ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

 
 
Η Ford Mustang Mach-E έχει τη λύση για την ηλεκτρική αυτονομία
Το σύστημα Intelligent Range της Ford Mustang Mach-E θα υπολογίζει με ακρίβεια πόσα χιλιόμετρα αυτονομίας έχουν απομείνει.

Η Ford Mustang Mach-E έχει τη λύση για την ηλεκτρική αυτονομία

Οι απρογραμμάτιστες στάσεις για φόρτιση μειώνονται αισθητά, χάρη στο καινοτόμο σύστημα Intelligent Range της Mustang Mach-E.



Η NEA FORD MUSTANG MACH-E έρχεται εξοπλισμένη με σύστημα το οποίο υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία. Πιο συγκεκριμένα το Intelligent Range της Mustang Mach-E θα μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια πόσα χιλιόμετρα αυτονομίας έχουν απομείνει στο ηλεκτρικό SUV της Ford, απαλλάσσοντας τους οδηγούς από το άγχος της επαναφόρτισης.

 

Αξιοποιώντας το cloud ως προς την ποσότητα της ενέργειας που θα απαιτηθεί για τη συνέχεια του ταξιδιού, το Intelligent Range θα υπολογίζει την αυτονομία με βάση τις προηγούμενες συνήθειες και επιλογές του οδηγού, λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη και τις καιρικές προγνώσεις.

 

Με ηλεκτρική αυτονομία 600 χιλιομέτρων, η Mustang Mach-E αποτελεί ένα από τα 18 νέα εξηλεκτρισμένα οχήματα που θα λανσάρει η Ford στην Ευρώπη έως τα τέλη του 2021.


Το σύστημα της μπαταρίας θα αναφέρει πόση ενέργεια είναι διαθέσιμη, ενώ τα ηλεκτρονικά ισχύος θα παρακολουθούν την τρέχουσα κατανάλωση. Οι υψηλότερες ή χαμηλότερες θερμοκρασίες ενδέχεται να επηρεάσουν την αυτονομία, επομένως το Intelligent Range θα λαμβάνει και αυτό υπόψη, αναθεωρώντας στην πορεία την εκτιμώμενη αυτονομία.

 

Η Ford Mustang Mach-E έχει τη λύση για την ηλεκτρική αυτονομία
Το Intelligent Range θα υπολογίζει την αυτονομία με βάση τις προηγούμενες συνήθειες και επιλογές του οδηγού.


Εφόσον το επιθυμούν οι οδηγοί, τα δεδομένα που συλλέγονται από άλλα συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα Ford μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τους υπολογισμούς. Το ηλεκτρικό SUV της Ford μπορεί να παρακολουθεί πόση ενέργεια χρησιμοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις και σενάρια, όπως σε μεταβολές της ταχύτητας κίνησης, της μορφολογίας του εδάφους, καθώς και των κλιματικών συνθηκών.


Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι μέσες τιμές από τον συνολικό στόλο των Mustang Mach-E για τη βελτίωση των υπολογισμών αυτονομίας, ακόμη και για άγνωστες διαδρομές και συνθήκες.


Εάν η αυτονομία επηρεάζεται αισθητά από κάποιους παράγοντες στην έναρξη ενός ταξιδιού, οι οδηγοί της Mustang Mach-E θα λάβουν τη σχετική ειδοποίηση στην οποία θα επισημαίνεται ο νέος υπολογισμός της αυτονομίας, καθώς και τυχόν λεπτομέρειες για τη διαφοροποίησή της.

 

Η Ford Mustang Mach-E έχει τη λύση για την ηλεκτρική αυτονομία
Μελλοντικά η Mustang Mach-E θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του cloud.


Στην περίπτωση που μία Mustang Mach-E «ξεμείνει» από ηλεκτρική ενέργεια, το πρόγραμμα BEV Roadside Assistance προβλέπει τη ρυμούλκηση του οχήματος στο πλησιέστερο σημείο φόρτισης του Δικτύου Φόρτισης FordPass, σε έμπορο της Ford πιστοποιημένο για EV, στον τόπο κατοικίας του χρήστη ή στον πλησιέστερο δημόσιο φορτιστή.


Με μία μελλοντική αναβάθμιση, η Mustang Mach-E θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του cloud, ώστε να συνυπολογίζονται παράγοντες, όπως οι συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, οι κλίσεις των δρόμων, η μορφολογία του εδάφους, το υψόμετρο σε μία συγκεκριμένη διαδρομή, ακόμα και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος στον τελικό προορισμό.


Ταυτόχρονα με αναμενόμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 600 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, η Mustang Mach-E αποτελεί την αιχμή του δόρατος μιας ταχέως επεκτεινόμενης γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων για λογαριασμό της Ford, καθώς πρόκειται για ένα από τα 18 νέα εξηλεκτρισμένα οχήματα που θα λανσάρει η εταιρεία στην Ευρώπη, πριν το τέλος του 2021.

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ