Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Focus Pocus skateboard contest. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και γίνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας skateboard (Go skateboarding day).

Το πάρκο του Φωκά ήταν φρεσκοβαμμένο, οι κλίσεις στο γνώριμο κεραμιδί τους χρώμα και τα τελειώματα τους  σε κιτρινόμαυρες λωρίδες θυμίζοντας πίστα φόρμουλα ένα, οι έξτρα κατασκευές στην θέση τους και ο Dj Kid Stretch στα πικ απ.

Τη πρώτη μέρα οι αθλητές είχαν στην διάθεση τους 2 λεπτά για να δείξουν στους κριτές τις ικανότητες τους και βάση της βαθμολογίας οι οκτώ να περάσουν στον δεύτερο και τελικό γύρο για να διαγωνιστούν για τις τρεις πρώτες θέσεις.
Τη δεύτερη μέρα του event ήταν πιο οικογενειακή αφού ήταν αφιερωμένη καθαρά στους skaters, το ραντεβού έγινε στο καινούργιο πάρκο της Θεσσαλονίκης με κατάληξη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για το best trick contest.

Η γιορτή ήταν διπλή, πρώτον γιατί το άγαλμα είναι ο πρώτος τόπος συνάντησης των skaters στην Ελλάδα εδώ και τριάντα χρόνια περίπου και δεύτερον γιατί την ίδια μέρα υπήρχε εκδήλωση γιορτής για τον μεγάλο στρατηλάτη.

Πάνω από 60 skaters μαζεύτηκαν στον χώρο του αγάλματος για να δώσουνε το παρόν στην μεγάλη συνάντηση, έπειτα από μια σύντομη στάση της μπάντας του δήμου Θεσσαλονίκης για ένα εμβατήριο μπροστά στο πλατύσκαλο του ¨Αλέκου¨  το σήμα για το best trick contest δόθηκε. Η  βραδιά συνεχίστηκε στο πάρκο του Φωκά για night session.
Τις φωτογραφίες καθώς και τις πληροφορίες μας έστειλε ο Αλέξης Φλωράκης, διοργανωτής του event και προσωπικότητα στην κοινότητα των skateboarder.

Μ.Κ.