Η P&G παραδίδει το 26ο Πάρκο Τσέπης

Η P&G παραδίδει το 26ο Πάρκο Τσέπης Facebook Twitter
0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η P&G, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για την ενίσχυση της βιωσιμότητας στις ελληνικές πόλεις, παρέδωσε πρόσφατα το 26o Πάρκο Τσέπης στους Αγίους Αναργύρους με αρωγό την Οργάνωση Γη.

Ενισχύοντας σταθερά τη δέσμευσή της να δημιουργεί όλο και περισσότερους χώρους πρασίνου στις γειτονιές μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, η P&G, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε Πάρκα Τσέπης, Κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες», διαμόρφωσε ένα πάρκο συνολικής έκτασης 395τ.μ. στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Θράκης που αναβαθμίζει αισθητά την περιοχή και φιλοξενεί συνολικά πάνω από 1.000 φυτά.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, με τις περισσότερες κατασκευές να έχουν γίνει με επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, συμβάλλοντας στη βιώσιμη αναβάθμιση της γειτονιάς. Ενδεικτικά, στο πάρκο έχει προστεθεί αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, παγκάκια και βρύση, χαρίζοντας στιγμές χαλάρωσης στους επισκέπτες του.

Η P&G παραδίδει το 26ο Πάρκο Τσέπης Facebook Twitter

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη μελέτη φύτευσης με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα Πάρκο Τσέπης με χαρακτήρα «βοτανόκηπου» στην περιοχή, προσφέροντας τη δυνατότητα εκπαιδευτικών δράσεων και βιωματικής μάθησης σε μαθητές σχολείων.

Επιπλέον, φιλοξενεί πάνω από 700 φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες, όπως αρμπαρόριζα, θυμάρι, ρίγανη, πολυετή μέντα, απήγανο, θρούμπι, μέντα και λεβάντα. Η ειδική σήμανση δίπλα σε κάθε φυτό διευκολύνει την ταύτιση και την αλληλεπίδραση, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και στα παιδιά για μια βιωματική εμπειρία γνωριμίας με την ελληνική χλωρίδα.

Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται όχι μόνο η διατήρηση της βιοποικιλότητας μέσα στον αστικό ιστό, αλλά και η δημιουργία ενός καλαίσθητου και ζωντανού χώρου μάθησης, ξεκούρασης και επαφής με τη φύση και τα ενδημικά φυτά της χώρας.

Με την πρόσφατη προσθήκη του Πάρκου Τσέπης στους Αγίους Αναργύρους, η P&G συνεχίζει με συνέπεια να ενδυναμώνει τους δεσμούς της με τις τοπικές κοινωνίες, προωθώντας έναν πιο βιώσιμο και ανθρώπινο τρόπο ζωής, για όλους.

Σε λιγότερο από 5 χρόνια, η εταιρεία πίσω από καθημερινά προϊόντα όπως Αriel, Fairy, Always, Pampers έχει παραδώσει 26 πάρκα στους κατοίκους της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, συνολικής έκτασης 9.795 τ.μ στα οποία έχουν φυτευτεί πάνω από 14.300 δέντρα και φυτά.

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2 εκατομμύρια χρήστες Lidl Plus: Η Lidl Ελλάς το γιορτάζει, προσφέροντας 100.000€ για τα ψώνια της χρονιάς

Market news / 2 εκατομμύρια χρήστες Lidl Plus: Η Lidl Ελλάς το γιορτάζει, προσφέροντας 100.000€ για τα ψώνια της χρονιάς

Τα φετινά Χριστούγεννα, η Lidl Ελλάς γιορτάζει το ορόσημο των 2 εκατομμυρίων χρηστών του Lidl Plus και, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την εμπιστοσύνη τους, μοιράζει σε 20 τυχερούς κουπόνια αξίας 5.000€ για τον καθένα, ώστε να κάνουν τα ψώνια της χρονιάς πιο εύκολα και να χαρίσουν στιγμές που πραγματικά αξίζουν.
THE LIFO TEAM