Η τελειόφοιτη μαθήτρια Κλέα Τρυφώνη, υπότροφος του Pierce – The American College of Greece τα τελευταία 6 χρόνια,  ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Princeton – ένα από τα τέσσερα κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια που τη δέχτηκαν με 100% υποτροφία – και μιλά στη LiFO για όλα όσα την ενέπνευσαν και την οδήγησαν από την Κυψέλη στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

 

«Έκανα τα πρώτα μου βήματα σε ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο της Κυψέλης. Μαθαίνοντας να ισορροπώ τις μαθητικές μου υποχρεώσεις με τις αγωνιστικές προπονήσεις της κολύμβησης και τα μαθήματα του πιάνου και της μουσικής θεωρίας, συνειδητοποίησα ότι ήθελα το ακαδημαϊκό μου περιβάλλον να συμπεριλαμβάνει όλα μου τα ενδιαφέροντα.

 

Έτσι, λοιπόν, ανακάλυψα το Pierce. Η ευκαιρία να φοιτήσω στο Pierce μου δόθηκε προς το τέλος της έκτης δημοτικού, όταν έδωσα εξετάσεις και κέρδισα πλήρη ακαδημαϊκή υποτροφία, την οποία διατήρησα σε όλα τα χρόνια του Γυμνασίου και του Λυκείου.

 

Μέχρι σήμερα, αυτό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μου κατορθώματα. Εξίσου περήφανη αισθάνομαι και για τα καλοκαιρινά προγράμματα που κατάφερα να παρακολουθήσω (CTY, PEA Summer School), όπως επίσης και τις διακρίσεις που πέτυχα σε μαθητικούς διαγωνισμούς.

 

Αυτό που με παρακινούσε πάντοτε να συνεχίζω την προσπάθειά μου ήταν οι δυνατότητες που έβλεπα να ανοίγονται μπροστά μου μέσω της εκπαίδευσης. Εμπνευσμένη από την εθελοντική μου εργασία πλάι σε άτομα με αναπηρία, επιθυμώ να σπουδάσω στον τομέα της νευροεπιστήμης. Αυτό το όνειρο σύντομα θα γίνει πραγματικότητα, καθώς θα συνεχίσω το ακαδημαϊκό μου ταξίδι στο Princeton University των Η.Π.Α., έχοντας εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία.

 

Σε όλα μου τα βήματα, πέρα από την οικογένειά μου, ένας άνθρωπος που μου έχει σταθεί ακατάπαυστα είναι η καθηγήτρια του πιάνου μου, η κυρία Κατερίνα Μάσκα. Πίστεψε σε εμένα και τις ικανότητές μου, με έσπρωχνε να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και για αυτό την ευχαριστώ πολύ! Εξίσου ευχαριστώ και τους καθηγητές μου για τη βοήθεια που μου πρόσφεραν.»

 

Επιπλέον πληροφορίες

Η Κλέα πήγε στο Pierce στην Α΄ Γυμνασίου με πλήρη υποτροφία και έκτοτε ήταν και είναι υποδειγματική μαθήτρια. Έχει αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που της έχει προσφέρει το Pierce (θερινά προγράμματα στην Ακαδημία Philips Exeter κ.λπ.). Για την ακαδημαϊκή της προετοιμασία, η Κλέα έκανε πλήρη χρήση του e-tutoring που προσφέρει το Σχολείο όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από την υψηλή βαθμολογία της, τη χαρακτηρίζουν το ήθος και η εργατικότητα.  

 

Πριν επιλέξει το Princeton, είχε γίνει επίσης δεκτή με υποτροφία και στα πανεπιστήμια Wellesley, University of Rochester και NYU Abu-Dhabi.  

 

Στο ακόλουθο link μπορείτε να βρείτε και τις διακρίσεις της από συμμετοχή σε διάφορους διαγωνισμούς: https://www.pierce.gr/news/clea-tryfoni-two-first-places/.