0
NOWNESS

Το λαμπερό αντικείμενο του πόθου του

Ο σκηνοθέτης Ivan Olita μιλάει για την τελευταία ταινία του η οποία καταγράφει ένα βράδυ από τη ζωή του οδηγού αγώνων drift Morohoshi San και την αισθησιακή σχέση που διατηρεί με το βραβευμένο, ιριδίζον όχημα του:

«Όταν μου πρωτοήρθε η ιδέα να κινηματογραφήσω τον Morohoshi San, με είχε ιντριγκάρει η σκηνή των παράνομων αγώνων της Ιαπωνίας και ο ανταγωνισμός μεταξύ των εκτός νόμου οδηγών.

«Παρ' όλα αυτά σύντομα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο σε αυτόν και στο τι αντιπροσωπεύει. Ήταν λιγότερο ενδιαφέρουσα η συμμορία με τα αυτοκίνητα και η σκηνή drift του Τόκυο και πολύ πιο συναρπαστική η προσωπική σχέση που είχε με το αντικείμενο του πόθου του: το αυτοκίνητο του.

«Αντί να κάνω μια ταινία που να ασχολείται με μια πολύ συγκεκριμένη υποκουλτούρα που αποκαλύπτεται στο ευρύτερο κοινό, ήθελα να κάνω το ακριβώς αντίστροφο. Ήθελα να ασχοληθώ με ένα πανανθρώπινο συναίσθημα μέσα από το πρίσμα μιας υποκουλτούρας. Για μένα, ο χαρακτήρας του Morohoshi είναι το τέλειο παράδειγμα της γιαπωνέζικης αφοσίωσης συνδυασμένη με τον δυτικό καταναλωτισμό.

©Nowness

Nowness

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ