Στην BARILLA το βραβείο Premiere CATALYST 2021 για την στήριξη των γυναικών στον εργασιακό χώρο

Στην BARILLA το βραβείο Premiere CATALYST 2021 για την στήριξη των γυναικών στον εργασιακό χώρο Facebook Twitter
0

Το 2021 σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία του ομίλου Barilla προς την Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση. Το σημαντικό βραβείο Premiere Catalyst για το 2021 απονέμεται στην εταιρεία Barilla για όλες τις πρωτοβουλίες της που έχουν επιταχύνει την πρόοδο των εργαζόμενων γυναικών, καθώς επίσης και την ενίσχυση της κουλτούρας ενσωμάτωσης, σε όλο τον οργανισμό παγκοσμίως. Η Barilla βραβεύεται γιατί κατάφερε να διακριθεί ως ένα πρότυπο εταιρείας που συμπεριλαμβάνει με ισότιμο τρόπο όλους τους LGBTQ+ υπαλλήλους καθώς επίσης και τις υποεκπροσωπούμενες ομάδες που εργάζονται σε αυτή την οικογενειακή επιχείρηση.


Από το 2013 έως το 2020, η εκπροσώπηση των γυναικών που αναφέρονται ιεραρχικά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Barilla αυξήθηκε από 8% σε 28%.


Επιπλέον, από το 2014 έως το 2020, η εκπροσώπηση των γυναικών αυξήθηκε και στα στελέχη που αναφέρονται ιεραρχικά προς την Παγκόσμια Ηγετική Ομάδα του Ομίλου από 23% σε 36%, στην ανώτερη διοίκηση από 40% σε 47%, καθώς επίσης και σε όλες συνολικά τις ηγετικές θέσεις παγκοσμίως, από 33% σε 38%.


Το 2020, η Barilla κατάφερε να διασφαλίσει ισοτιμία στον τρόπο αμοιβών για όλους τους εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο ανεξαρτήτως φύλου, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της για «Ισότητα αμοιβής για εργασία ίσης αξίας».


Σημειώνεται ότι η Barilla είναι μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ιταλία που επισημοποίησε την υιοθέτηση ευέλικτων μορφών απασχόλησης και είναι η πρώτη Ιταλική εταιρεία που στήριξε δημόσια τα Πρότυπα Συμπεριφοράς των Ηνωμένων Εθνών για τις Επιχειρήσεις κατά των Διακρίσεων LGBTQ+ στον χώρο εργασίας.

Στην BARILLA το βραβείο Premiere CATALYST 2021 για την στήριξη των γυναικών στον εργασιακό χώρο Facebook Twitter


«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για εμάς να λαμβάνουμε αυτή την αναγνώριση από τον Catalyst, για όλες τις προσπάθειές μας να προάγουμε την φυλετική ισότητα στον χώρο εργασίας, η οποία ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο από την εξίσωση των αποδοχών ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, που έχει επιτευχθεί σε όλο τον όμιλο Barilla.», δήλωσε ο Claudio Colzani, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Barilla. «Αυτό το βραβείο αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της Barilla να ενισχύσει μια κουλτούρα διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης στους υπαλλήλους μας, τους συνεργάτες μας και το κοινωνικό περιβάλλον όπου ζούμε, γευματίζουμε και εργαζόμαστε. Έχουμε ακόμα περισσότερα να κάνουμε, και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αποφασιστικότητα για να δημιουργήσουμε μια ακόμη πιο ανοιχτή εταιρεία για όλους.»

Η Lorraine Hariton, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Catalyst δήλωσε μεταξύ άλλων: "Επικροτούμε τη Barilla για όλες τις πρωτοβουλίες της, που έχουν καλλιεργήσει την κουλτούρα ενσωμάτωσης για κάθε γυναίκα αλλά και κάθε εργαζόμενο, ανεξαιρέτως, σε όλο τον οργανισμό. Η σπουδαία δέσμευσή της να αυξήσει την εκπροσώπηση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, για να αναπτύξει και να ενδυναμώσει τα ταλέντα τους καταδεικνύει ότι η πρόοδος δεν θα σταματήσει"


Με την πεποίθηση ότι η πρόοδος των γυναικών αποτελεί πρόοδο για όλους, η παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση CATALYST, έχει στόχο να βοηθήσει στην καλλιέργεια εργασιακών περιβάλλοντων που ενδυναμώνουν τις γυναίκες. Για περισσότερα από 30 χρόνια η CATALYST απονέμει τα ομώνυμα βραβεία αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες εταιρειών και οργανισμών για την επιτάχυνση και την προώθηση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις.


Για τον Όμιλο Barilla, οι άνθρωποί της αποτελούν το κεντρικό σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη και την επιτυχία. Αναγνωρίζει την διαφορετικότητα σε κάθε επίπεδο και μένοντας πιστή στις αξίες της, με διαφάνεια και σεβασμό προς τους εργαζομένους της, δεσμεύεται να υιοθετεί σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν την επαγγελματική σταδιοδρομία των υπαλλήλων της, μόνο αξιοκρατικά κριτήρια, προσφέροντάς τους ίσες ευκαιρίες.


Για να μάθετε περισσότερα: www.barillagroup.com 

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΧΑΝ & ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Ανακηρύχθηκαν οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης σε 13 Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Market news / ΤΕΧΑΝ & ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης

Μαθητές από 200 σχολικά τμήματα των 13 Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν ενεργά στον διαγωνισμό της ΤΕΧΑΝ δείχνοντας τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
THE LIFO TEAM