Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή η κουζίνα σερβίρει φαγητό σε 40.000 ανθρώπους κάθε μέρα

Με μια από τις μεγαλύτερες κουζίνες στην Ασία, ο ναός Σρι Σάι Μπάμπα στο Σίρντι στην Ινδία, ο οποίος κατασκευάστηκε το 2008, προετοιμάζει, μαγειρεύει και σερβίρει ποσότητες φαγητών που είναι σχεδόν αδιανόητες.


Στην κουζίνα του παράγονται 40.000 γεύματα την ημέρα, κάθε μέρα για όλο το χρόνο. Πιο συγκεκριμένα χρειάζονται 600 άτομα τα οποία εργάζονται σε δύο καθημερινές βάρδιες για να προετοιμάσουν όλα αυτά τα γεύματα.


Η μέρα ξεκινάει στις 6:30 το πρωί και τα φαγητά διανέμονται από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ. Στην κουζίνα οι δουλειές μοιράζονται, κάποιοι είναι υπεύθυνοι για την παρασκευή του ψωμιού, άλλοι για τα λαχανικά και γενικότερα ο καθένας έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Μια μερίδα φαγητού αποτελείται από λαχανικά, φακές, ψωμί και ρύζι και είναι ίδια για όλους ενώ απαιτούνται τεράστιες ποσότητες τροφίμων και συγκεκριμένα 3,3 τόνοι ψωμιού, 2 τόνοι λαχανικών, 1 τόνος φακής.


Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρόλη αυτή την προσπάθεια που πραγματοποιείται, τα γεύματα είναι δωρεάν για το κοινό. Γιατί; Επειδή η φιλοσοφία του ναού είναι ότι στους πεινασμένους αξίζει να προσφέρεται φαγητό και στους διψασμένους νερό.

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή