0
LIFO PICKS

Ένας Μεξικανός μετανάστης μοιράζεται την ποιητική του σοφία

Αργά μια νύχτα, ο σκηνοθέτης Brad Bischoff κάθισε μαζί τον πεθερό του, τον Roberto Olivera, για να πιουν παρέα μερικές μπίρες. Ο Bischoff ήξερε ελάχιστα την ιστορία του Olivera που ήρθε στην Αμερική ως Μεξικανός μετανάστης.

«Θυμάμαι να με έχει αιχμαλωτίσει με την ιστορία του» λέει ο Bischoff στο The Atlantic. «Ήθελα να συλλάβω με την κάμερά μου εκείνη την αίσθηση που ένιωσα και να τη μοιραστώ με τους θεατές».

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι το Field Song, μια μικρού μήκους ταινία στην οποία ο Olivera μοιράζεται τα σκληρά μαθήματα που του δίδαξε η ζωή μέσα στις φυτείες ντομάτας στις οποίες εργάστηκε, μαζί με άλλους εργαζόμενους μετανάστες.

Τελικά, ο Olivera κατάφερε να σπουδάσει νομικά, γεγονός που τον έκανε οικονομικά επιτυχημένο και έναν άνθρωπο ο οποίος σήμερα έχει δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.

Ο Bischoff δεν δείχνει τον αφηγητή, ούτε μετακινεί την κάμερα, μέχρι το τέλος της ταινίας, όταν τελικά βλέπουμε επιτέλους τον Olivera καθώς τραγουδάει μια όμορφη μπαλάντα στα ισπανικά.

Lifo Picks

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ