Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι σε ολόκληρο τον πλανήτη βρίσκονται στο χείλος του αφανισμού

Η πρώτη κλινική γονιμότητας κοραλλιών της Mary Hagendon έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της καταστροφής των κοραλλιογενών υφάλων.

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, ενώ θα μπορούσαν εύκολα να εκληφθούν ως βράχια ή φυτά, είναι στην πραγματικότητα αποικίες ζώων. Αυτά τα μικρά αλλά ισχυρά πλάσματα, αν και καλύπτουν μόνο το ένα τοις εκατό του πυθμένα του ωκεανού, ωστόσο αποτελούν ένα από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά οικοσυστήματα της Γης αποτελώντας το "σπίτι" για ένα τεράστιο μέρος της θαλάσσιας ζωής, προστατεύοντας τις ακτές μας από βίαιες καταιγίδες και τα άλγη που παράγουν το 50% έως 85% του οξυγόνου του πλανήτη μας. Αλλά η αλλαγή του κλίματος απειλεί κάθε ένα από αυτά τα 800 είδη κοραλλιών, τα οποία αναπαράγονται πολύ σπάνια.


Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η Mary Hagedorn δημιούργησε την πρώτη κλινική γονιμότητας- ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έρευνας κοραλλιών - που βρίσκεται στο νησί Kane Ohe Bay στην Χαβάη και περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους. Πρόκειται για μια παγκόσμια προσπάθεια η οποία υλοποιείται με την βοήθεια της τεχνολογίας της κρυοσυντήρησης και μια αποφασισμένη ομάδα αποτελούμενη από επιστήμονες.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Lifo Picks

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή