Νέες «πράσινες» πιστοποιήσεις σε κτίρια της DIMAND στην Αθήνα

Νέες «πράσινες» πιστοποιήσεις σε κτίρια την DIMAND στην Αθήνα Facebook Twitter
Moxy Athens City
0

Η DIMAND, πιστή στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, εξασφάλισε δύο νέες πράσινες πιστοποιήσεις για σημαντικά κτήριά της που αποτελούν τοπόσημα για την Αθήνα.

Η πρώτη πιστοποίηση αφορά στο 200+1 δωματίων, Moxy Athens City, που το καθιστά το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα πιστοποιημένο κατά το διεθνές πρότυπο LEED, στη βαθμίδα GOLD.

Πρόκειται για το πιο fun green ξενοδοχείο της πόλης, που δίνει την ευκαιρία στους ενοίκους του να απολαύσουν έναν διασκεδαστικό τρόπο διαμονής στην καρδιά της πρωτεύουσας, ενώ για τους επισκέπτες γίνεται ο νέος προορισμός για τις κοινωνικές τους συναντήσεις. Είναι το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott στην Αθήνα και βρίσκεται στην οδό Σταδίου 65. Αποτελεί το τέλειο σημείο εκκίνησης για να ανακαλύψει κάποιος τα «θέλγητρα» της πόλης, από την Ακρόπολη και τη γραφική γειτονιά της Πλάκας, έως τα μοναδικά μουσεία, το εμπορικό κέντρο και τα μοντέρνα εστιατόρια και μπαρ του κέντρου της πρωτεύουσας.

Πίσω από το σύγχρονο αυτό έργο των 10.210 τ.μ., που ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες, βρίσκονται η DIMAND, η PRODEA Investments, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η SWOT Hospitality. Η λειτουργική, ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση τόσο του κτηρίου, όσο και της ευρύτερης περιοχής ικανοποιούν τις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη, αλλά και την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη εντός των αστικών κέντρων.

Νέες «πράσινες» πιστοποιήσεις σε κτίρια την DIMAND στην Αθήνα Facebook Twitter
VALUE S.A. Office Building

Το δεύτερο κτήριο που διακρίθηκε με το διεθνές σύστημα αειφόρου ανάπτυξης LEED – και αυτό σε επίπεδο GOLD – είναι το κτήριο που φιλοξενούσε την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτήριο 15.170 τ.μ., στον Νέο Κόσμο, επί των οδών Ηλία Ηλιού, Δεινοστράτους, Μίνωος και Πυθέου, το οποίο μεταμορφώθηκε σε έναν υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό και υψηλών προδιαγραφών χώρο γραφείων. Το VALUE S.A. Office Building είναι ένα εξαώροφο κτίσμα με δυο υπόγεια και δώμα, εντός του αστικού ιστού, το οποίο διαμορφώνεται σε σχήμα «Γάμα». Στον περιβάλλοντα χώρο κυριαρχεί, πλέον, το πράσινο στοιχείο χάρη στο νέο φυτεμένο δώμα του υπογείου, στον καταρράκτη της εισόδου και τα παρτέρια στις όψεις του κτηρίου, προσθήκες που δημιουργούν ένα πιο φυσικό και ευχάριστο περιβάλλον για τους εργαζομένους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, στην DIMAND δημιουργούμε την πόλη που θέλουμε να ζούμε. Επιμένουμε, μέσα από τα έργα μας, να ανταποκρινόμαστε στους περιβαλλοντικούς στόχους και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, όχι μόνον για περισσότερο βιώσιμους γραφειακούς χώρους, αλλά και για χώρους που προάγουν την υγεία, τη κινητικότητα και ευεξία του χρήστη.

Η DIMAND, πρωτοπόρος εταιρία στην ανάπτυξη βιοκλιματικών χώρων, θα συνεχίσει να στοχεύει στην πιστοποίηση των έργων της. Κάποια από αυτά είναι:

ο Πύργος του Πειραιά: ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της Ελλάδας

Νέες «πράσινες» πιστοποιήσεις σε κτίρια την DIMAND στην Αθήνα Facebook Twitter


το Kaizen Campus: σύγχρονο κτήριο γραφείων στο Μαρούσι

Νέες «πράσινες» πιστοποιήσεις σε κτίρια την DIMAND στην Αθήνα Facebook Twitter


το Syggrou Office Complex: συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών στην Αθήνα 

Νέες «πράσινες» πιστοποιήσεις σε κτίρια την DIMAND στην Αθήνα Facebook Twitter


το HUB 26: το πρώτο βιοκλιματικό, μεγάλης κλίμακας, business park στη Θεσσαλονίκη

Νέες «πράσινες» πιστοποιήσεις σε κτίρια την DIMAND στην Αθήνα Facebook Twitter

Η DIMAND έχει διακριθεί ως LEED® Proven Provider™ από το Green Building Certification Inc. και είναι Silver μέλος του U.S. Green Building Council (USGBC), ενώ είναι μέλος του GRESB, αλλά και Credentialed Project Developer και Credentialed Quality Assurance Provider του Investor Confidence Project (ICP) Europe.

Επιχειρείν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Teleperformance Greece, η DIMAND Real Estate Development και η Barphone ενώνουν τις δυνάμεις τους και δωρίζουν 4 οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα 

Επιχειρείν / Η Teleperformance Greece, η DIMAND Real Estate Development και η Barphone ενώνουν τις δυνάμεις τους και δωρίζουν 4 οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα 

Η Teleperformance Greece μαζί με την DIMAND και την Barphone, προχώρησαν στη δωρεά 4 οχημάτων SUVs, με στόχο την ουσιαστική στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος.
THE LIFO TEAM
Μικρές Πράξεις-Μεγάλα Εγκλήματα: τριπλή χρυσή βράβευση για το πρόγραμμα της BAT Hellas και της Aegean Rebreath

Επιχειρείν / «Μικρές Πράξεις Μεγάλα Εγκλήματα»: Τριπλή χρυσή βράβευση για το πρόγραμμα της BAT Hellas και της Aegean Rebreath

Σημαντική διάκριση για το διεθνών προδιαγραφών πρόγραμμα που μέσα σε έξι μήνες μείωσε κατά 62% τα αποτσίγαρα στη Ραφήνα, με τη χρήση τεχνολογίας και Τεχνητής Νοημοσύνης.
THE LIFO TEAM
Η Lavazza σερβίρει τον τέλειο καφέ για τον εορτασμό των 100 χρόνων του κεντρικού γηπέδου του Wimbledon

Επιχειρείν / Η Lavazza προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία καφέ για τον εορτασμό των 100 χρόνων του κεντρικού γηπέδου του Wimbledon

Ως ο καλύτερος συνεργάτης του Πρωταθλήματος, η εταιρεία γιορτάζει εις διπλούν την ενδέκατη χρονιά στο Wimbledon σερβίροντας τον επίσημο καφέ του καθώς και την ανανέωση της συνεχιζόμενης συνεργασίας τους μέχρι το 2025.
THE LIFO TEAM
Πρωτοβουλία της ΕΛΑΪΣ - Unilever Hellas με τα καταστήματα My market και την Ομάδα Αιγαίου, για την στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας

Επιχειρείν / «Τόσο μακριά, τόσο κοντά τους»: Η πρωτοβουλία της ΕΛΑΪΣ - Unilever Hellas με τα καταστήματα My market και την Ομάδα Αιγαίου, για τη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας

«Μαζί εν δράσει» ταξίδεψαν στα μικρά κι ακριτικά νησιά προκειμένου να προσφέρουν εξελιγμένες διαγνωστικές πνευμονολογικές εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους.
THE LIFO TEAM
Δημιουργώντας τους χώρους εργασίας του μέλλοντος - Τα νέα υπερσύγχρονα γραφεία για την PwC

Επιχειρείν / Δημιουργώντας τους χώρους εργασίας του μέλλοντος - Τα νέα υπερσύγχρονα γραφεία για την PwC

Με συνεργάτη την DIMAND, η PwC δημιουργεί έναν καινοτόμο χώρο εργασίας, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και τον άνθρωπο, εισάγοντας μια νέα, αυθεντική, διαδραστική εμπειρία εργασίας. 
THE LIFO TEAM
Όμιλος Druckfarben: Νέα εποχή στα δομικά συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης BIOCLIMA®

Επιχειρείν / Όμιλος Druckfarben: Νέα εποχή στα δομικά συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης BIOCLIMA®

Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την κυκλική οικονομία και τη βιωσιμότητα, ο Όμιλος Druckfarben εξελίσσεται διαρκώς έχοντας σταθερά στο επίκεντρο τις ανάγκες των καταναλωτών και των συνεργατών του.
THE LIFO TEAM
Η Pfizer Hellas ανακηρύχθηκε από τους ασθενείς ως η εταιρεία με την καλύτερη φήμη σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσα από την παγκόσμια ετήσια έρευνα PatientView

Επιχειρείν / Η Pfizer Hellas ανακηρύχθηκε από τους ασθενείς ως η εταιρεία με την καλύτερη φήμη σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσα από την παγκόσμια ετήσια έρευνα PatientView

Στην έρευνα αξιολογήθηκαν μεμονωμένα οι συμμετέχουσες εταιρείες, ενώ οι επιδόσεις τους συγκρίνονται με τις αντίστοιχες επιδόσεις του προηγούμενου έτους.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ