0
LIFO PICKS

«Το αγόρι μου πέθανε στη Γουχάν»: ένα σπαρακτικό animation

Αυτή η σκέψη μας έχει κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας τα βράδια. Τι σημαίνει να χάνεις τον άνθρωπο που αγαπάς από τη μια μέρα στην άλλη; Πώς είναι να μην είσαι κοντά στον φίλο σου, στον σύντροφο ή στον συγγενή που πεθαίνει; Τι σημαίνει να μην μπορείς να του κρατήσεις το χέρι;


Καθώς το 2019 έφτανε στο τέλος του, μια νεαρή γυναίκα, η Niuniu, και ο αρραβωνιαστικός της, Tongsheng, αποφάσισαν να παντρευτούν. Την άνοιξη, καθώς τα άνθη της κερασιάς έπεφταν στην Γουχάν, το ζευγάρι σχεδίαζε την τελετή του γάμου τους. Είχαν αρχίσει να εξοικονομούν χρήματα για να αγοράσουν ένα σπίτι όμως μόλις ένα μήνα αργότερα, τα όνειρά τους διακόπηκαν απότομα.


Αυτό το σύντομο, animated ντοκιμαντέρ, βασισμένο σε μια σειρά WeChats της Niuniu, αφηγείται την συγκινητική ιστορία της μάχης του Tongsheng με τον κορωνοϊό και είναι το πρώτο επεισόδιο της σειράς Coronavirus Diaries, μιας σειράς που αφηγείται στορίες ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο.


Απλό σε γραφικά αλλά ταυτόχρονα συμπυκνωμένο μέσα σε 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα «Το αγόρι μου πέθανε στη Γουχάν» είναι το ημερολόγιο μιας νεαρής Κινέζας που χάνει την αγάπη της ζωής της λόγω του κορωνοϊού στην κινεζική πόλη όπου και ξέσπασε ο κορωνοϊός.


Το σενάριο μοιάζει πολύ με τις μαρτυρίες που έχουμε ακούσει τις τελευταίες ημέρες: άνθρωποι, ακόμη και νέοι, μπαίνουν για νοσηλεία και μετά από μερικές μέρες πεθαίνουν ολομόχαχοι ακούγοντας μόνο μηνύματα στο τηλέφωνο και ένα τελευταίο «αντίο» στο FaceTime.

To βίντεο δημιουργήθηκε από την A Thing By μια κολλεκτίβα κινηματογραφιστών από το Μιλάνο.

Πηγή: A Thing By

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ