0
LIFO PICKS

Haenyeo: Οι γυναίκες της θάλασσας στο νησί Jeju της Νότιας Κορέας

Επτά μηνών έγκυος και ανησυχώντας για την επίδραση που θα έχει η μητρότητα στην καριέρα της ως επαγγελματία ελεύθερης δύτριας, η Kimi Werner ταξίδεψε μέχρι το νησί Jeju της Νότιας Κορέας για να συναντήσει τις ηρωίδες της, τις haenyeo – μια ομάδα ελεύθερων δυτριών και αλιέων που θεωρούνται οι πρώτες εργαζόμενες μητέρες της Κορέας, η κουλτούρα των οποίων χρονολογείται αιώνες πίσω.

Οι haenyeo, των οποίων η διαβίωση βασίζεται στη συλλογή θαλασσινών, φυκιών και άλλων θαλάσσιων ζωών από τον ωκεανό, είναι γνωστές για το ανεξάρτητο πνεύμα τους και την αποφασιστικότητά τους και αντιπροσωπεύουν την ημι-μητριαρχική οικογενειακή δομή του Jeju.

Αναμένοντας το πρώτο της παιδί, η Kimi θα διερευνήσει το πώς οι haenyeo κατάφεραν να αποτελούν μια γυναικεία δύναμη και να αντέξουν στον χρόνο ως μια αυτόνομη αδελφότητα μητέρων και γιαγιάδων. Καθώς η Kimi από μια ριψοκίνδυνη ελεύθερη δύτρια θα μετατραπεί σύντομα και σε μητέρα, λαχταρά να μάθει από τις γηραιότερες haenyeo –πολλές από τις οποίες, παρότι έχουν κλείσει τα 70 τους χρόνια, συνεχίζουν να βουτούν– πώς βρίσκουν τη δύναμη να συνεχίζουν.

Πηγή: Patagonia

Lifo Picks

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ