Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή νέα Mercedes-Benz GLA
Η Mercedes-Benz GLA στη δεύτερη γενιά της έχει όλα τα εφόδια για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της προκατόχου της,

Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή νέα Mercedes-Benz GLA

Η δεύτερη γενιά του γερμανικού compact SUV έρχεται με δυναμική εμφάνιση, μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη ασφάλεια.

Η νέα GLA αποτελεί το 8ο μοντέλο που προστίθεται στην τρέχουσα γενιά compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, όντας παράλληλα ο βασικός εκπρόσωπος της επιτυχημένης οικογένειας SUV της γερμανικής φίρμας.


Έτσι λοιπόν η νέα Mercedes-Benz GLA διαθέτει ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση, είναι πλέον ψηλότερη κατά 10 εκατοστά, το εσωτερικό της είναι αυτό που περιμένεις από ένα μοντέλο με σήμα το «αστέρι», με την θέση του οδηγού να έχει τοποθετηθεί επίσης πιο ψηλά, ενώ αυξημένος παρουσιάζεται και ο χώρος για τους πίσω επιβάτες.


Όπως όλα τα SUV που σέβονται τον εαυτό τους διαθέτει το αντίστοιχο πακέτο off-road στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων 4MATIC, το οποίο περιλαμβάνει ένα πρόσθετο πρόγραμμα οδήγησης, λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης σε κατηφόρα, μία off-road προβολή κινούμενων εικόνων στην οθόνη πολυμέσων, καθώς και μία ειδική λειτουργία φωτισμού για εκτός δρόμου οδήγηση σε συνδυασμό με τους προβολείς MultiBeam LED.

 

Η δεύτερη γενιά της Mercedes-Benz GLA έρχεται με δυναμική εμφάνιση, μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό και τεχνολογίες αιχμής.


Παράλληλα, η νέα Mercedes-Benz GLA εφοδιάζεται με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, όπως η λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, η λειτουργία έκτακτης ανάγκης και αποβίβασης που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, καθώς και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις.


Επίσης, η GLA έχει τη δυνατότητα να αντιδρά όταν αδρανεί ο οδηγός. Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης αναλαμβάνει σε πολλές περιπτώσεις να πραγματοποιεί αυτόνομο φρενάρισμα, προκειμένου να αποτραπεί μια σύγκρουση ή να μειωθεί η σφοδρότητά της. Με ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα, το σύστημα μπορεί να επιβραδύνει όταν ανιχνεύει σταματημένα οχήματα και πεζούς να διασχίζουν τον δρόμο.

 

Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή νέα Mercedes-Benz GLA
Η νέα Mercedes-Benz GLA μπορεί να κινηθεί με άνεση και σε εκτός δρόμου μονοπάτια στις τετρακίνητες εκδόσεις 4MATIC.


Το SUV της γερμανικής φίρμας εφοδιάζεται με 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel, οι οποίοι εξελίχθηκαν αποκλειστικά για τη νέα έκδοση της σειράς compact μοντέλων. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, διαθέτουν μεγαλύτερη απόδοση ισχύος, υψηλότερη αποδοτικότητα και βελτιωμένες εκπομπές ρύπων.


Η βασική έκδοση του βενζινοκινητήρα έχει χωρητικότητα 1,33 λίτρα (GLA 200) και αποδίδει 163 ίππους και 240 Nm ροπής, ενώ υπάρχει και η κορυφαία έκδοση GLA 35 4MATIC με κινητήρα 2.0 λίτρων, απόδοση 306 ίππους και 400 Nm ροπής.


Σε ότι αφορά στις επιδόσεις της, η νέα GLA 200 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για την GLA 35 είναι 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκεται στα σκαριά και plug-in hybrid έκδοση, η οποία θα εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μπαταρίες. Τέλος, το ντεμπούτο της νέας Mercedes-Benz GLA στην Ευρώπη και στην ελληνική αγορά θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2020.

 

Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή νέα Mercedes-Benz GLA
Το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz GLA είναι αυτό που περιμένεις από ένα μοντέλο με το σήμα της γερμανικής φίρμας.

 

Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή νέα Mercedes-Benz GLA
Η νέα Mercedes-Benz GLA εφοδιάζεται με αποδοτικά μηχανικά σύνολα και με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας,
Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ