Η Chiesi Hellas απέσπασε τιμητική διάκριση στην 5η τελετή απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien, ως τιμώμενη εταιρεία για την πιστοποίηση B Corp (Benefit Corporations) και τη συνεισφορά της στην κοινωνία και το περιβάλλον. Τα βραβεία Prix Galien αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ή σώζουν ζωές μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων.
 

Το βραβείο απένειμε στον Head of Global Value & Access της Chiesi, κ. Άλεξ Παπαδάτο, ο Υφυπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος, κ. Γεώργιος Αμυράς.
 

Κατά την τελετή βράβευσης ο κ. Αλεξ Παπαδάτος τόνισε «Η βράβευση μας ως τιμώμενη εταιρεία αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του ομίλου Chiesi στο περιβάλλον και την Κοινωνία αλλά και σημαντικό κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Από το 2019, η Chiesi είναι ο μεγαλύτερος πολυεθνικός φαρμακευτικός όμιλος στον κόσμο που έχει λάβει πιστοποίηση B Corp (Benefit Corporations). Στο πλαίσιο αυτό αξιολογούμε τις δράσεις μας με γνώμονα  τον κοινωνικό αντίκτυπό τους. Αναζητούμε σε όλες τις δραστηριότητες μας την ισορροπία μεταξύ κέρδους και οφέλους, υιοθετώντας τα υψηλότερα πρότυπα στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές τους επιδόσεις».

 

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas αναφερόμενος στην πιστοποίηση B Corp τόνισε «Για όλους τους εργαζόμενους στην Chiesi Hellas, η πιστοποίηση B Corp λειτουργεί ως φάρος στην πορεία της αειφόρου ανάπτυξης της εταιρείας διασφαλίζοντας υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής απόδοσης, διαφάνειας & κοινωνικής υπευθυνότητας. Η διάκριση στα Prix Galien ,είναι η επιβράβευση των προσπάθειών μας».