0
LIFO PICKS

Twins Days: To μεγαλύτερο φεστιβάλ διδύμων στον κόσμο

«Δεν είμαστε ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι» λέει ένα έφηβο αγόρι κοιτώντας τον δίδυμο αδερφό του ο οποίος είναι ντυμένος πανομοιότυπα και συνεχίζει «αν και πηγαίνουμε το ίδιο κολέγιο, σπουδάζουμε το ίδιο πράγμα και παίρνουμε τα ίδια μαθήματα».


Το Twins Days είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ διδύμων στον κόσμο. Κάθε καλοκαίρι, από το 1976, χιλιάδες ζευγάρια διδύμων έρχονται στο Twinsburg του Οχάιο για να γιορτάσουν τη μοναδικότητα της σχέσης τους.


«Αν οι δίδυμοι ξεκινήσουν να πηγαίνουν στο φεστιβάλ, δεν σταματούν ποτέ» λέει ο Alex Markman.

O Markman εμπνεύστηκε να γυρίσει αυτό το σύντομο ντοκιμαντέρ όταν ανακάλυψε τα πορτρέτα των διδύμων της διακεκριμένης φωτογράφου Mary Ellen Mark από το φεστιβάλ. Οι απίστευτες αυτές φωτογραφίες θυμίζουν τις εικόνες της Diane Arbus.


«Ήταν μια φοβερή οπτική εμπειρία και παράλληλα κάπως περίεργη» είχε σημειώσει στο ημερολόγιό της η Mark μετά το πρώτο του ταξίδι στο φεστιβάλ. «Ήταν σαν να τα έβλεπα όλα διπλά και ένιωθα κάπως απομονωμένος επειδή δεν ήμουν κι εγώ δίδυμη. Στο αεροδρόμιο όταν πήγαινα πίσω στη Νέα Υόρκη, θυμάμαι που σκέφτηκα πόσο περίεργο ήταν που με περιέβαλαν άνθρωποι που δεν ήταν δίδυμοι».


Στην ταινία του ο Markman παίρνει συνέντευξη από ζευγάρια διδύμων που μοιράζονται τις εμπειρίες τους με τα αδέλφια τους. «Μπορούμε να νιώσουμε η μία τον πόνο της άλλης αν είναι πολύ δυνατός» λέει μία νεαρή δίδυμη. «Όταν [η δίδυμη μου] έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της, ένιωσα πίεση στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, αν και δεν ήμουν εκεί».


Όταν σκέφτεται την επίσκεψη του στο φεστιβάλ, ο Markman λέει ότι είχε ξαφνιαστεί από την μεγάλη οικειότητα που παρατήρησε ανάμεσα στα ζευγάρια των διδύμων κι αυτό συνέβαινε σε όλες τις ηλικίες.


Όταν άρχισε να δείχνει την ταινία του σε άλλους, ο Markman παρατήρησε ότι έκανε κάποιους ανθρώπους να νιώθουν άβολα. «Νομίζω ότι ίσως είχαν δει τη Λάμψη σε πολύ μικρή ηλικία» καταλήγει χαριτολογώντας.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ