0
LIFO PICKS

O άνθρωπος πίσω από τα πιο εθιστικά animation που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ

O Oliver Latta (aka Extraweg) είναι ένας καλλιτέχνης τρισδιάστατων δημιουργιών με έδρα το Βερολίνο. Όταν τα animation του έγιναν viral στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιούργησε το δικό του δημιουργικό στούντιο το οποίο ονόμασε "Extraweg".

Στα έργα του, τα οποία είναι εμπνευσμένα από καθημερινές καταστάσεις, ο Oliver δημιουργεί εκπληκτικά κινούμενα σχέδια τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν ανθρώπους και μέρη του ανθρώπινου σώματος τα οποία «ζωντανεύουν» με μη μη συμβατικούς και προκλητικούς τρόπους, αναγκάζοντας τον θεατή να σκεφτεί.

Αφότου έκανε σπουδές πάνω στο design στο Dessau της Γερμανίας, ο Oliver άρχισε να εργάζεται ως σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων στο Sehsucht, ένα παγκοσμίου φήμης σκηνογραφικό, animation studio στh Γερμανία.

Στο Sehsucht ήρθε σε επαφή με το Cinema 4D, μια εφαρμογή πληροφορικής για τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια και motion graphics, και αποφάσισε να συνεχίσει την εκμάθησή του δοκιμάζοντας την εφαρμογή στο σπίτι, δημιουργώντας κινούμενα σχέδια από μόνος του και μοιράζοντάς τα στο Instagram με το όνομα "Extraweg".

Αυτό που ξεκίνησε ως διαδικασία εκμάθησης, σύντομα αποδείχθηκε ότι ήταν το επόμενο βήμα της καριέρας του Oliver. Το 2017 ο λογαριασμός του κάτω από το όνομα Extraweg στο Instagram έφτασε στο peak της δημοτικότητάς του ενώ σήμερα το πρότζεκτ του έχει αναγνωριστεί τόσο από τον κόσμο της τέχνης όσο και από τον εμπορικό κόσμο.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ