Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή νέα Skoda Octavia
Η τέταρτη γενιά της Skoda Octavia αποτελεί και την κορυφαία στη μακρά ιστορία του δημοφιλούς μοντέλου.

Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή νέα Skoda Octavia

Το best-seller μοντέλο της Skoda στην τέταρτη γενιά του διαθέτει προχωρημένη σχεδίαση καθώς και πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Η Skoda Octavia παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1959 και μέσα σε 60 χρόνια εμπορικής πορείας έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με το μοντέλο να αποτελεί best-seller στην κατηγορία του σε πολλές χώρες.


Στην τέταρτη γενιά της, η Octavia στοχεύει να κινηθεί στα πετυχημένα μονοπάτια των προκατόχων της. Το μοντέλο που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με τη μάρκα, έχει μεγαλώσει σε μήκος και πλάτος, διαθέτει ακόμα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (600 λίτρα), ενώ πλέον η σχεδίαση του ξεχωρίζει, προσδίδοντάς του έναν Grand Coupe χαρακτήρα, όντας πιο μοντέρνο και ελκυστικό από ποτέ.

 

Στην τέταρτη γενιά της, η Skoda Octavia στοχεύει να κινηθεί στα πετυχημένα μονοπάτια των προκατόχων της.


Στο εσωτερικό, η ποιότητα είναι αισθητή και απτή σε κάθε λεπτομέρεια, με τους ακόμα μεγαλύτερους χώρους να συνδυάζονται με την παραδοσιακή πρακτικότητα της μάρκας. Κορυφαία συνδεσιμότητα και καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό, ανεβάζουν το επίπεδο ασφάλειας και άνεσης στα ύψη.

 

Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή νέα Skoda Octavia


Η νέα Octavia διαθέτει ένα εντυπωσιακό σύστημα infotainment, με έλεγχο από οθόνες αφής 8,25 - 10 ιντσών, με αρκετές λειτουργίες να ελέγχονται είτε με κινήσεις του χεριού χωρίς καν άγγιγμα της οθόνης, είτε με φωνητικές εντολές, μέσω της Laura Skoda Digital Assistant.


Στην «καρδιά» της νέας Skoda Octavia συναντάμε για πρώτη φορά μία plug-in υβριδική έκδοση, με τον κωδικό iV. Οι βενζινοκινητήρες έχουν εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, με κάποιους από αυτούς να διαθέτουν ήπια υβριδική (mild hybrid) τεχνολογία.


Παράλληλα, οι πετρελαιοκινητήρες είναι της οικογένειας EVO, εκπέμποντας περίπου 80% λιγότερα οξείδια του αζώτου. Συνοπτικά, η αποδιδόμενη ισχύς κυμαίνεται από 110 έως 204 ίππους, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και έκδοση φυσικού αερίου (CNG).

 

Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή νέα Skoda Octavia


Στην plug-in υβριδική Octavia iV, ένας βενζινοκινητήρας 1.4 TSI συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνδυαστικά 204 ίππους. Μία μπαταρία 13 kWH εξασφαλίζει αυτονομία 55 χιλιομέτρων αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση (κατά WLTP).


Την ίδια στιγμή, οι ήπια υβριδικές eTEC εκδόσεις με τους κινητήρες EVO 1.0 TSI και 1.5 TSI, χρησιμοποιούν μπαταρία 48 V ιόντων λιθίου για ανάκτηση ενέργειας στο φρενάρισμα, έξτρα παροχή ισχύος, ακόμη και με τον κινητήρα πλήρως απενεργοποιημένο, για πιο οικονομική κατανάλωση.


Ως ένα γνήσιο μοντέλο της Skoda, η νέα Octavia διαθέτει πολλά Simply Clever χαρακτηριστικά, ενώ η παραγωγή της τόσο για την Grand Coupe, όσο και για τη Sportswagon έκδοση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη, με το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην Ελλάδα να αναμένεται στα τέλη Μαΐου.

 

Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή νέα Skoda Octavia
Η νέα Octavia έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, διαθέτει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (600 λίτρα), ενώ πλέον στην σχεδίαση της κυριαρχεί ένας Grand Coupe χαρακτήρας.

 

Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή νέα Skoda Octavia
Στις εκδόσεις Sportswagon η Octavia διαθέτει χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 640 λίτρα, όντας ο κορυφαίος στην κατηγορία.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ