Το Kalispera, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου utopia, είναι ένα ανερχόμενο all-day στέκι που έχει κινήσει ήδη το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού όχι μόνο για την ξεχωριστή θέα στην Ακρόπολη αλλά και για το μενού που στήνει ο σεφ Κωνσταντίνος Άκουρος, δημιουργώντας έναν απαράμιλλο κόσμο γεύσης. Τα προϊόντα της ελληνικής γης και η δημιουργικότητα του σεφ συνδυάζονται σε πιάτα που παρουσιάζουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Αθήνας.

 

H μέρα ξεκινά με αρωματικό καφέ και πρωινές γεύσεις που σε γεμίζουν με παιδική ανεμελιά όπως ο πάλαι ποτέ αγαπημένος μας καγιανάς με φρεσκοψημένο παραδοσιακό ψωμί. Οι νοστιμιές συνεχίζονται ως τα μεσάνυχτα με το ζουμερό ψητό χταπόδι που στάζει αρωματικό ελαιόλαδο αλλά και τους αφράτους κεφτέδες με ανθότυρο και λάδι βασιλικού. Κάθε μπουκιά είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που σε καλεί να απολαύσεις την ουσία της τοπικής κουζίνας μέσα από μικρά πιάτα που μοιράζεσαι με την παρέα. 

 

Kalispera Athens

 

Ο κατάλογος με τα κοκτέιλ συμπληρώνει το εκλεκτό φαγητό μέσα από μείξεις με τα καλύτερα ελληνικά αρώματα και συστατικά – πρέπει να απολαύσεις ένα κλασικό greek spritz με μαστίχα και ούζο, αναβαθμισμένο με νότες εσπεριδοειδών και αρωματικών βοτάνων. Κάθε ποτό είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να διεγείρει τον ουρανίσκο και να ενισχύει την εμπειρία φαγητού, προσφέροντας την απόλυτη γεύση της ελληνικής φιλοξενίας.

 

Στο Kalispera, από τις 8 το πρωί έως και τις 2 το βράδυ δημιουργείς αναμνήσεις που ζεσταίνουν την καρδιά και το μυαλό σου με θέα τη μοναδική Ακρόπολη.

 

Kalispera Athens

 

Ερμού 46, Αθήνα

Instagram: kalispera.athenian.tapas

Οδηγός Γεύσης