Τα εργοστάσια της Κίνας προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα από το καλοκαίρι

0

Τα Χριστούγεννα είναι για τους περισσότερους μια περίοδος χαλάρωσης και ξεκούρασης κατά τη διάρκεια της οποίας φίλοι και συγγενείς συναντιούνται για να περάσουν μαζί αυτές τις γιορτινές μέρες.

Όμως, σε αυτό το σύντομο φιλμ του Βρετανού κινηματογραφιστή Toby Smith, βλέπουμε μια διαφορετική πτυχή των εορτών, καθώς μεταφερόμαστε στην πόλη Yuwe της Κίνας, εκεί όπου τα εργοστάσια κατασκευάζουν διάφορα εποχιακά προϊόντα για κατανάλωση στις χώρες της Δύσης. 

Το «Xmas Unwrapped», όπως είναι ο τίλος του φιλμ, παρουσιάζει τη διαδικασία παραγωγής μερικών από τα πιο κλασικά Χριστουγεννιάτικα προϊόντα, όπως είναι τα καραμελωμένα μήλα, τα κόκκινα σκουφάκια κι άλλα μικρότερα στολίδια. 

Ανάλογα πώς το βλέπεις, τα Χριστούγεννα μπορεί να θεωρηθούν είτε ως μια «καλή αφορμή» για λίγο ξεδιάντροπο καταναλωτισμό την περίοδο των διακοπών, είτε ως μια περιττή γιορτή του παγκόσμιου καπιταλισμού. 

Γούστα!

Πηγή: Aeon

Lifo Picks
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Μιχαήλ Άγγελος άφησε αυτόν τον πίνακα ημιτελή;

Lifo Picks / Γιατί ο Μιχαήλ Άγγελος άφησε αυτόν τον πίνακα ημιτελή;

Πώς θα ένιωθε άραγε ο κορυφαίος καλλιτέχνης της Αναγέννησης για το γεγονός ότι, αν και ημιτελές, το έργο του «Ο ενταφιασμός» εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου; Δύο άνθρωποι του μουσείου αναλύουν το συγκεκριμένο έργο.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Σκοτ για τη δημιουργία της νέας εμβληματικής σειράς μυστηρίου του Netflix «Ripley»

Lifo Picks / Ο ταλαντούχος κύριος Σκοτ και ο «Ripley»

Ο Ιρλανδός ηθοποιός Άντριου Σκοτ μιλά για τη δημιουργία της νέας σειράς μυστηρίου του Netflix, για το πώς ήταν να υποδύεται τον Τομ Ρίπλεϊ, για τις προκλήσεις της μεταφοράς των μυθιστορημάτων της Πατρίτσια Χάισμιθ στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM