Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι τυφλοί διαδηλωτές της Χιλής αναζητούν ακόμη δικαίωση εν μέσω πανδημίας

Τα θύματα της ανισότητας, τυφλά τώρα πια, αναζητούν δουλειά και δικαίωση, όμως, δεν βρίσκουν τίποτα από τα δύο

Πίσω στον Οκτώβριο του 2019, χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούονται σκληρά με την αστυνομία, πολεμώντας την ανισότητα στη Χιλή. Όλοι γνωρίζουν ότι κάτω από κάποια απάνθρωπη εντολή, οι αστυνομικοί στοχεύουν ξεκάθαρα στα πρόσωπα των διαδηλωτών: δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες να στοχεύουν απευθείας τα μάτια των διαδηλωτών.

 

Σήμερα, σχεδόν έναν χρόνο μετά οι τυφλοί διαδηλωτές της Χιλής αγγίζουν με πρόχειρους υπολογισμούς τους 400. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χάσει τη δουλειά τους και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Κάποιοι πωλούν στους δρόμους τα προσωπικά τους αντικείμενα, προκειμένου να πληρώσουν το ενοίκιο και να ζήσουν τις οικογένειες τους. 

 

Όπως αποκαλύπτει ο Κάρλος μετά από όλο αυτό το μακελειό, δεν πλήρωσε ποτέ κανείς. Ούτε ο Πρόεδρος Πινιέρα, ούτε ο αρχηγός της αστυνομίας, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, όσους βάρυνε δηλαδή μία τέτοια ανθρωποφάγα εντολή. Ο Κάρλος Πουέμπλα, πρώην εργάτης οικοδομών και τώρα άτομο με ειδικές ανάγκες και άνεργος δίνει στο ντοκιμαντέρ του Guardian μία γεύση από τη Χιλή των ανισοτήτων. 

 

Τη Χιλή που βγήκε από την καραντίνα λόγω Covid 19 ακόμη πιο φτωχή και ακόμη πιο άνιση με τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις να γίνονται ξανά μονόδρομος για όσους δεν βλέπουν πια και δεν μπορούν να εξοικονομήσουν τα προς το ζην, αλλά ούτε και να γίνουν μέρος της επιδοματικής πολιτικής, εξαιτίας της συμμετοχής τους στις διαδηλώσεις... 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή