Απεργία την Πρωτομαγιά

 
 
Bentley Mulsanne: Τίτλοι τέλους για την επιτομή της πολυτέλειας
Με κορυφαίες επιδόσεις, χειροποίητα κατασκευασμένη στην έδρα της Bentley στο Crew, η Mulsanne δεν περνούσε απαρατήρητη.

Bentley Mulsanne: Τίτλοι τέλους για την επιτομή της πολυτέλειας

Το υπερπολυτελές μοντέλο της βρετανικής φίρμας μετά από 10 χρόνια «ζωής», παραδίδει τα σκήπτρα στη νέα Bentley Flying Spur.

Η παραγωγή της Bentley Mulsanne φτάνει στο τέλος της τον ερχόμενο Απρίλιο, μετά από μια ένδοξη δεκαετία ως το κορυφαίο υπερπολυτελές sedan μοντέλο στον κόσμο.


Επί της ουσίας όμως για τη Mulsanne όλα ξεκίνησαν το 2005, με τις πρώτες σχεδιαστικές γραμμές στο Bentley Design Studio, καθώς το ιστορικό μοντέλο γεννήθηκε στην κυριολεξία από λευκή κόλλα χαρτί. Ωστόσο η επίσημη παρουσίαση της έλαβε χώρα το 2009, στο Pebble Beach Concours d' Elegance.


Εντελώς χειροποίητη, κατασκευασμένη στην έδρα της Bentley στο Crew, με κορυφαίες επιδόσεις, με ότι πιο σύγχρονο στον τομέα της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής και ένα εντελώς νέο πλαίσιο, η Mulsanne δεν περνούσε απαρατήρητη.

 

 

Η Bentley Mulsanne αποτελούσε επί 10 χρόνια τη «ναυαρχίδα» στη γκάμα της βρετανικής φίρμας, ωστόσο έφτασε η στιγμή να αντικατασταθεί.

Αποδίδοντας ισχύ 512 ίππων και θηριώδη ροπή 1.020 Nm, ο V8 κινητήρας των 6,75 λίτρων επιτάχυνε τη Mulsanne από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 294 χλμ./ώρα.


Η Mulsanne διατίθεται σε πάνω από 100 χρώματα βαφής, 24 χρώματα εσωτερικής δερμάτινης επένδυσης και εννέα είδη ξύλινων επενδύσεων για να διαλέξει ο τυχερός κάτοχος, προσφέροντας ένα πρωτόγνωρο βαθμό εξατομίκευσης στην αυτοκινητοβιομηχανία.


Ανοίγοντας την πόρτα της ναυαρχίδας της Bentley αποκαλύπτεται ένας κόσμος από μονοκόμματη καρυδιά, κερασιά ή βελανιδιά. Η τελική διαδικασία επιλογής των «νερών» του ξύλου πραγματοποιείται στο Crewe, όπου επιλέγεται από τον ίδιο τεχνίτη ο οποίος τελικά θα του δώσει «ζωή».

 

Bentley Mulsanne: Τίτλοι τέλους για την επιτομή της πολυτέλειας
Το εσωτερικό της Bentley Mulsanne αποτελούσε την επιτομή της πολυτέλειας, με χρήση ιδιαίτερα ακριβών υλικών.


Από τις 400 ώρες που χρειάζεται για την κατασκευή μιας Mulsanne, περίπου 150 αφιερώνονται στη δημιουργία του πολυτελούς δερμάτινου εσωτερικού, πριν καν τοποθετηθούν οι προαιρετικές επιλογές. Και το εσωτερικό είναι φυσικά ραμμένο και διαμορφωμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι, ενώ μόνο για το γαζί αντίθεσης, απαιτούνται 37 ώρες για την ολοκλήρωσή του!


Να σημειωθεί ότι από όλες τις Bentley Mulsanne ιδιαίτερης μνείας αξίζουν δύο, αμφότερες από τον οίκο Mulliner: η έκδοση Mulsanne W.O. φόρος τιμής στον ιδρυτή της εταιρείας και η Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner, το κύκνειο άσμα του μοντέλου.

 

Bentley Mulsanne: Τίτλοι τέλους για την επιτομή της πολυτέλειας
Πολυτέλεια, άνεση και τεχνολογία αποτελούσαν τα δυνατά σημεία της Bentley Mulsanne σε αυτά τα 10 χρόνια «ζωής».


Η Mulsanne W.O. παράχθηκε σε μόλις 100 «αντίτυπα», τα οποία πωλήθηκαν εντυπωσιακά γρήγορα, ενώ η Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner περιορίζεται σε μόλις 30 μοναδικά κομμάτια και αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς το οποίο οραματίστηκαν μηχανικοί και τεχνίτες της Bentley: το κορυφαίο χειροποίητο αριστούργημα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.


Το αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο (και παίρνει το όνομά του) από τη θρυλική μηχανή 6,75 λίτρων, η οποία ολοκληρώνει τον κύκλο της στο 60ο έτος συνεχούς παραγωγής της. Οι σχετικές αναφορές στο V8 κινητήρα είναι εμφανείς παντού, ενώ ένα μοναδικό μοτίβο 6.75 Edition είναι ραμμένο στα καθίσματα, με το ίδιο λογότυπο προβάλλεται από τους λαμπτήρες LED υποδοχής.

 

Bentley Mulsanne: Τίτλοι τέλους για την επιτομή της πολυτέλειας
Με ισχύ 512 ίππων και θηριώδη ροπή 1.020 Nm, ο V8 κινητήρας των 6,75 λίτρων αποτελούσε εγγύηση για εντυπωσιακές επιδόσεις.

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ