0
LIFO PICKS

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά εξακολουθεί να συμβαίνει σε όλο τον κόσμο

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ της Deutsche Welle συναντούμε γυναίκες από το Μπενίν, το Μπαγκλαντές και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό οι οποίες έχουν πέσει θύματα τρομακτικής βίας, ωστόσο πολέμησαν για την ελευθερία τους. Η βία κατά των γυναικών δυστυχώς είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γυναίκες ηλικίας 15 έως 45 ετών είναι πολύ πιθανότερο να ξυλοκοπηθούν μέχρι θανάτου ή να τραυματιστούν μέχρι παραλύσεως από τους συζύγους τους από ό, τι  να πεθαίνουν από καρκίνο ή ελονοσία, σε τροχαίο ατύχημα ή ως να πέσουν θύματα πολέμου.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι σε ορισμένες χώρες του κόσμου, έως και το 70% όλων των γυναικών πέφτουν θύματα σωματικής ή σεξουαλικής βίας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους - βίας προκαλούμενης κυρίως από τους συζύγους τους ή τους συντρόφους τους.

Εν τω μεταξύ, πολλοί άνδρες περιγράφουν τη βία κατά των γυναικών ως κάτι φυσιολογικό.  Εάν η γυναίκα ξυλοκοπείται, το αξίζει ενώ μια δυναμική γυναίκα αποτελεί απειλή. Εάν μια γυναίκα εναντιωθεί στον σύζυγό της τότε εκείνος μπορεί να της πάρει τα παιδιά και να την πετάξει έξω από το σπίτι.

Η βία κατά των γυναικών δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα μέρη του κόσμου και δεν έχει καμία σχέση με τα επίπεδα εκπαίδευσης. Μπορεί να συμβεί σε όλους τους πολιτισμούς και σε όλες τις χώρες.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ