα παιδιά!».

 

Για το παιδί που εξερευνά τα συναισθήματά του:

«Το Ουπς Λάθος και Το 'χεις? είναι παιχνίδια που προκαλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τα συναισθήματά τους, αφού χρειάζεται και στα δύο να επιστρατεύσουν τον ηθοποιό που κρύβουν μέσα τους. Στο Ουπς Λάθος, μάλιστα, οι παίκτες πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα τους να ανακαλύψει την κρυμμένη λέξη μόνο με παντομίμα».

 

Για το παιδί που αγαπά τα χειρωνακτικά, δημιουργικά παιχνίδια:

«Η Σχολή των Μάγων με αξεσουάρ και πανεύκολες οδηγίες για 75 ταχυδακτυλουργικά τρικ ενδείκνυνται για παιδιά που θέλουν να διασκεδάσουν δημιουργώντας και εντυπωσιάζοντας τους γύρω τους. Το μαγικό ραβδί και τα αξεσουάρ εκπαιδεύουν ικανότατους μάγους!».

 

Για το παιδί που διασκεδάζει με εκπαιδευτικά παιχνίδια:

«Όλα τα παιχνίδια μας κρύβουν και ένα εκπαιδευτικό στοιχείο. Θα επιλέξω το Μη Σου Πέσει ο Λουκουμάς και τα Γουρουνάκια στη Σειρά, που εκτός από τη διασκέδαση που προσφέρουν, βοηθούν τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες όπως λεπτή κινητικότητα και παρατηρητικότητα».

 

Πριν κλείσουμε τη συζήτηση και τον ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια, δεν μπορούσαμε να μην του ζητήσουμε να κάνει μια ευχή για τα Χριστούγεννα και για τη νέα χρονιά. «Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι σαν ένα καλό επιτραπέζιο. Να έχει γύρω της αγαπημένα πρόσωπα, χαμόγελα, αυθεντικές στιγμές και γνώση», καταλήγει.


Info

Μπορείτε να βρείτε τα παιχνίδια Remoundo στα μεγαλύτερα καταστήματα παιχνιδιών και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Site: https://remoundo.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/remoundogames/

Instagram: https://www.instagram.com/remoundogames/

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ