Οδηγούμε στην Κροατία το νέο Opel Corsa, με φόντο τις Δαλματικές Ακτές
Το Opel Corsa στην έκτη γενιά του παρουσιάζεται πιο σύγχρονο από ποτέ, με δυναμική εμφάνιση και τεχνολογίες αιχμής.

Οδηγούμε στην Κροατία το νέο Opel Corsa, με φόντο τις Δαλματικές Ακτές

Η Κροατία αποτέλεσε το ιδανικό πεδίο γνωριμίας με την έκτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της Opel.

Κάθε ταξίδι στο εξωτερικό αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, πόσο μάλλον όταν σε «αναγκάζουν» να επισκεφθείς πανέμορφες χώρες όπως η Κροατία. Οι φημισμένες Δαλματικές Ακτές κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη με τα αμέτρητα νησιά και τα εντυπωσιακά κάστρα να τις περιφρουρούν, παρέα με πόλεις γεμάτες ιστορία όπως το Ζάγκρεμπ και το Σπλιτ.


Εμείς ως προσκεκλημένοι της Opel στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Corsa, αρχικά είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την έκτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου με φόντο την Αδριατική και παράλληλα την τύχη να διανυκτερεύσουμε στη γενέτειρα του μεγάλου Ντράζεν Πέτροβιτς, το Σιμπένικ.

 

Το Opel Corsa στην έκτη γενιά του παρουσιάζεται ακόμη πιο σύγχρονο, με δυναμική εμφάνιση και τεχνολογίες αιχμής.


Ποιες ήταν όμως οι εντυπώσεις μας από το νέο Opel Corsa; Στην έκτη γενιά του παρουσιάζεται εμφανώς διαφοροποιημένο σε σχέση με τους προκατόχους του, ακόμη πιο σύγχρονο, με δυναμική εμφάνιση και τεχνολογίες αιχμής, ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) του PSA Group, διαθέτει σχεδόν ίδιες διαστάσεις με την προηγούμενη (μήκος 4,06 μέτρα), ωστόσο είναι σαφώς ελαφρύτερο (980 κιλά).


Σχεδιαστικά, το ολοκαίνουργιο Corsa διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, νέα μάσκα και προφυλακτήρα στο εμπρόσθιο τμήμα, ενώ στο πίσω μέρος οι διαφορές είναι εξίσου εμφανείς με νέα σχεδίαση στα φώτα και τοποθέτηση του προφυλακτήρα πιο χαμηλά. Στο σύνολο του το νέο δεν θυμίζει σε τίποτα το υπάρχον μοντέλο κατά μήκος του αμαξώματος.

 

Οδηγούμε στην Κροατία το νέο Opel Corsa, με φόντο τις Δαλματικές Ακτές
Στο εσωτερικό του νέου Opel Corsa ξεχωρίζει το νέο σύστημα infotainment για πλήρη συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία.


Στο επίσης ολόφρεσκο και υπερσύγχρονο εσωτερικό του νέου Corsa, κυριαρχεί το νέο σύστημα infotainment για πλήρη συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία, το οποίο συνδυάζεται με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ή 10 ιντσών και φυσικά με την υπηρεσία «Opel Connect». Άξια αναφοράς είναι και το «Live Navigation», το οποίο ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία στους δρόμους, καθώς και οι υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήσης έκτακτης ανάγκης.

 

Παράλληλα, από το νέο Corsa δεν λείπουν και τα απαραίτητα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix, το οποίο η Opel προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων, καθώς και τα οκτώ στοιχεία LED, ελεγχόμενα από μια εμπρός κάμερα υψηλής ανάλυσης νέας γενιάς, προσαρμόζουν συνεχώς τη φωτεινή δέσμη στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και στο περιβάλλον.

 

Επιπλέον, εφοδιάζεται με νέα εμπρός κάμερα, σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης, διαθέτει προσαρμοζόμενο έλεγχο ταχύτητας με την υποστήριξη ραντάρ και σύστημα προστασίας flank-guard που λειτουργεί με αισθητήρα, όπως επίσης και σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου, καθώς και μία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης.


Στην «καρδιά» της έκτης γενιάς του Opel Corsa, συναντάμε τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν diesel. Στους βενζινοκινητήρες η αρχική επιλογή είναι ο ατμοσφαιρικός 1.200άρης με απόδοση 75 ίππων (με τιμή από 13.580 ευρώ), ο οποίος συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων.


Ακολουθεί ο υπερτροφοδοτούμενος 1.2 PureTech των 100 και 130 ίππων (με τιμή από 14.380 και 17.280 ευρώ αντίστοιχα), ο οποίος με τη σειρά του συνεργάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, είτε με αυτόματο 8άρι. Τέλος, όπως ήδη αναφέραμε διατίθεται και μία diesel επιλογή 1.5 λίτρων με απόδοση 102 ίππων (με τιμή από 15.980 ευρώ).

 

Οδηγούμε στην Κροατία το νέο Opel Corsa, με φόντο τις Δαλματικές Ακτές
Στους δρόμους της Κροατίας, το νέο Opel Corsa ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε κάθε πρόκληση που αντιμετώπισε.


Ωστόσο την παράσταση κλέβει το Corsa-e, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου μοντέλου της Opel, η οποία κινείται αποκλειστικά από ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 ίππων, με αυτονομία έως 330 χιλιομέτρων. Το ηλεκτροκίνητο Corsa αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κατηγορία, ενώ θα είναι διαθέσιμο εντός του 2020, με τιμή από 29.890 ευρώ.


Στους «ελληνικούς» δρόμους της Κροατίας, το νέο Corsa ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε κάθε πρόκληση με την οποία το θέσαμε αντιμέτωπο, τόσο στην έκδοση με τους 130 ίππους (με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων), όσο και σε αυτή με τους 100 ίππους (χειροκίνητο).


Το νέο μοντέλο της Opel κινείται με σιγουριά τόσο εντός πόλης, όσο και σε επαρχιακά οδικά δίκτυα, είναι άνετο χάρη στην εξαιρετική λειτουργία της ανάρτησης του, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να προσφέρει στιγμές απόλαυσης στον οδηγό του, χωρίς ωστόσο να τον επιβαρύνει οικονομικά στον τομέα της μέσης κατανάλωσης.


Μπορεί το νέο Opel Corsa να ήταν ο πρωταγωνιστής του διημέρου, ωστόσο και η Κροατία γοήτευσε τους πάντες με την πρώτη ματιά. Αρχικά, οδηγήσαμε το νέο Corsa από το Σπλιτ έως το Σιμπένικ, όπου και διανυκτερεύσαμε. Σε αυτή τη διαδρομή των περίπου 100 χιλιομέτρων εστιάσαμε κυρίως στη γνωριμία με το αυτοκίνητο, καθώς είχε αρχίσει ήδη να νυχτώνει και κυρίως επειδή είχαμε επιλέξει μια σχετικά ορεινή διαδρομή.

 

Οδηγούμε στην Κροατία το νέο Opel Corsa, με φόντο τις Δαλματικές Ακτές
Η πανέμορφη Κροατία αποτέλεσε το ιδανικό πεδίο για να δοκιμάσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα το νέο Opel Corsa.


Για τους μη μυημένους στα αθλητικά δρώμενα, στο Σιμπένικ γεννήθηκε ο αδικοχαμένος Ντράζεν Πέτροβιτς, ενώ με την τοπική ομάδα μπάσκετ μάγεψε για πρώτη φορά τα πλήθη, μέχρι να μεταγραφεί στην Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τελικά να διασχίσει τον Ατλαντικό για να βρεθεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.


Το Σιμπένικ όμως φημίζεται και για τις φυσικές ομορφιές του, τις οποίες ανακαλύψαμε παρέα με το νέο Corsa τη δεύτερη μέρα. Εντυπωσιακοί ναοί, επιβλητικά κάστρα για αρχή, με το κερασάκι στην τούρτα να έρχεται μερικά χιλιόμετρα μακριά με το Krka National Park και πανέμορφα μέρη όπως το Skradin.


Ο επίλογος γράφτηκε με μια διαφορετική διαδρομή προς το Σπλιτ, με την Αδριατική για συντροφιά και το νέο Corsa για ιδανική παρέα. Πρώτη στάση στον επίγειο παράδεισο του Primosten, μία δεύτερη για να φωτογραφίσουμε το ιστορικό Τρογκίρ, λίγο πριν φτάσουμε στο εξίσου γραφικό Σπλιτ, όπου θα έπρεπε να αποχωριστούμε το νέο Opel Corsa για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.


Και κάπως έτσι, τόσο η έκτη γενιά του Corsa, όσο και η πανέμορφη Κροατία μας εντυπωσίασαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αναφωνήσουμε «εις το επανιδείν» χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

Οδηγούμε στην Κροατία το νέο Opel Corsa, με φόντο τις Δαλματικές Ακτές
Σχεδιαστικά, το νέο Opel Corsa δεν θυμίζει σε τίποτα τους προκατόχους του, όντας πιο φρέσκο από ποτέ.

 

Οδηγούμε στην Κροατία το νέο Opel Corsa, με φόντο τις Δαλματικές Ακτές
Η έκτη γενιά του Corsa εφοδιάζεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν diesel, ενώ το 2020 αναμένεται και ηλεκτρική έκδοση.

 

Οδηγούμε στην Κροατία το νέο Opel Corsa, με φόντο τις Δαλματικές Ακτές
Το νέο Opel Corsa κινείται με σιγουριά εντός και εκτός πόλης, είναι άνετο, σβέλτο και ιδιαίτερα οικονομικό σε καύσιμο.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ