0
NOWNESS

Η νέα γενιά ανακαλύπτει τη γοητεία του βινυλίου

Κάτι διαφορετικό συμβαίνει σήμερα στο μάθημα της μουσικής. Αντί για τους καθηγητές και τα συνηθισμένα όργανα μουσικής που υπάρχουν, αυτή τη φορά τα παιδιά είναι αυτά που παράγουν ενοχλητικούς ήχους μέσα από αναλογικά συνθεσάιζερ, βινύλια και άλλες συσκευές παραγωγής ήχου - ή ορθότερα θορύβου. Παίρνοντας έμπνευση από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Neil Armstrong από το φεγγάρι, τα παιδιά εξερευνούν τις άγνωστες δυνατότητες του ήχου. 

Οι "ηχητικοί ταξιδιώτες" αποτελούν μέρος του School of Noise, ενός experimental workshop που έχει την έδρα του στο Λονδίνο, εκεί όπου νεαρά άτομα μαθαίνουν πράγματα γύρω από τη μουσική και τα μουσικά όργανα. Κάπως έτσι, λοιπόν, δύο πρώην μπασίστες, ο Steve Mackey και ο Douglas Hart ένωσαν τις δυνάμεις τους στην προσπάθειά τους να παραχθεί πρωτότυπη μουσική μέσα από το κριτήριο των παιδιών. 

"H διαδικασία της δημιουργίας, δηλαδή από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι και την υλοποίησή της, είναι τόσο αυθόρμητη για τα παιδιά", λέει ο Hart. "Αντιθέτως, για εμάς τους ενήλικες δεν είναι το ίδιο ευθεία και άμεση". "Αυτό, όμως, που κάνει το School of Noise τόσο ξεχωριστό είναι ότι παρακινεί τα παιδιά να ασχοληθούν με μουσικά εργαλεία από αρκετά μικρή ηλικία", αναφέρει ο Mackey. "Παρόλο που και εγώ και ο Douglas ήμασταν μέλη σε μπάντες, δε νομίζω ότι είχε δει κανείς από εμάς τέτοια μουσικά όργανα μέχρι και το τέλος της εφηβείας του."

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ