Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΤΕΧΝΕΣ

O Ντέιβιντ Χόκνεϊ εξηγεί γιατί θα είναι παντοτινός φαν του Βαν Γκογκ

Tα έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ συγκατοικούν με τα έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στη νέα έκθεση στο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ

Από την 1η Μαρτίου ένα μεγάλο μέρος από τα έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ εμφανίζεται στην έκθεση «Hockney – Van Gogh: Η χαρά της φύσης» στο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ.

 

Αυτή η θεαματική έκθεση προσφέρει, για πρώτη φορά, μια εκτεταμένη και πολύχρωμη εξερεύνηση του κοινού χώρου μεταξύ του έργου του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και του Ντέιβιντ Χόκνεϊ.

 

Σχετικά με το έργο του Βαν Γκογκ ο Χόκνει λέει ότι: «Οι πίνακές του είναι γεμάτοι κίνηση. Αυτό που αγαπούν όλοι στους πίνακες του Βαν Γκογκ είναι ότι οι πινελιές του είναι ορατές και πώς κανείς μπορεί να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο τους ζωγράφιζε.

 

Ήταν σαν να σχεδίαζε ένα φύλο χλόης που έβλεπε και στη συνέχεια έβλεπε περισσότερα και τα σχεδίαζε κι αυτά. Αυτό είναι συναρπαστικό για μένα και ήταν συναρπαστικό και για τον Βαν Γκογκ. Θέλω να πω, έβλεπε τα πράγματα πολύ καθαρά».

 

«Ο κόσμος είναι πολύχρωμος. Είναι όμορφος. Η φύση είναι μεγάλη. Ο Βαν Γκογκ λάτρευε στη φύση. Ο ίδιος μπορεί να ήταν δυστυχισμένος όμως δεν το έδειχνε στα έργα του. Πάντα υπάρχουν διάφορα που μας τραβάνε προς τα κάτω. Όμως πρέπει να κοιτάμε τον κόσμο με αισιοδοξία» συμπληρώνει. 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή