Απεργία της ΓΣΕΕ

 
 
Η Mercedes-Benz A250e ενώνει δύο κόσμους
Η Mercedes-Benz A250e εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.33 λίτρων και με ηλεκτροκινητήρα 75 kW, συνολικής απόδοσης 218 ίππων.

Η Mercedes-Benz A250e ενώνει δύο κόσμους

Το νέο Plug-in υβριδικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας, συνδυάζει τις εντυπωσιακές επιδόσεις με την απαραίτητη οικολογική συνείδηση.



Η MERCEDES-BENZ
 επεκτείνει διαρκώς τη γκάμα των Plug-in Hybrid μοντέλων της, με την A250e να είναι πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας, τόσο ως hatchback όσο και ως sedan εκδοχή, συνδυάζοντας όλα τα πλεονεκτήματα των δύο «κόσμων» που εκπροσωπεί.

 

Στην «καρδιά» της νέας A250e συναντάμε τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.33 λίτρων, καθώς και τον ηλεκτροκινητήρα των 75 kW, οι οποίοι προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 218 ίππων (160 kW) και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm.

 

Στην compact κατηγορία, η Mercedes-Benz προσφέρει ήδη από μία Plug-in υβριδική έκδοση στις A-Class, A-Class Saloon, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA.

 

Το κύριο χαρακτηριστικό του ηλεκτροκινητήρα, δηλαδή η μέγιστη ροπή από στάση, κάνει τα compact Plug-in hybrid μοντέλα της Mercedes-Benz να ανταποκρίνονται άμεσα, όπως άλλωστε απεικονίζεται και στις επιδόσεις τους.

 

Η Mercedes-Benz A250e ενώνει δύο κόσμους
Η Mercedes-Benz A250e διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 15,6 kWh και αυτονομία κίνησης έως 70 χιλιόμετρα.


Στην περίπτωση της A250e η συνδυαστική απόδοση του ηλεκτροκινητήρα και του κινητήρα εσωτερικής καύσης εκμεταλλεύεται στο μέγιστο την υψηλή ροπή του κιβωτίου ταχυτήτων 8F-DCT 400 H, ενώ χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων έχουν τοποθετηθεί και στο τιμόνι.


Διαθέσιμος είναι και ένας ήχος προειδοποίησης πεζών σε κίνηση έως 30 χλμ./ώρα με δύο γεννήτριες ήχου (εμπρός / πίσω) για την προστασία των πεζών και των ποδηλατών (εξαιτίας της αθόρυβης λειτουργίας του ηλεκτροκινητήρα).


Ο ήχος αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και μπορεί να οριστεί διαφορετικά, ανάλογα με το αν το όχημα επιταχύνει ή επιβραδύνει. Σε ταχύτητες πάνω από 30 χλμ./ώρα το σύστημα απενεργοποιείται εξαιτίας των αεροδυναμικών θορύβων από τον αέρα και τα ελαστικά.


Για ένα ευχάριστο κλίμα κατά την επιβίβαση στο αυτοκίνητο, ο οδηγός μπορεί να καθορίσει την ώρα και τη θερμοκρασία εκ των προτέρων, είτε μέσω της εφαρμογής Mercedes me είτε μέσω του συστήματος κλιματισμού.

 

Η Mercedes-Benz A250e ενώνει δύο κόσμους
Ο οδηγός μπορεί να προγραμματίσει εκ των προτέρων το σύστημα κλιματισμού μέσω της εφαρμογής Mercedes me.


Παράλληλα, η αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα υπερβαίνει τα 70 χιλιόμετρα (WLTP). Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 15,6 kWh μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά, είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), είτε με συνεχές ρεύμα (DC) προαιρετικά.


Σε ένα wallbox 7,4 kW (AC) και με το προαιρετικό σύστημα οχήματος εναλλασσόμενου ρεύματος (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% διαρκεί περίπου 1 ώρα 45 λεπτά.


Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, απαιτούνται περίπου 25 λεπτά για να φορτίσει η μπαταρία από 10 έως 80%.


Τέλος, να σημειωθεί ότι στην compact κατηγορία, η Mercedes-Benz προσφέρει ήδη από μία Plug-in υβριδική έκδοση στις A-Class, A-Class Saloon, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA.

 

Η Mercedes-Benz A250e ενώνει δύο κόσμους
Η νέα Mercedes-Benz A250e είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα, τόσο ως hatchback όσο και ως sedan έκδοση αμαξώματος.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ