H Volvo θέτει όριο τελικής ταχύτητας σε όλα τα νέα της μοντέλα
Σύμφωνα με τη Volvo οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν την υποχρέωση να αναλαμβάνουν δράση η οποία σώζει ζωές.

H Volvo θέτει όριο τελικής ταχύτητας σε όλα τα νέα της μοντέλα

Κάθε νέο μοντέλο της σουηδικής φίρμας θα παραδίδεται με Care Key και περιορισμό της ανώτατης ταχύτητας στα 180 χλμ./ώρα.

Η Volvo Cars υλοποιεί την υπόσχεση που έδωσε κατά το προηγούμενο έτος σχετικά με το λανσάρισμα σχετικού περιορισμού ταχύτητας, ώστε να βοηθήσει να κλείσει το κενό που απομένει έως τον μηδενισμό θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από οδικά ατυχήματα.


Εκτός από το ανώτατο όριο ταχύτητας το οποίο ανέρχεται στα 180 χλμ./ώρα, κάθε αυτοκίνητο της Volvo στο εξής θα παραδίδεται με ένα Care Key, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να θέτουν επιπλέον περιορισμούς στην ανώτατη ταχύτητα του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα όταν το παραχωρούν σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους ή σε νεότερους και άπειρους οδηγούς.

 

Η Volvo παραμένει πιστή στη δέσμευση της για έναν κόσμο με μηδενικά θανατηφόρα ατυχήματα και θέτει ως ανώτατο όριο ταχύτητας σε όλα τα νέα της μοντέλα τα 180 χλμ./ώρα.


Τόσο το όριο των 180 χλμ./ώρα, όσο και το Care Key στέλνουν ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας, υπογραμμίζοντας την ηγετική θέση της Volvo Cars σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της ασφάλειας.


Αμφότερα τα χαρακτηριστικά υποδεικνύουν τρόπους με τους οποίους οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να παρέμβουν ενεργά και υπεύθυνα, ώστε με τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς να επιτευχθούν μηδενικές απώλειες ζωής στο δρόμο.

 

Είναι προφανές ότι το ανώτατο όριο ταχύτητας προκάλεσε ποικίλες έως αντιφατικές αντιδράσεις όταν ανακοινώθηκε, με ορισμένους παρατηρητές να αμφισβητούν το δικαίωμα των κατασκευαστών αυτοκινήτων να επιβάλουν τέτοιους περιορισμούς μέσω της διαθέσιμης τεχνολογίας.

 

H Volvo θέτει όριο τελικής ταχύτητας σε όλα τα νέα της μοντέλα
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι έχουν συνήθως περιορισμένη κατανόηση των κινδύνων της υπερβολικής ταχύτητας.


Ωστόσο, η σουηδική φίρμα πιστεύει ότι έχει υποχρέωση να συνεχίσει την παράδοση της σε ότι αφορά στη συζήτηση για το δικαίωμα και την υποχρέωση των κατασκευαστών αυτοκινήτων να αναλαμβάνουν δράση που εντέλει σώζει ζωές, έστω και αν αυτό σημαίνει τη δυνητική απώλεια ορισμένων υποψήφιων αγοραστών.

 

Το πρόβλημα με την υπερβολική ταχύτητα είναι ότι μετά την υπέρβαση συγκεκριμένων ορίων τόσο η τεχνολογία ασφαλείας με την οποία εφοδιάζονται όλα τα νέα μοντέλα, όσο και οι έξυπνες υποδομές, δεν επαρκούν πλέον για να αποφευχθούν σοβαροί τραυματισμοί και απώλειες ζωής σε περίπτωση ατυχήματος.


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν θέσει όρια ταχύτητας. Ωστόσο, η υπέρβαση των ορίων είναι συχνή και αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτων στο δρόμο, ενώ εκατομμύρια οδηγών εξακολουθούν να λαμβάνουν πρόστιμα ταχύτητας κάθε χρόνο.

 

H Volvo θέτει όριο τελικής ταχύτητας σε όλα τα νέα της μοντέλα
Η Volvo έθεσε το ανώτατο όριο ταχύτητας στα 180 χλμ./ώρα, ενώ κάθε νέο μοντέλο της θα παραδίδεται με ένα Care Key.


Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι έχουν συνήθως περιορισμένη κατανόηση των κινδύνων που σχετίζονται με την υπερβολική ταχύτητα. Ως αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις πολλοί οδηγούν υπερβολικά γρήγορα και αποτυγχάνουν να προσαρμόσουν αποτελεσματικά την ταχύτητά τους στις κυκλοφοριακές συνθήκες.


Εκτός από την υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς και η απόσπαση προσοχής αποτελούν δύο ακόμη βασικές πηγές ανησυχίας όσον αφορά την οδική ασφάλεια και αντιπροσωπεύουν το κενό που απομένει έως την εκπλήρωση του οράματος της Volvo, για ένα μέλλον με μηδενικές απώλειες ζωής και σοβαρούς τραυματισμούς στο δρόμο.


Προκειμένου να αντιμετωπίσει και τις τρεις αυτές πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τις προτάσεις ασφαλείας που εξελίσσει, η σουηδική εταιρεία αναλαμβάνει δράση προγραμματίζοντας το λανσάρισμα ακόμη περισσότερων στοιχείων ασφαλείας στα μελλοντικά της μοντέλα.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ