0
LIFO PICKS

Λεκάνες, κουβάδες και τάπερ γίνονται ντραμς στο βίντεο των Drum Works για την ΕΛΣ

Το εργαστήριο Drum Works των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με το British Council, ολοκληρώθηκε και παρουσιάζει ένα ομαδικό βίντεο γεμάτο ενέργεια και ρυθμό, το οποίο δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας.

Μετά από δύο ολόκληρους μήνες διαδικτυακών συναντήσεων, δυο ομάδες κρουστών από Αθήνα και Λονδίνο αντάλλαξαν ιδέες, πειραματίστηκαν με ήχους και κατάφεραν να συνομιλήσουν μέσω ενός ψηφιακού έργου, χρησιμοποιώντας αντικείμενα οικιακής χρήσης, από λεκάνες και κουβάδες μέχρι τάπερ και ρολά αλουμινόχαρτο.  

Το ομαδικό αυτό βίντεο αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τα αποτελέσματα της διαρκούς συνομιλίας των ομάδων μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας.

Χωρίς την ύπαρξη του απαραίτητου μουσικού εξοπλισμού, και μέσα από τη χρήση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, οι δύο ομάδες κρουστών από Αθήνα και Λονδίνο αναζήτησαν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των τεσσάρων διαφορετικών τυμπάνων και δημιούργησαν καινούργιους ρυθμούς που βιντεοσκοπήθηκαν στο σπίτι του καθενός.

Η διαδικασία κινήθηκε παράλληλα με την ομάδα της Αγγλίας, η οποία αντίστοιχα συγκέντρωσε το ρυθμικό υλικό από τα μέλη της. Με την υποστήριξη του προγράμματος μουσικής σύνθεσης Ableton, δημιουργήθηκε μια κοινή βιβλιοθήκη ρυθμών με στόχο τη σύνθεση ενός συλλογικού ψηφιακού έργου.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Drum Works, Μυρτώ Τίκωφ (μουσικός), Αλέξης Σταυρόπουλος (μουσικός), Δημήτρης Μπουρζούκος (μουσικός). Σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφήβων / Νεαρών Ενηλίκων «Ατραπός» ΟΚΑΝΑ και το περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ