Στο Μουσείο «πετάμε» το χαρταετό της επικοινωνίας

Στο Μουσείο «πετάμε» το χαρταετό της επικοινωνίας Facebook Twitter
0

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Mαρτίου, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, και μέσα από το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, «Ένας χαρταετός αλλάζει την ιστορία των τηλεπικοινωνιών»,  φτιάχνουμε το δικό μας χαρταετό και κάνουμε δοκιμαστικές πτήσεις, στέλνοντας το δικό μας μήνυμα. Εμπνευστής μας, ο Γουλιέλμος Μαρκόνι!   Ο σπουδαίος αυτός εφευρέτης , (Guglielmo Marconi, 25 Απριλίου 1874 - 20 Ιουλίου 1937) Ιταλός εφευρέτης, γνωστός ως ο πατέρας της εκπομπής ραδιοκυμάτων σε μεγάλη απόσταση, και ενός ραδιοτηλεγραφικού συστήματος, θα είναι ο «ξεναγός» μας για τη μετάβαση στη μετα-ηλεκτρική περίοδο.

Στα συνεχή πειράματά του, αλλά και μετά που τελειοποίησε και έθεσε σε λειτουργία την εφεύρεσή του, χρησιμοποίησε αρκετές φορές, μεγάλους χαρταετούς για να σηκώσει και να τοποθετήσει ψηλά τις κεραίες του συστήματός του.

Στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, «Ένας χαρταετός αλλάζει την ιστορία των τηλεπικοινωνιών», μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για τον επιστήμονα Γουλιέλμο Μαρκόνι  και τις εφευρέσεις του, από την μουσειοπαιδαγωγό,  τον  «ακολουθούν» στην πορεία της ζωής του, ενώ  ένα επιδαπέδιο παιχνίδι, είναι το «εργαλείο», για να γίνει κατανοητή η σημασία της ασύρματης επικοινωνίας. Στο εικαστικό εργαστήρι κατασκευάζουμε το δικό μας εικαστικό χαρταετό και κάνουμε δοκιμαστικές πτήσεις στην αυλή του μουσείου!

Ελάτε λοιπόν στο Μουσείο και «πετάξτε» μαζί μας, μια εβδομάδα πριν το καθιερωμένο πέταγμα του  χαρταετού, την Καθαρά Δευτέρα, σε μια δοκιμαστική «προ-πτήση»!

 

Σας περιμένουμε!

Μάρτιος: Σάββατο 5 - Κυριακή 6

Ηλικίες:  6-12 ετών ( ώρες:10.30-12 & 12.30-14.00 )

Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν. Απαιτείται κράτηση.

 

Στο Μουσείο «πετάμε» το χαρταετό της επικοινωνίας Facebook Twitter

 

Πρωτέως 25, 14564 Νέα Κηφισιά Τηλ.: 210-6201899, 210-6201999 E MAIL: [email protected] 

www.cosmote.gr/mseum

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εθελοντές της Teleperformance Greece ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προστασία παράκτιων περιοχών

Market news / Οι εθελοντές της Teleperformance Greece ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προστασία παράκτιων περιοχών

Με αφορμή την World Cleanup Day 2023 εργαζόμενοι της εταιρείας σε Αθήνα και Χανιά έλαβαν δράση για τον καθαρισμό παραθαλάσσιων περιοχών, στηρίζοντας τις ενέργειες της οργάνωσης Save Your Hood.
THE LIFO TEAM
“My Βeach. Our Planet”: Γίνε κι εσύ εθελοντής στους καθαρισμούς παραλιών της Αττικής, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Market news / “My Βeach. Our Planet”: Γίνε κι εσύ εθελοντής στους καθαρισμούς παραλιών της Αττικής, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

H Pernod Ricard Hellas συνεχίζει τους καθαρισμούς παραλιών, σε συνεργασία με την iSea, και μας προσκαλεί να δηλώσουμε συμμετοχή στο mybeachourplanet.gr 
THE LIFO TEAM