Το ταξίδι του συλλεκτικού Abarth 695 70° Anniversario συνεχίζεται
Μετά την υποχρεωτική καραντίνα λόγω Covid-19, το συλλεκτικό Abarth είναι και πάλι έτοιμος να γοητεύσει τα πλήθη με την απόδοση του.

Το ταξίδι του συλλεκτικού Abarth 695 70° Anniversario συνεχίζεται

Μετά την υποχρεωτική στάση λόγω πανδημίας, ο «Σκορπιός» βρυχάται εκ νέου και συνεχίζει να σαρώνει την Ευρώπη.

Το «Abarth Tour of Europe in 1949 Hours» ξεκινά και πάλι από το Τορίνο. Πρόκειται για ένα μοναδικό ταξίδι παρέα με το συλλεκτικό Abarth 695 70° Anniversario, το οποίο έχει ως αφετηρία την Ολλανδία και καταλήγει στην Πορτογαλία.


Η συνολική απόσταση η οποία θα καλυφθεί από το ιταλικό μοντέλο θα ξεπεράσει τα 3.700 χιλιόμετρα μέσα σε 1.949 ώρες, αριθμός που συμπίπτει με τη χρονολογία δημιουργίας της μάρκας του «Σκορπιού».

 

Το συλλεκτικό Abarth 695 70° Anniversario δημιουργήθηκε για να τιμήσει τα 70α γενέθλια της ιταλικής φίρμας και είναι έτοιμο να συνεχίσει το μοναδικό του ταξίδι.


Μετά την υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι λόγω του Covid-19, ο turbo κινητήρας του συλλεκτικού Abarth με τους 180 ίππους, είναι και πάλι έτοιμος να γοητεύσει τα πλήθη με την απόδοση και κυρίως με το μοναδικό του ήχο.


Το ταξίδι του «Σκορπιού» ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου από την Ολλανδία και συγκεκριμένα το χωριό Lijnden, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από το Άμστερνταμ. Στη συνέχεια το Abarth 695 70° Anniversario πέρασε από το Βέλγιο στη Γερμανία, όπου και η διαδρομή του αναγκαστικά σταμάτησε λόγω της πανδημίας.

 

Το ταξίδι του συλλεκτικού Abarth 695 70° Anniversario συνεχίζεται
Τo Abarth 695 70° Anniversario εφοδιάζεται με την ισχυρότερη έκδοση του κινητήρα 1.4 T-Jet αποδίδοντας 180 ίππους.


Με την επιστροφή του στη βάση της Abarth, η οποία δεν είναι άλλη από την πόλη του Τορίνο, το συλλεκτικό μοντέλο παρέμεινε στο Heritage Hub, παρέα με μερικά από τα πιο σημαντικά μοντέλα της ιταλικής φίρμας.


Τώρα, το Abarth 695 70° Anniversario βάζει μπρος και πάλι τη μηχανή του, με το ρυθμό να δίνει το ενεργό σύστημα εξαγωγής «Record Monza Attivo», του οποίου η βαλβίδα ενεργοποιείται από τον οδηγό μέσω της επιλογής Sport, δίνοντας έναν ακόμα πιο δυναμικό ήχο, όπως ταιριάζει σε κάθε Abarth.


Από το Τορίνο το ταξίδι θα συνεχιστεί στη Γαλλική Ριβιέρα και στη συνέχεια στην Ισπανία, όπου μέσω της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, το Abarth 695 70° Anniversario θα τερματίσει στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.


Τέλος, όπως αναφέρει και το ίδιο το όνομα της αποστολής, το «Abarth Tour of Europe in 1949 Hours» θα διαρκέσει ακριβώς 1.949 ώρες, όσα δηλαδή τα αριθμημένα κομμάτια του Abarth 695 70° Anniversario, αλλά και η χρονολογία ίδρυσης της μάρκας.

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ