Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Μία μπαλαρίνα θέλει τα κορίτσια στις φαβέλες του Ρίο να "σταθούν στα πόδια τους"

Στις γειτονιές με τα βίαια ξεσπάσματα συμμοριών η Βραζιλιάνα χορεύτρια αντιστέκεται και προσπαθεί να εμπνεύσει χορευτικές σταδιοδρομίες

Το 2012 η Βραζιλιάνα χορεύτρια Tuany Nascimento ξεκίνησε το πρότζεκτ της "Na Ponta dos Pés" ("On Tip Toes"), μία ανοιχτή σχολή χορού όπου διδάσκει σε σαράντα μαθήτριες τεσσάρων ως δεκαπέντε χρονών. Χορεύτρια και γυμνάστρια από νεαρή ηλικία η ίδια, εκπροσωπεί τη χώρα της σε διαγωνισμούς όπως η Gymnaestrada -η μεγαλύτερη έκθεση γυμναστικών επιδείξεων του κόσμου- αλλά ποτέ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της. Γεννημένη στο Alemão, ένα συγκρότημα από φαβέλες που καταλαμβάνουν τους λόφους του βόρειου Ρίο ντε Τζανέιρο, η γειτονία της Nascimento είναι περισσότερο γνωστή για τα βίαια ξεσπάσματα και τις διασυνδέσεις συμμοριών παρά για το ότι εμπνέει χορευτικές σταδιοδρομίες. Με το πρότζεκτ της παλεύει να το αλλάξει αυτό. 

 

Ο σκηνοθέτης από το São Paulo, André Lion και η Νεουρκέζα δημοσιογράφος Ayelet Vardi κατέγραψαν το οικείο προφίλ της χορεύτριας και δασκάλας, που αποκαλύπτει τον όρκο της να ενσταλάξει μία αίσθηση ελπίδας στα κορίτσια που διδάσκει ελπίζοντας να επηρεάσει καλύτερα το μέλλον τους.

 

©Nowness

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή