Ο Τσίφτης συνδυάζει γεύσεις σπιτικές και γνώριμες με μοντέρνες τεχνικές και όλα αυτά μέσα από ένα concept που θυμίζει αυθεντικό κουτούκι, μια λέξη που σε ταξιδεύει κατευθείαν στο παρελθόν και στις παρεΐστικες βόλτες, με νόστιμα πιάτα και μπόλικο κρασάκι «που ευφραίνει καρδίαν».

 

Το μενού του Τσίφτη έχει ως σημείο αναφοράς την ελληνική κουζίνα, αλλά μέσα από δημιουργικές παραλλαγές που προσφέρουν μια νέα εκδοχή της παράδοσης. Με φρέσκα υλικά εποχής, κρέατα ελευθέρας βοσκής, λαχανικά από την ελληνική ύπαιθρο και ψάρια που βρίσκονται στην εποχή τους κι αυτά, η κάρτα περιλαμβάνει γνώριμες λέξεις, αλλά αυτό που θα γευτείς είναι μια γαστρονομική έκπληξη που κάθε τόσο ανανεώνεται.

 

Η μαγειρίτσα άγριων μανιταριών με σέσκουλα, μαρούλια, άγρια μανιτάρια, μυρωδικά και αυγολέμονο είναι ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις. Το ίδιο και το παστίτσιο με νιόκι πατάτας, ραγού βοδινού κιμά, μπεσαμέλ και τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου που απογειώνει τη νοστιμιά της συνταγής. Πολύ ιδιαίτερη επιλογή και η μοσχαρίσια πικάνια με μαύρες τρομπέτες, κρέμα πατάτας και ζωμό από μοσχάρι με θυμάρι και φρέσκια φθινοπωρινή τρούφα.

 

Τσίφτης γαστροκουτούκι
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Όλα τα πιάτα μπαίνουν στη μέση γιατί ο Τσίφτης είναι αυτός που ξέρει να μοιράζεται με τους φίλους του τα καλύτερα. Άλλωστε, έτσι θα δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορείς, συνδυάζοντας πολλές και διαφορετικές γεύσεις – μην παραλείψεις τα κόκκινα και κίτρινα παντζάρια με τσαλαφούτι, αμύγδαλα, χρένο, βαλσάμικο και παντζαρόφυλλα. 

 

Τα ποτήρια γεμίζουν με κρασί από τις ετικέτες του ελληνικού αλλά και του διεθνούς αμπελώνα που έχουν επιλεγεί και φιγουράρουν στην οινική λίστα – άλλο ένα προσεγμένο στοιχείο σε αυτό το γαστροκουτούκι. Για το τέλος αξίζει να φυλάξεις χώρο για το τσουρέκι με λευκή σοκολάτα αμυγδάλου, αχλάδι ποσέ και μπισκότο κανέλας. Τα Σαββατοκύριακα ο Τσίφτης έχει μαγειρευτά πιάτα και χειροποίητες πίτες για να θυμίζει ακόμα περισσότερο την κουζίνα μέσα στην οποία μεγαλώσαμε με τα σπιτικά, νόστιμα φαγητά που παραμένουν αγαπημένες αναμνήσεις.

 

Μιχαλακοπούλου 88Α &7 Σεβαστείας, Ιλίσια, 210 7754246

Facebook: tsiftisgastrokoutouki

Ιnstagram: tsiftis_gastrokoutouki

Οδηγός Γεύσης