Alfa Romeo Scarabeo: Η επιτομή της ιταλικής φινέτσας επιστρέφει
Η Alfa Romeo Scarabeo «γεννήθηκε» το 1966, με τις επιρροές από την θρυλική Type 33 να είναι παραπάνω από εμφανείς.

Alfa Romeo Scarabeo: Η επιτομή της ιταλικής φινέτσας επιστρέφει

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα πρωτότυπα μοντέλα στην ιστορία του αυτοκινήτου, έρχεται για να μαγέψει εκ νέου το κοινό.

Η έκθεση «Concept-car. Pure beauty» στη Γαλλία, φιλοξενεί την Alfa Romeo Scarabeo, ένα από τα πλέον ξεχωριστά πρωτότυπα μοντέλα της ιταλικής φίρμας.


Η Alfa Romeo Scarabeo δημιουργήθηκε το 1966 και παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, την ίδια χρονιά. Οι ρίζες του πρωτοτύπου βρίσκονται σε μία ακόμα θρυλική δημιουργία της Alfa Romeo, την Type 33.

 

Ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Alfa Romeo, Giuseppe Busso, «πατέρας» εκτός των άλλων και του θρυλικού κινητήρα της εταιρείας Busso V6, πρότεινε την κατασκευή ακόμα ενός πρωτοτύπου με τον κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος.

 

Η Alfa Romeo Scarabeo δημιουργήθηκε το 1966 και αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα πρωτότυπα μοντέλα στην ιστορία της ιταλικής φίρμας και όχι μόνο.

Και με αυτόν τον τρόπο «γεννήθηκε» η Scarabeo, η οποία εκτός από την εξωτερική εμφάνιση ξεχώριζε μεταξύ άλλων και λόγω της τοποθέτησης των δύο ρεζερβουάρ καυσίμου στα πλαϊνά μέρη του αμαξώματος.


Οι λιτές γραμμές του αμαξώματος σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στην OSI (Officine Stampaggi Industriali) στο Τορίνο, μία εταιρεία της οποίας το σχεδιαστικό τμήμα είχε διάρκεια ζωής μόλις 7 ετών (1960 - 1967).


Τι ακριβώς συνέβη; Πολύ απλά τo ταλαντούχο προσωπικό της OSI απορροφήθηκε από το Centro Style Fiat, το οποίο διοικούσε ο ιδιοφυής Dante Giacosa, «πατέρας» εκτός των άλλων και του θρυλικού Fiat 500.


Τέλος, να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της Scarabeo ξεκίνησε και η κατασκευή μιας ανοιχτής έκδοσης, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

 

Alfa Romeo Scarabeo: Η επιτομή της ιταλικής φινέτσας επιστρέφει
Υπεύθυνη για την ιδιαίτερη σχεδιαστική γραμμή της Alfa Romeo Scarabeo ήταν η εταιρεία OSI στο Τορίνο.

 

Alfa Romeo Scarabeo: Η επιτομή της ιταλικής φινέτσας επιστρέφει
Η ξεχωριστή Alfa Romeo Scarabeo θα επανεμφανιστεί στη γαλλική έκθεση «Concept-car. Pure beauty».

 

 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ