0
LIFO PICKS

Ο Σέρτζιο Λεόνε έβαζε τη μουσική της ταινίας να παίζει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Συνήθως βιώνουμε έντονα συναισθήματα όταν ακούμε μουσική. Αυτό συμβαίνει διότι η μουσική ενεργοποιεί τμήματα του εγκεφάλου που μας κάνουν να είμαστε πιο ευαίσθητοι, μας βοηθάνε στην συγκέντρωση, μας βοηθούν στον να ανασύρουμε αναμνήσεις αναμνήσεις αλλά και να μας ξεσηκώνουν για να χορέψουμε.

Στον σινεμά κανείς δεν το είχε συνειδητοποιήσει αυτό περισσότερο από τον Σέρτζιο Λεόνε, τον δημιουργό των θρυλικότερων σπαγγέτι γουέστερν. Οι ταινίες του χρωστάνε μεγάλο μέρος της επιτυχίας και της φήμης τους στη μουσική του Έντιο Μορικόνε ο οποίος δημιουργούσε μουσική ειδικά γι αυτές.

Ο Σέρτζιο Λεόνε έβαζε τη μουσική της ταινίας να παίζει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων Facebook Twitter
O Σέρτζιο Λεόνε με τον Κλιντ Ίστγουντ

O Λέονε που πίστευε στον τεράστιο ρόλο που παίζει η μουσική στην παραγωγή των σκηνών έκανε κάτι που άλλοι σκηνοθέτες δεν έκαναν: Έβαζε τη μουσική της ταινίας να παίζει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ίσως ήταν ο μοναδικός σκηνοθέτης που το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να φροντίσει για το soundtrack των ταινιών του.

Ήξερε πως η μουσική μπορεί να λειτουργήσει σαν «σενάριο» ακόμα και σαν «ηθοποιός» στις ταινίες του. Ο Κουέντιν Ταραντίνο φαίνεται να υιοθέτησε την ίδια τεχνική στις ταινίες του.

Πηγή: Nerdwriter

Lifo Picks

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ